Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2926
View
65
Reply

"Orang Jual Insurans Tolonglah Beradab"- Jangan Tunggang Musibah Orang Lain!

[Copy link]

Author: akubujang    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 09:38 AM | Show all posts
oni313 replied at 13-8-2019 11:50 AM
hamsuang betul

akak dah amik plan takaful, then masa balik dr lrt, dtg la pulak BBNU pru bsn, nak ...

hahha aku pun pernah kene cenggini.. derang keje nak makan komisen je.. dah ade suh beli lagi nak add coverage konon... org beli takat yg perlu.. bukan utk jadi kaya..

slalu aku dpt call dari agent2 ni... kata aku dpt offer terbaik la.. terpilih utk hari tu la... makanya aku terus potong.. ade melibatkan premium tak.. then tergagap2 ckp ye.. soo aku ckp.. skrg aku tgh jaga komitmen cash flow aku.. cukup ape yg ade setakat ni.. kalo aku nak aku akan call sendiri dan beli..

that is it...


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo agent x dpt customer x berpeluang la depa nk travel oversea percuma guna duit2 yak customer carum
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 13-8-2019 11:24 AM
I pun benci orang jual insurance guna kaedah musibah orang ni
Cerita manfaat insurance je dah lah

Penjual insurans x nak pulak citer hidden clause time jual insurance pulak. Ada kes insurance x nak tanggung & lepas tangan camtu je
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Iris. replied at 13-8-2019 11:24 AM
I pun benci orang jual insurance guna kaedah musibah orang ni
Cerita manfaat insurance je dah lah

Penjual insurans x nak pulak citer hidden clause time jual insurance pulak. Ada kes insurance x nak tanggung & lepas tangan camtu je
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:27 PM | Show all posts
hard selling macam ni memang celaka

musibah orang di buat nya promote produk dia
keliling aku berlambak macam ni
nak smash kang ada kaitan sedara mara

lantak ko la labuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde etika

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:39 PM | Show all posts
eh memang menyampah betulla aku tgk ejen yang jual gaya macam ni... kawan aku srg macam ni.. ya ampun..nak je aku maki dia.. seriously aku rasa annoying betul dgn cara dia.  bnyk kali juga approcah aku tapi kalau aku nak ambil pun aku akan cari org lain, aku x beli dr dia. ni sama stail promote dgn penjual jamu la..poen longgar laki lari..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:57 PM | Show all posts
Aku ada takaful bulanan dekat RM 300 bayar bulan2...dan aku sendiri request. Tak perlu orang datang promote. Tapi memang benci betullah sebab mcm2 cara orang promote takaful / insuran ni...kalau call mmg aku cepat2 reject. Ni pun sbb dah mula nak start bayo rumah, aku dh bgi kata 2 pd agent nak terminate terus takaful / downgrade pelan...sume benda yg melibatkan komitmen bulan2 aku dah mula kurangkan...ASTROK tu jgn cakaplah...mmg dah lama terminate...gumbira hidup layan Netflix dan Youtube jer.

Kesimpulannya, nak carum takaful / insuran boleh tapi pastikan kita mampu dan ukur baju di badan sendiri. Sebab biasanya penyakit kalau dh teruk akan dihantar ke hospital gomen juga.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:04 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 13-8-2019 07:36 PM
Melayu je yang jual insurance macam NI...mostly product2 takaful.

Skang ni aku ambil insurans dar ...

Insuran dan Takaful istilah berbeza...Insuran adalah konvensional dan takaful adalah Islamik. Utk Muslim, disarankan carum takaful sbb ada konsep tabarru' (sumbangan) dan patuh syariah.
Masing2 ada kelebihannya tersendiri.
Pokoknya adalah kepada cara pemujukan agen itu utk pelanggan mencarum takaful / insuran dengannya. Jika benar2 ikhlas menjual produk pastinya akan berhemah, tapi jika bukan ikhlas dan hanya mengejar target jualan bulanan, pasti akan menggunakan konsep mendesak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 14-8-2019 03:08 PM
rykall replied at 14-8-2019 03:04 PM
Insuran dan Takaful istilah berbeza...Insuran adalah konvensional dan takaful adalah Islamik. Utk  ...


