Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
987
View
24
Reply

[Tempatan] ..tuan guru Hadi Awang jelaskan kenapa dia sokong Iran Syiah

[Copy link]

Author: pyropura    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Abdul Hadi Awang explained today that the reason why PAS supports Iran's stance against the United States is due to its strong commitment to the Palestinian cause and the liberation of Jerusalem.

"All Muslim countries need to unite against the evil efforts sponsored by this enemy," the PAS president said during a courtesy visit to the Iranian Embassy in Kuala Lumpur, according to Harakahdaily.

Hadi also maintained that the United States plans to establish a new country on Egyptian soil for Palestinians.

But this, he added, would mean that they would have to abandon their homeland which is being occupied by Israel, as well as give up on their claim to Jerusalem.

Tensions between Iran and the United States escalated on June 13, following attacks on two oil tankers in the Gulf of Oman.

This came after a dispute between both countries over Tehrans nuclear programme.

A week later, Iran shot down a US military spy drone over the southern Iranian province of Hormozgan, an action described by US President Donald Trump as a "grave mistake".

Despite his support for Iran's regime, the PAS president also warned that the influence of Syiah Islam should not bs spread here to maintain Muslim unity.

"Raising the issue of sectarian differences and endless legal debate can undermine the unity of Muslims in Sunni-majority countries, especially Malaysia," he added.

https://m.malaysiakini.com/news/487085

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 03:24 PM | Show all posts
Hadi ni ialah lobai yang menang saman Sarawak Report kat London tu khen?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kalau mat Sabu yg cakap mesti dh kena kaper. Tpi hadi bawang aman2 jah comolot dgan syiah iran, ada jah dalil utk halalkan perkara ni. @zorrro_03 @dino @sarah82
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Maideen. replied at 13-8-2019 03:24 PM
Hadi ni ialah lobai yang menang saman Sarawak Report kat London tu khen?

Betul tu sis, "menang" saman tpi kena bayar berjuta dekat kaper Claire tu. Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 06:01 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 13-8-2019 05:55 PM
Betul tu sis, "menang" saman tpi kena bayar berjuta dekat kaper Claire tu. Kahkahkah

Tapi masih ada yang percaya dengan penipu besarban ini........

Dia orang kata bila kecingnya kena kepala mereka, sejukkkkkkjer rasanya.......kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kandaaaa.. pi mana
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Main isu Palestine pulak PAS NI utk raih sokongan...skang ni Kan isu Palestine tengah Naik balik...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 13-8-2019 05:54 PM
Ni kalau mat Sabu yg cakap mesti dh kena kaper. Tpi hadi bawang aman2 jah comolot dgan syiah iran, a ...

Hahahaha.. Pefitnah tegar dodolgemok butthurt gila.. Apa saja thread ttg politik ratib nama aku.. Sentap ka?

Menggelupur ratib nama aku bhai.. Tu la hidup ni.. Jgn jadi pemfitnah dan juga pencacai penjilat parti politik.

Tgk sekarang mcm mana? Asyik meroyan saja kait nama aku.. Kesiann
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:10 AM | Show all posts
dodolgemok replied at 13-8-2019 05:54 PM
Ni kalau mat Sabu yg cakap mesti dh kena kaper. Tpi hadi bawang aman2 jah comolot dgan syiah iran, a ...

KAPIR macam kau tak payah sebok hal orang Islam.  siapa yang kapirkan mat sabu?  celaka betul kau tuduh2 sembarangan.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 14-8-2019 09:10 AM
KAPIR macam kau tak payah sebok hal orang Islam.  siapa yang kapirkan mat sabu?  celaka betul kau  ...

Ramai jah lobai2 dlm fesbuk kaperkan mat Sabu cakap dia syiah bagai. Kau jah purak2 buta xnmpak semua tu sbb kau in denial, otak terkatuo rapat nk tgok keburukan geng lobai kau sendiri. Ujong2 purak2 tanya mana mana mana. Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:58 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 14-8-2019 02:56 PM
Ramai jah lobai2 dlm fesbuk kaperkan mat Sabu cakap dia syiah bagai. Kau jah purak2 buta xnmpak se ...

Sebab aku tak jumud mcm kau.  Sesuka hati  tuduh orang.  Setan bertanduk betul perangai.   
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 14-8-2019 03:58 PM
Sebab aku tak jumud mcm kau.  Sesuka hati  tuduh orang.  Setan bertanduk betul perangai.

Bukan tuduh tpi fakta. Cuma kau jah buta xnmpak semua tu. Samada kau duduk dlm gua x bukak medsos atau kau butakan diri daripada melihat keburukan geng2 lobai kau. Tu je kesimpulan nya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 13-8-2019 05:54 PM
Ni kalau mat Sabu yg cakap mesti dh kena kaper. Tpi hadi bawang aman2 jah comolot dgan syiah iran, a ...

Hadi bawang lebih kerap travel ke Iran dibanding Matsabu kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 13-8-2019 05:54 PM
Ni kalau mat Sabu yg cakap mesti dh kena kaper. Tpi hadi bawang aman2 jah comolot dgan syiah iran, a ...

Bodohnya ko punya kefahaman english...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Maideen. replied at 13-8-2019 06:01 PM
Tapi masih ada yang percaya dengan penipu besarban ini........

Dia orang kata bila kecingnya  ...

Akak maideen kate loyer.. Takan le english cam ni akak tak faham... Awww.. Akak syg... Buat malu je akak ni taww
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 07:59 AM | Show all posts
cmf_acura replied at 15-8-2019 12:31 AM
Akak maideen kate loyer.. Takan le english cam ni akak tak faham... Awww.. Akak syg... Buat malu j ...

Apa lu cakap?



Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:08 AM | Show all posts
Kapir bahalol suka hadap syiah lemah longlai pengeksport ayam ke malaysia ek ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2019 02:48 AM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 14-8-2019 09:10 AM
KAPIR macam kau tak payah sebok hal orang Islam.  siapa yang kapirkan mat sabu?  celaka betul kau  ...

Kan lobaicai kengkawan ko. yg kata syioh tu kapir  
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 09:44 AM | Show all posts
pyropura replied at 16-8-2019 02:48 AM
Kan lobaicai kengkawan ko. yg kata syioh tu kapir

kapir mcm kau baik tak payah campur hal2 berkenaan Islam.  kau gi teruskan agama kau.  menyibukkkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-8-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
zorrro_03 replied at 18-8-2019 09:44 AM
kapir mcm kau baik tak payah campur hal2 berkenaan Islam.  kau gi teruskan agama kau.  menyibukkkk ...

Mana bukti aku kapir. Takde bukti ko dah dosa besar, lebih besar dari dosa judi arak. Hati hati tu, aku tulung nasihat je
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082080s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list