Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2197
View
49
Reply

[Tempatan] Funder DAP sangat kebal. Kerajaan PH x akan berani ambil tindakan

[Copy link]

Author: harizs       Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
dess402 replied at 14-8-2019 10:51 AM
hahaha  ..  ini masalah birokrasi aje bro .  undang2 ni manusia yg buat .  cam RELA pun dari takde ...

tau pulok ko..benda ni meme..depa x blh suka suki pi....sb boring..dgn ini...sy sarankan ko pi jumpa mat sabu..dan selesaikan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:19 AM | Show all posts
Funder DAP sibuk meroyan, MP PH semua kecut telur... sekor pun tak bersuara
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:27 AM | Show all posts
swastakan tentera
jadi setaraf security guard atau up skit military contractors

polis juga
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:29 AM | Show all posts
cikgu swastakan jadi Private shool - ada klass dan urbanisme

ospital pun swastakan - ala ala price court fulus mesti adala nak masuk apa susah insurans B40 kan hado
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 14-8-2019 11:27 AM
swastakan tentera
jadi setaraf security guard atau up skit military contractors


perjelaskan dgn panjang lebar..negara mana buat...camner depa buat...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Diaorang ni kaya raya tongkat dari ,aman british lagi...ada sejarahkan british bagi tanah berekar seluas daerah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by apam at 15-8-2019 02:13 AM

Bilionair-billionair ni semua belaan umno dulu. Segala tongkat, projek dan sabsidi dibagi. Depan melayu kata bela melayu, belakang tikam. Sekarang semua tokey belaan umno dah jadi monster dengan umno sekali kena lanyak. :
Umno patut pupus.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 05:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang laa tentera kita makan tido kerana negara malaysia adalah negara yang aman dan sejahtera sejak pemerintahan bn 60 tahun lepas dan ko boleh berniaga dan kaya raya...ni statement ko boleh buat negara huru hara dan masa tu laa tentera akan bekerja menjaga keamanan negara..ko nak ker..bila negara dah huru hara macam mana mau meniaga.
Macam mana ko nak kumpul duit utk support dap tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
apam replied at 15-8-2019 02:12 AM
Bilionair-billionair ni semua belaan umno dulu. Segala tongkat, projek dan sabsidi dibagi. Depan mel ...

If we support Anwar, PH will continue in power....if we support Tun, PH will die faster...lets support Tun for a speedy death of PH...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
ally9970 replied at 14-8-2019 11:19 AM
Funder DAP sibuk meroyan, MP PH semua kecut telur... sekor pun tak bersuara

Mat sabu kecut teloq tak berkutik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Menteri Sumber Manusia M. Kulasegaran bertukar portfolio ke? Persoalan saya kepada anda para politikus hipokrit,

1. Kenapa tidak mendesak Waythamoorthy meminta maaf dan dikenakan tindakan undang-undang kerana memburuk-burukkan Malaysia?

2. Kenapa tidak bersuara mendesak mana-mana rumah ibadah apa jua agama yang dibina tanpa kebenaran dan dibina di atas tanah orang lain dirobohkan secepat mungkin? Rule of law!

3. Jikalau setia kepada negara kenapa PM dah buat keputusan tidak akan menghantar DZN balik ke India tetapi anda masih berdegil mahu mengikuti kemahuan Modi mengekstradisi DZN balik? Anda ini menteri kabinet Malaysia atau menteri kabinet India atau sebenarnya menteri yang layak diletakkan dalam kabinet sebagai tayangan sejarah sahaja?

Senarai politikus DAP & bebas yang lawan bos (PM) [UPDATE 00:26 14 Ogos 2019]
1. Lim Kit Siang
2. P. Ramasamy
3. M Kulasegaran
4. Teo Nie Ching
5. Hannah Yeoh
6. DAP Sarawak
7. Waythamoorthy
8. Charges Santiago
9. Lim Guan Eng

Saya sedang menanti menteri Muslim dari PH bersuara mempertahankan PM. Menteri dan politikus dari PH dan lawan Tun, takkan anda berdiam diri sahaja? Semoga Allah kurniakan kekuatan buat kita semua terus istiqomah dalam Islam. Allahuma Ameen.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk video Kulasegaran menghasut kaum India M'sia mengatakn M'sia ni mother land diorg berasaskn Candi lembah bujang n Batu pahat di kedah...dia kta Melayu yg sbnrnya pendtg...memg haram
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 15-8-2019 07:20 AM
Tgk video Kulasegaran menghasut kaum India M'sia mengatakn M'sia ni mother land diorg berasaskn Cand ...


Kiranya Semenanjung je penduduk asal itam kilat duduk ditengah2.. penduduk sekeliling nusantara sawo matang dan kuning langsat...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:29 AM | Show all posts
Selamat datang ke politik kurun ke 21. Malaysia terlambat sedikit. Politik zaman moden sekarang yang berkuasa adalah tangan-tangan ghaib di belakang, antaranya lobbyist.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by apam at 15-8-2019 09:17 AM
harizs replied at 15-8-2019 06:36 AM
If we support Anwar, PH will continue in power....if we support Tun, PH will die faster...lets sup ...


Aku sapot atok bukan pasal nak ph die lepastu umno dengan dasar pengecut dan jual melayu naik balik. Aku sapot atok untuk rombak semua dasar-dasar tongkat dan sabsidi kepada tokey2 bukan bumi at the expense of the rakyat yang diasaskan umno dulu. Sama ada with/without umno/BN/PH/pas/anwar.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:38 AM | Show all posts
zaman  PH skg la puak2 nih nk tunjuk wajah sebenar...

hina....hina...hina....minta maaf....settle

pastu org lain lak buat

hina....hina...hina....minta maaf....settle
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila kena sound dgn zakir naik, tetiba mengaku kita semua rakyat Malaysia, sanggup mati demi Malaysia  ....  Padahal, orang yg sama yg sentiasa bash Islam, bantai jawi, hentam bahasa kebangsaan, hentam kedudukan perlembagaan, hentam institusi beraja.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:50 AM | Show all posts
harizs replied at 15-8-2019 10:45 AM
Bila kena sound dgn zakir naik, tetiba mengaku kita semua rakyat Malaysia, sanggup mati demi Malaysi ...

Itu aku cakap....... Berpuluh tahun duk Malaysia, cakap melayu macam pendatang baru duk Malaysia sebulan..........
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
apam replied at 15-8-2019 02:12 AM
Bilionair-billionair ni semua belaan umno dulu. Segala tongkat, projek dan sabsidi dibagi. Depan mel ...

Belaan atok?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:25 PM | Show all posts
pening polis nak handle kes2 perkauman mcm ni hari2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.678141s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list