Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
33172
View
629
Reply

[Tempatan] Myvi menggegar Songkla membunuh 5 orang Thai

[Copy link]

Author: scorpionkiki    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 13-8-2019 10:31 PM
sama la sis kita pn dh gi hatyai tu 2x naik bas dgn tour group rilek2 aje. nti moh kita pi bangkok ...

Muka murung pucat tu. Dalam hati meraung siapa nampak. Mungkin akak2 ni lupa baca doa naik kenderaan kot. Kesian sampai mati 5orang sekaligus. Dahsyat gila kecuaian.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:50 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Pixie902 replied at 13-8-2019 10:01 PM
Gaya macam students.  Nak pergi bercuti ke dgn luggage besar?

Boleh jadi juga. Dulu ada kawan seuniversiti aku waktu kami masih belajar berani gila pergi danok naik kereta cuma mereka berdua perempuan. Ajak aku pergi sekali tapi akuvtak nak la, aku cuma berani pergi dgn family saja. Nasib mereka hidup lagi takde langgar sape2 kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:57 AM | Show all posts
Itzy replied at 14-8-2019 02:51 AM
Boleh jadi juga. Dulu ada kawan seuniversiti aku waktu kami masih belajar berani gila pergi danok  ...

Danok okay lagi kot
keluar je immigration siam
terus pekan danok dah
nak bawa kereta pun macam tak perlu je dekat pekan danok tu. jalan kaki pun cukup
lain la kalau nak gi hatyai
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 13-8-2019 10:37 PM
Mereput la ko dlm jail!

Tapi jgn sebab kau org, rakyat mesia dah x boleh rilek santai makan hang ...

Pergi sabah sarwak la pula, makanan laut murah2 berpatutan boleh makan banyak. Aku baru pergi sekali sabah sarawak memang best. Jom alirkan duit kita ke dalam negara pula.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Voyagers replied at 13-8-2019 10:47 PM
'Tolong kami cari RM200,000...'

PASANGAN suami isteri yang kemalangan di Thailand, mungkin terpak ...

Aku ni minat cerita tamil dan korea. Ada skali tu tengok drama korea, makdia suruh anak dia yg lelaki tu pergi pura2 jatuh atas kereta untuk dapat pampasan. Nasib anak dia tak mati. Agak2 kes mak cik pak cik boleh jadi cam drama korea ni ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:03 AM | Show all posts
Wahhh...kali ini myv mendunia!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Voyagers replied at 14-8-2019 02:57 AM
Danok okay lagi kot
keluar je immigration siam
terus pekan danok dah

Haha tapi aku tetap takut nak pergi negara orang dgn kawan2, nasib la aku penakut. Family aku kalau gi thai slalu ikut jalan apa ntah di pekan yg dah kena tutup tu? Dulu famous jalan tu dengan pasar ahad dia. Jalan  tu memang bengkang bengkok dan curam. Teringat aku drive gi genting dgn family. Lebih kurang camtu la jalannya. Jadi aku fobia nak gu thai dah sebab mereka slalu ikut jalan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Lorh. Aku pegi hatyai ke songkla naikla tuk tuk 20baht tu berhimpit dgn umah lokal sebab takut nak drive. Nak pegi embassy dari hotel pun sanggup jalan kaki.
Thai ni len macam traffic law dia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Mau kene total sejuta ni minimum. 5 orang kot mati.
Mana nak cekau sejuta. Jual tanah berekar2 berelung2 la nampaknya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 03:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Voyagers replied at 14-8-2019 02:11 AM
ada orang tanya
selalunya masuk siam ni kan, kena beli insurans kereta semua


Ya boleh...ins tu pun mmg ins dari siam
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Voyagers replied at 14-8-2019 02:02 AM
dalam berita baru balik dari krabi katanya

Menurut laporan itu, kereta berkenaan dipandu wanita b ...

Langgar sesuatu? She langgar apa sampai hilang kawalan tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:38 AM From the mobile phone | Show all posts
td time balik raya aku naik jmbatan salor tu sebelah aku myvi putih laju giler...mcm x menyempat2...laju nk mmpus pun last2 kat trafic light dok sblah aku yg bawa biasa ni..n sudah dijangka..2 awek..
pastu kalut elok2 dr lorong kanan g kiri pastu masuk balik knn terus masuk simpang knn kat trafic light lagi satu...mmg aku kata patutla org maki org yg bawa myvi..peel lagu ni la
kesian drebar myvi yg berhemah..habis org pukul rata
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Itzy replied at 14-8-2019 03:09 AM
Haha tapi aku tetap takut nak pergi negara orang dgn kawan2, nasib la aku penakut. Family aku kala ...

wang kelian ke...hehhe
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:58 AM | Show all posts
Dahsyat gila, mau bunuh diri tahap ketakutan gitu.. Nyesal pun tak guna....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:15 AM From the mobile phone | Show all posts
agak2 passanger y 2 org tu dpt lepas ke x.
mst tgh meraung meratib hiba dlm tahanan polis ni. kesiannye kt mangsa 5 org. mintk2 y cedera parah tu panjang umur
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sehirkedi at 14-8-2019 04:36 AM
Voyagers replied at 14-8-2019 02:45 AM


Perghh boleh tahan banyak saman dia kumpul. Ni memang stok melarikan kereta umpama pelesit nih. Pemandu wanita di jalanraya sering buat onar. Antaranya ikut rapat, berhenti di dalam petak kuning, tak beri signal, belek telefon bimbit ketika kereta tengah meluncur laju, mecelah rapat secara tiba2, keluar simpang melulu tanpa pedulikan kereta kita yg dah dekat (melelong2 iols sebab terkejut taw), tak beri laluan pada ambulans (boleh buat pekak sambil bergelak tawa bersama rakan2 dlm kereta) dan banyak lagi lah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Allahu.. Nasib kau la dik oii.. Takziah pada mangsa2 yang mati
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 13-8-2019 10:15 PM
Betul weyh, ada minah ni sambil tgk hp, bwk laju kt area kt kedai mkn, mmg hansuang. Btw, berani bwk ...

Tu pun ada minah2 kat sini play victim.. konon semua driver lelaki ni pembuli jalan raya..
Dah drive laju gila babi atau perlahan nak mampos sambil main henfon, sampai kete huyung hayang, bila kene hon, kene jeling.. trus chop orang lain kaki buli.. perangai holier than thou sangat.
Bawak perangai bangsat tu kat tempat orang..takziah la..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Itzy replied at 14-8-2019 02:59 AM
Pergi sabah sarwak la pula, makanan laut murah2 berpatutan boleh makan banyak. Aku baru pergi seka ...

Ko payung duit flight. Aku laju p borneo sana. Hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077480s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list