Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
53516
View
1042
Reply

Edisi Pasca Tidak Bertemu Jodoh

[Copy link]

Author: katibism       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2019 01:32 PM | Show all posts |Read mode
First & foremost, chuols jgn konfius dgn thread "retis bercerai" yach... sebab semenjak dua menjak ni, banyak berita keruntuhan rumahtangga artis yg boleh diassociate dengan "tiada jodoh antara mereka". Apa yg iols selaku Tuan Tanah mahu fokuskan adalah cerita mengenai "putus tunang" dalam erti kata lain. Tak bertemu jodoh. Sebab tak sempat kahwin pun. Dan apa yg berlaku selepas itu? Sudah move on? Kembali berbaik atau masih "cannot go"?

Tahun 80-an mohon forumer otai recall lah yer.

Tahun 90-an

Erra Fazira & Awie pernah bertunang kemudian putus. Erra dah kahwin 2 kali dan bujang kembali, manakala Awie juga berkahwin sebanyak 2 kali dan kembali bujang. Awie & Erra juga kini telah berbaik, tidak bermusuh. Siap berlakon samasama filem Warna Cinta Impian. Adakah ....?





Selain itu, Nasha Aziz juga pernah bertunang dengan Faizal Hussein. Setelah putus, Faizal dan kahwin dengan pelakon Suhaila dan ada sepasang anak. Nasha pula pernah bertunang dengan Pengarah Fotografi Helmi Yusof namun putus juga. Kemudian, Helmi kahwin dengan Dira Abu Zahar dan mereka berdua pun bercerai. Fuh, komplikated! Nasha juga pernah menjalin hubungan dengan Iman Tang, pengurus Kaka faz



Yg lain-lain : Amelina & Iwan dulu menjalin hubungan cinta tapi tak sempat bertunang pon.


Tahun 2000-an

Semestinya kisah putus tunang Mawi-Ina Naim paling hangat. Mawi akhirnya memilih Ikin, dan bahagia dengan seorang anak Cahaya Malaika. Manakala Ina Naim menjadi isteri makcik kantin Sohai Laqsa  


   

Tahun 2010-an

Dekad ini paling banyak putus tunang yach :

Paling kontroversi : Sufian Suhaimi & Elfira Loy... sampai Di Matamu jadi modal baby Pian sampai ke sudah. El pula dah move on memilih lelaki lebih kacak lebih kaya (read : ATM) dan kini hamil. Baby Pian masih solo.




Selain daripada itu.. Uqasha Senrose & Pekin juga pernah bertunang pada tahun 2013, putus tahun 2014.



Pekin sebelum tu bercinta dengan Ayu Rodoh.. kemudian dengan Uqasha sebelum berhalusinasi dgn model antarabangsa, Iman who r yus pelukis sebelum akhirnya, kahwin senyap2 dgn Monah Allen. Uqasha pula banyak main-main cinta dgn Syafiq Kyle, Ben Amer & a few more boys.

Dazrin & Amyra Rosli juga pernah bertunang, kemudian putus. Masing-masing dah kahwin.. & macam belum OK lagi depa ni.



Lagi... Awi Rafael & Atikah terisam Suhaime pun tak sempat kahwin



Dan latest, Syafie Naswip & Aishah Azman




So, ada tak yg iols terlepas pandang x masuk senarai??






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2019 01:34 PM | Show all posts
Btw, Remy Ishak & Hans Isaac pun putus tunang.. tp tunang bukan selebriti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2019 01:36 PM | Show all posts
Edited by katibism at 13-8-2019 01:49 PM

Dan ada la a few retis BBNUTS (bajet2 nak up p surndoo) yg putus tunang :

Adira - Shahrul Nasrun. Adira jadi bini no 2 Datuk red, ada anak 3. Shahrul pula acah2 nak try Lizzy Tan tp kawen dgn instafomus Amyra Khan eh.. AFatin myera Zainal Abidin

Shahz Jaszle & Dr Redzwani Puteri putus tunang..last2 Shahz Jaszle kembang kepam dan now susut sikit
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 13-8-2019 01:36 PM
Dan ada la a few retis BBNUTS (bajet2 nak up p surndoo) yg putus tunang :

Adira - Shahrul Nasrun. ...