Cuma ubah2 letak mama...aku tetap prefer Non Muslim yang jual dan Konvensional...sebab aku dah pernah terkena dengan agen Melayu...suruh bayarkan duit so called TAKAfUL tu rupanya dia songlap Kan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:11 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 03:07 PM
Cuma ubah2 letak mama...aku tetap prefer Non Muslim yang jual dan Kknvensional...sebab aku dah per ...

Tidak...masing2 ada pendekatan sendiri.
Seperti yang dikatakan, terpulang, jika anda bukan Muslim nak ambil insuran pun tiada siapa yang akan memaksa, jika nak pilih takaful pun begitu juga.
Cuma untuk yang Muslim adalah disarankan utk mengambil takaful.
Perlu cari agen yang betul2 menjual produk takaful / insuran dengan jiwa ikhlas. Inshaa Allah akan lebih dicermati dan integriti serta bertanggungjawab apabila pelanggan ingin membuat tuntutan di kemudian hari.

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:13 PM | Show all posts
Nana_Man replied at 13-8-2019 02:15 PM
I memang tak layan insurance agent tepi jalan... pasal dorang memang aim komisyen. Jd apa kat kita ...

hak ni betul...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ambil Insurans Etiqa TAKAfUL bayar ke Tak bayar ke langsungg takda bagitahu...lepastu rupanya when tu songlapkan suit aku...aku ingat boleh percaya la...tiap bulan aku x miss bayar.

Lepastu siap cakap senior dia YG songlap Kan...Fark la...

Aku masuk Sunlife Insurans dari Canada setiap bulan hantar SMS update pasal pembayaran..lepastu kdg2 call Tanya pasal polisi semua...camni baru betul...NI bayar2 bodoh je...

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:22 PM | Show all posts
betul tu..semak plak tgk
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
oni313 replied at 13-8-2019 05:32 PM
mostly cakap kalau dpt private sepital ni, kononya selesa, doktor bagus2...
but for me, kalau dah ...

kalau udah sakit, spital gomen ke private bkn persoalannye kan..yg penting kite nak cpt baik dr sakit..

rengsa btl bace ayat ejen yg main sentimen gomen private ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 13-8-2019 07:09 PM
Pemahaman you salah.....penama blh bolot tak ikut faraid mmg betul. Jd pd kenalan I

eh iols ingat tetap faraid wpn ade pename..kire takley bolot sensorg
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Agent insurans i best gak.. Dia pun x pakai dah insurans yg dia jual dulu.. Customer dia terkontangkanting sbb kompeni tu dah kne bli ngan kompeni lain. Bila ada problem ngn kompeni baru ni, agent dah xtau apa2 sbb dia dah lama stop jd agent..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:15 PM | Show all posts
I selalu dapat call from telemarketers untuk beli insurance ni...jawapan i constant je "akak tak keje dik, company tutup last month, skrg ni tengah kusut nak carik keje lain" dengan nada yg antara separa menjerit and annoyed.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:43 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 13-8-2019 01:29 PM
ko ckp je ko keje sbg askar, polis
sure diorg takkan kol ko lg
sbb pekerjaan ni consider high ri ...

haha...aku selalu cakap kalau insurans cover extreme sport mcm race motor dan rally baru aku ambik...

sudahnya sampai sekarang xde insurans
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 13-8-2019 11:46 AM
kawan baik aku jual insurance pun cmni.. pastu hari2 status nak provoke org.. mcm org takde insuranc ...

Betul...walaupun saya mmg ambil insurance tp still X suka betul yg selalu up status ambil insuran hibah segala ni utk kesenangan waris yg ditinggalkan.kdg2 rasa cara mereka ni mcm x percaya pd rezeki Allah, mcmkan insurance Tu jer lah satu2nya cara menyambung kehidupan waris...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089270s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list