Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4931
View
91
Reply

[Jenayah] Kejadian Pecah Rumah, suspek meninggal dunia akibat dicekik oleh Tuan Rumah

[Copy link]

Author: Burong_Hantuk       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2019 08:11 AM | Show all posts |Read mode
wahhhh

Penyamun mati ketika bergelut

PENYAMUN bersenjatakan pisau dipercayai penagih dadah maut selepas bergelut dengan penghuni rumah di Kampung Lata Kekabu, Lenggong, hari ini.

Dalam kejadian jam 6.50 pagi itu, suspek berusia 30-an dipercayai memecah masuk rumah yang didiami ibu tunggal berusia 30-an bersama anak lelakinya berusia 16 tahun.

Ketua Polis Daerah Gerik, Superintendan Ismail Che Isa berkata, siasatan awal mendapati suspek bersenjatakan pisau memasuki rumah melalui pintu utama.

Suspek dipercayai mengacukan pisau ke arah mangsa sebelum berlaku pergelutan antara suspek dengan anak mangsa.

Anak lelaki mangsa dipercayai berjaya menjatuhkan suspek ke lantai sebelum suspek disahkan meninggal dunia oleh pegawai perubatan Klinik Kesihatan Lenggong, katanya ketika dihubungi.

Ismail berkata, mayat dibawa ke Jabatan Forensik Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di Ipoh untuk bedah siasat dan punca sebenar kematian masih dalam siasatan.

Katanya, siasatan lanjut masih dijalankan dan kes disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan iaitu cubaan membunuh.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 13 Ogos 2019 @ 5:14PM









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:18 AM | Show all posts
kalau kes mcmni tuan rumah tu kena dakwa ke tak..sbb kejadian dlm rumah kan
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Mangsa confirm didakwa. Sbb ada kes yg sama sebelum ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kes mcm ni insyaAllah kalau xde plot twist, tuan rumah boleh lepas, sbb dia tak guna senjata yg lebih besar (parang, pedang, etc), dia cekik je. Lagipun tuan rumah seorang minor. Kalau ada pakar undang2, boleh perbetulkan kalau salah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
pendadih ni tggu masa je nk gol mna yg jd doktor sndri tu kna cekik trus innalillah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 14-8-2019 08:28 AM

Bravo sis,lawan penjenayah sampai mati penjenayah tu.
Dia ibu tunggal tade suami, ikutkan memang cam mudah je nk rompak ibu tunggal kan tp not today kata akak widow itu
Mujur ada anak lelaki yg boleh diharap
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah..mampos sekor taik dadah
harap mangsa terbela dan jgn ada undang2 bodoh british yg nak dakwa mangsa konon salah bagai
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:31 AM | Show all posts
kesian nya adik tu
mempertahankan diri jgn nnti dituduh membunuh pulak
setan tu nak mati pegi la tmpt lain
smoga Allah permudahkan urusan adik tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:35 AM | Show all posts
Semoga mangsa kes samun ini bebas daripada dakwaan membunuh si penjahat dan seterusnya dapat berhari Merdeka seperti biasa
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:38 AM | Show all posts
celaka punya penyamun, pasai hang jadi penyamun orang lain  jadi pembunuh.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:40 AM | Show all posts
kita berdoa lah agar mangsa dapat pembelaan sewajarnya..memang akan disabitkan dengan 307 kalau ikot law tapi ape2 pon boleh jadi masa in court nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:41 AM | Show all posts
Tahniah buat mangsa kes jenayah ini! Semoga jangan berhari Merdeka dalam lokap lepas ini.. Buat tahi jenayah ini, semoga mereput dan terbakar dalam Neraka Jahanam..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 14-8-2019 08:21 AM
Mangsa confirm didakwa. Sbb ada kes yg sama sebelum ni

Kes sblm ni jauh dr rmh....mangsa kejar perompak dan bunuh dgn senjata. Kes ni jadi dlm rmh dan tanpa senjata
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:44 AM | Show all posts
bodoh pnya pendadih perompak penyamun. korg ni tak patut membiak kt dunia ni. menyusahkan org je. dh jd cm ni confirm tuan rumah pn kena dakwa. sedangkan nk lindung dri dia n family. hishhh meols mmg rengsa dgn taik dadah ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Minta adik ini tidak didakwa.  Trauma kot,  umur 16 tahun.  Sapa2 yg tahu law, valid ke reason self defense kalau cekik sampai mati?  Ke valid kalau cekik manja2 x melibatkan kematian
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:04 AM | Show all posts
harap adik dan ibu ini tidak didakwa

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:05 AM | Show all posts
kira saspek tak mati dlm keadaan khusnul khotimah la kan
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:11 AM | Show all posts
ikut section 96 of the penal code, we are allowed to to do anything in self -defence so  long as we do not go beyond or abuse the rule.

rule dia mudah saja, if the attacker puts you in reasonable fear which potentially causes death or grievous hurt   , then u may exercise your right.  but dont go beyond it.

yang pakcik bunuh robber dulu tu, went beyond sebab he snucked or sembunyi  from the robber to kill them

so hope this clarifies
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:12 AM From the mobile phone | Show all posts
mizruncing replied at 14-8-2019 08:44 AM
bodoh pnya pendadih perompak penyamun. korg ni tak patut membiak kt dunia ni. menyusahkan org je. dh ...

Good riddance another drug addict. Klu bunuh drug addict ni legal, mmg mampos mat pet ku bunuh satu persatu. takde hasil bela org begini. Sampah masyarakat
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 14-8-2019 08:21 AM
Mangsa confirm didakwa. Sbb ada kes yg sama sebelum ni

Itu kes tak sama situasi. Pencuri dah lari jauh di kejar lagi. Yg ini msh dlm rumah & takde senjata di guna oleh adik tu utk tumpaskan pencuri. Harap blh engage lawyer yg power. Lagi pun adik tu bawah umur
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086761s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list