Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
2916
View
65
Reply

"Orang Jual Insurans Tolonglah Beradab"- Jangan Tunggang Musibah Orang Lain!

[Copy link]

Author: akubujang       Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 05:31 PM | Show all posts
scorpionkiki replied at 13-8-2019 07:09 PM
Pemahaman you salah.....penama blh bolot tak ikut faraid mmg betul. Jd pd kenalan I

penama you muslim ker camne??

sebab i base on my own experince dan beberapa orang yang lain.


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
ogata replied at 14-8-2019 05:31 PM
penama you muslim ker camne??

sebab i base on my own experince dan beberapa orang yang lain.

Penama tu muslim....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ogata replied at 14-8-2019 05:31 PM
penama you muslim ker camne??

sebab i base on my own experince dan beberapa orang yang lain.

Kwsp just bg duit pd penama...then penama ikut fsraid bg pd yg berhak....tp kalau yg berhak ni mcm anak anak yatim yg tak tau apa apa ttg duit tu...terus ja penama ni ambik semua pd dia...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:41 AM | Show all posts
scorpionkiki replied at 14-8-2019 07:01 PM
Kwsp just bg duit pd penama...then penama ikut fsraid bg pd yg berhak....tp kalau yg berhak ni mcm ...

totally different dengan kes yang i lalui dan orang orang sekeliling i lalui tau...
adik-adik i masa tu anak yatim. bahagian ikut faraid juga. tapi hanya boleh dikeluarkan masa umur 18 tahun.




Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada penjual insuran blok aku kat fb sbb aku asik cantas je statement dia. Contoh.. Dia buat cerita konon approach someone beli insuran. Pastu org tu jawab abg dia ke ipar dia ntah kerja kerajaan leh guna GL. Aku xbapa ingat la cemana leh relate ngan insuran. Tp aku cari la dalil2 sapa yg layak guna GL. Sedor2 fb dia dah ilang Dr pandangan. Aku risik2 dr kawan rupanya aku dah di blok. Bkn kali pertama tu. 2 3 kali aku tegur statement dia.. Bkn nak cakap tq. Ttp nak tegakkan benang yg basah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:21 PM | Show all posts
yup.. pernah lalui dgn agen2 insuran yg suka suki call.
bila kata dah ada insuran, dia tny pulak insuran apa
bila bgtau, boleh pulak ckp yg dia offer tu lain dr yg kita ambik
selalu sgt aku tny.. insuran u ni ada cover congenital heart disease x? klu ada br sy nak pertimbangkan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080744s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list