Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4844
View
84
Reply

[Tempatan] Ibu JJ tolak tawaran cucu atas pemindahan 9 juta saham 3 syarikat.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
First of all pastikan harta kita bersih dr syubahat....sampai hari akhirat kita tersiksa sbb tamaknya kita di dunia yg sementara ni

Nasihat utk diri sendiri....rewind tiap ketika
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 14-8-2019 09:04 AM
Aku tak rasa pun mcm tu.....

JJ penah cite kat kwn aku dulu...dia bljar betul betul sbb nk bukt ...

Betul. Sahih.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Sazida replied at 14-8-2019 07:48 AM
Kan. Dgn mak dia berkerusi roda bagai, iols rasa xde pun mak dia nk sgt harta tu. Melainkan adik b ...

Ingatkan yang tolak kerusi roda tu peguam plaintif... Anak dia ye?

Rasanya kes ni timbul sebab menantu tak sebulu dengan mentua sejak arwah hidup lagi kot..

By the way, arwah ni tak dapat apa-apa pangkat datuk ke tan sri ke semasa hayat?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:00 AM | Show all posts
terpadam terus imej nenek semestinya sgt penyayang dengan cucu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:14 AM | Show all posts
satu untuk kau, satu untuk aku..apa daaaaaaaa


sampai mati xsetel..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:12 AM | Show all posts
zafira replied at 14-8-2019 09:34 AM
ya.. dari apa yang akak dengar , adik beradik JJ yang suruh maknya tuntut.. memang dispute antara  ...

so dorang ni suruh mak tiri yg g tuntut la gitu...
peliknya...
dorang ke jaga mak JJ sekarang...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 14-8-2019 08:47 AM
Byk 2 billion... kalau bagi pun 1/6 tu masih kaya raya lagi. Sape yg byk harta tu siap2 la buat hiba ...

skrg ni even hibah pun, kena ada persetujuan bertulis dari  waris lelaki yg x dpt tuntut.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:36 AM | Show all posts
takde ke ejen insurans nak ambil kes ni buat headline 'pentingnya hibah'. tgk member aku dok promote hibah, pantang ada kes mati, dia la dok up 'pentingnya hibah'.

yes, hibahh memang penting, tapi guna kisah kematian, kesedihan org lain tu bagi iols macam tak proper pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:42 AM | Show all posts
imransulaiman replied at 14-8-2019 09:40 AM
Ingatkan yang tolak kerusi roda tu peguam plaintif... Anak dia ye?

Rasanya kes ni timbul sebab  ...

title dia tan dri dato sri dr. hj jamaluddin jarjis dik.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak dia nak tuntut hak dia biarlah. Memang ada pon dalam faraid. Tapinyaaa arwah jj ni ada anak lelaki kan. So reta setakat smpai kat mak jela. Adik bradik jj takda hak nk tntut.. Apooolaa. Reta berbilion2 biarlah klu kita setakat sedara darah daging takda trlibat apa2 masa susah senang xpyahla menempel
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:15 PM | Show all posts
klu tak silap aku, company pertama yg arwah set up pon amik dari initial nama dia ngan mak dia... J & A associates. punya lar saying kat mak dia tuh
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaya tapi bodoh tak tinggalkan wasiat
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Moralnya disini...enjoy duit korang sampai licin. bila mati tu tinggal seciput je so waris2 tak berebut korang pun aman2 dalam kubur.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:39 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 12:32 PM
Kaya tapi bodoh tak tinggalkan wasiat

share kan...
maybe dia nak trade...

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 14-8-2019 12:39 PM
share kan...
maybe dia nak trade...

Boleh je trade...tapi buat wasiat siap2 la....dah Tau anak tuggal lain bapa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:48 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 12:42 PM
Boleh je trade...tapi buat wasiat siap2 la....dah Tau anak tuggal lain bapa.

mesti dia was was juga...nak boh dlm wasiat..market x menentu....

letak wasiat saham juta2..
by the time mati tengok saham dah xde..dah abes jual..adoiii


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 14-8-2019 08:47 AM
Byk 2 billion... kalau bagi pun 1/6 tu masih kaya raya lagi. Sape yg byk harta tu siap2 la buat hiba ...

Ye..selalu berlaku mcm tu lah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 14-8-2019 11:46 AM
Mak dia nak tuntut hak dia biarlah. Memang ada pon dalam faraid. Tapinyaaa arwah jj ni ada anak lela ...

Xfhm jns org yg lapa reta org....wlupun berbiliyun liyun skalipun,xpyh la kebulur reta org..muhasabah la diri.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada harta susah...takde harta lg susah...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 14-8-2019 11:46 AM
Mak dia nak tuntut hak dia biarlah. Memang ada pon dalam faraid. Tapinyaaa arwah jj ni ada anak lela ...

Mmg hak mak dia....dan dlm harta maknya tu ada harta anak anaknya yg lain...ie adik beradik arwah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080736s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list