Datin Amyera Zainal.. Amyra Khan mana pula? Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2019 01:47 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 13-8-2019 01:42 PM
Datin Amyera Zainal.. Amyra Khan mana pula? Haha

Haha..betoi chuols. Tq...iols edit yach.

Terkonfius dgn lobenaqs siblings
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2019 01:53 PM | Show all posts
Honorable mention : Zulin terdampar
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:02 PM | Show all posts
katibism replied at 13-8-2019 12:36 PM
Dan ada la a few retis BBNUTS (bajet2 nak up p surndoo) yg putus tunang :

Adira - Shahrul Nasrun. ...

kalau tak silap member meols sorg pernah kapel dgn redzwani puteri lepas sheol clash dgn jezel
tapi tak sampai ke jinjang pelamin pun..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:03 PM | Show all posts
hans isaac pernah dijodohkan dengan raja ramilah begum pada edisi deepavali tahun 2017
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2019 02:04 PM | Show all posts
Kalau si jejari runcing blogger tu dah bertunang ke dgn Apex khairul fahmi che mat??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2019 02:11 PM | Show all posts
beta_carotene replied at 13-8-2019 02:03 PM
hans isaac pernah dijodohkan dengan raja ramilah begum pada edisi deepavali tahun 2017

Apa bezanyah dgn offer by Marvel sheols...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 13-8-2019 02:04 PM
Kalau si jejari runcing blogger tu dah bertunang ke dgn Apex khairul fahmi che mat??

Betul..putus tunang.. pastu Apex dengan dahlia teck.. then kahwin dengan leuniey
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:15 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 13-8-2019 06:14 AM
Betul..putus tunang.. pastu Apex dengan dahlia teck.. then kahwin dengan leuniey

meols kesian betul dgn jejari runcing lps putus tunang tu. sbb beria sheols bangga citer dlm blog psl apex. takde jodoh kan, kesian sheols
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sharnaaz dgn shila amzah tunangkan..kes pukul then putus. Skrg dua2 dah kawen bahagia, ada anak.  Even sorg tu cam dah xnak kat ig wife lagi skrg. Eh termengata laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 13-8-2019 01:36 PM
Dan ada la a few retis BBNUTS (bajet2 nak up p surndoo) yg putus tunang :

Adira - Shahrul Nasrun. ...

Tetiber teringat i pernah bg kata2 semangat pd dr redzwani sb shah jaszle kantoi dgn mira jgk kan? Lupa full name sheol.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 13-8-2019 02:15 PM
meols kesian betul dgn jejari runcing lps putus tunang tu. sbb beria sheols bangga citer dlm blog  ...

Klau @khaitibism buat poll, i vote apex-jejari dompok yach
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 13-8-2019 02:14 PM
Betul..putus tunang.. pastu Apex dengan dahlia teck.. then kahwin dengan leuniey

Gigih i follow kisah diorg ni dulu2.. Bila pikir2 balik skrg, hmmm knp la aku gigih cenggitu skali
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
diya_az replied at 13-8-2019 02:35 PM
Sharnaaz dgn shila amzah tunangkan..kes pukul then putus. Skrg dua2 dah kawen bahagia, ada anak.  Ev ...

Tak sempat tunang pun, dah kena reject dgn pakcik nd lalat, acah gangster sgt, nak pinang anak org gi cakap kat media dulu, bkn gi mintak dgn mak ayahnya haha
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
@itis.azilah dah berapa kali kes putus tunang/pelamin anganku musnah?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 13-8-2019 03:13 PM
@itis.azilah dah berapa kali kes putus tunang/pelamin anganku musnah?

Ahahahha.. yg baru2 ni pun dah putus ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 13-8-2019 03:11 PM
Tak sempat tunang pun, dah kena reject dgn pakcik nd lalat, acah gangster sgt, nak pinang anak org ...

Ha tula..cerita lama sgt..ingat2 lupa..lepas tu dia kapel dengan anis el idrus tu pon kejap je. Last2 menjadi dengan nabila..comey naw2 baby jebat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089263s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list