Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
29346
View
629
Reply

[Tempatan] Myvi menggegar Songkla membunuh 5 orang Thai

[Copy link]

Author: scorpionkiki    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-8-2019 08:44 AM | Show all posts
kenapa aku rasa hukuman tak setimpal?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
dani-rox replied at 15-8-2019 02:48 AM
post fb adik pembunuh tuh selayaknyalah mengundang kecaman. kejadah bersyukur sbb terselamat. ada or ...

My friend ckp seeloknya akaknya mati skali br senang setel..ini hidup hadaplaa nk menanggung
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:48 AM | Show all posts
Memandu kereta tanpa insurance dan tanpa lesen di negara orang . Memang tiada maaf bagimu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
bezita60 replied at 15-8-2019 08:14 AM
Helloo...
Kalau baca dari awal semua orang kecam cikki myvi lah. Takde maknanya nk bekap kalau dh ...

Hahaha yg iols maksudkan nk sarcastic pd yg membekap beria tu laa..mmg ada membekap kata jgn laa kecam depa tu benda dh jadi..cmne if kena kt kita bla bla blaa
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 15-8-2019 12:56 AM
Dapat dari fb. Yang bertanda terlibat dalam kemalangan tu.

Yg mana satu otak berkecai tu agaknya? Kesian lak mikir anak bini si mati..

Yg pembunuh siap mintak derma mintak simpati walhal lesen, insurance pun xde.. lagi mau sembang kencang
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 15-8-2019 08:45 AM
My friend ckp seeloknya akaknya mati skali br senang setel..ini hidup hadaplaa nk menanggung

Iols pun sokong, kalo sesama jd arwah.. setel..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:02 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:10 AM | Show all posts
asfaz replied at 15-8-2019 12:56 AM
Dapat dari fb. Yang bertanda terlibat dalam kemalangan tu.

Kebanyakannya muslim.

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:12 AM | Show all posts
dani-rox replied at 15-8-2019 02:48 AM
post fb adik pembunuh tuh selayaknyalah mengundang kecaman. kejadah bersyukur sbb terselamat. ada or ...

kannn geram plak tgk org yg bekap tu. nk bekap pn agak2 laa. smpai mati kot. kesian plak tu family dorg. yg kau acah2 org kaya holiday ke hatyai ke krabi bagai tp insurans pn tak ambik. siap mntk derma lg. sory laa sila meringkuk dlm pnjara sane
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:14 AM | Show all posts
Cookingholic replied at 15-8-2019 06:08 AM
Tulah gaya org tak bertanggungjawab.

First, dah langgar org sampai mati sikit pun takde bunyi  ...

serius? jap gi nk stalker laa. klu dh kaya pehal nk mntk derma plak. meols mmg tak blh nk husnuzon klu dia kata tak bwk laju
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:15 AM | Show all posts
bila dah mcm ni, boleh jadi satu pengajaran utk semuorg yg melancong dan yg nak sewa kenderaan kat Negara org.... undang2 Negara luar tak sama dengan kat Malaysia ni, jadi beringat papehal jadi mmg makan tak habis dibuatnye...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:22 AM | Show all posts
Dah biasa drive kat tempat sendiri langgar peraturan sana-sini.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Masak la kluarga yg mlanggar tu.. mau bgolok gadai.. sna klu langgar org.. pn masalah.. inikan pulak mati trus.. sb tu aku p jenjauh ke dlm Siam xmau bwk kreta.. mmg sronok bwk kreta tp klu tereksiden.. masak kita..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
jfq replied at 14-8-2019 11:19 PM
Songkhla Fatal Accident: Malaysian driver had no valid licence

Last update: 14/08/2019

Alahai 6k je pampasan kt family mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sampai bersepai otak mangsa..elok dilanggar je balik cikki myvi ni sampai cacat
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Bawak kereta tak de valid license.
Lesen Malaysia pun tak de lah tu, atau tak renew.

Orang yang tak de lesen ni, walaupun reti bawa kereta / motor, mereka tak dilatih properly untuk be vigilant part safety.

Sedangkan yang ada lesen pun masih banyak yang tak vigilant tentang safety, inikan pula yang tak de lesen.





Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
rayray28 replied at 15-8-2019 08:48 AM
Hahaha yg iols maksudkan nk sarcastic pd yg membekap beria tu laa..mmg ada membekap kata jgn laa k ...

Kan...
Takde lesen, saman byk...
nk kesian camne
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
scorpionkiki replied at 14-8-2019 11:52 PM
I rasa depa refer ke international driving license

Lesen kita valid je kt negera Asean.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:49 AM | Show all posts
rayray28 replied at 15-8-2019 08:48 AM
Hahaha yg iols maksudkan nk sarcastic pd yg membekap beria tu laa..mmg ada membekap kata jgn laa k ...

Yg membekap tu cuba pikir mcmana kalau keluarga yg mati tu yg terkena dgn keluarga dia.. Rasa apa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
matamata replied at 14-8-2019 10:09 PM
Rakyat Malaysia baik buat gofundme utk keluarga simati jelah....

Ya, kita sudi menderma untuk gofundme keluarga yang terkorban ini. Kasihan keluarga mereka kehilangan tempat bergantung.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.226708s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list