Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4939
View
91
Reply

[Jenayah] Kejadian Pecah Rumah, suspek meninggal dunia akibat dicekik oleh Tuan Rumah

[Copy link]

Author: Burong_Hantuk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 11:15 AM | Show all posts
si penagih tu hidup dia mmg dh punah pun...badan pun dh rosak, so fragile smpi kena cekik dgn budak bwh umur pun terus gol. membunuh penagih ni anggaplah suatu belas ehsan kpd penagih itu sendiri dan masyarakat. mcm org bunuh anjing sakit tu hah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Syukur mati lagi sorg taik dadah.
Harap adik 16 thn tak dihukum.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:23 AM | Show all posts
harap mangsa xkena la dakwa... sebab mempertahankan diri kan... nnt sesape yg tau perkembangan kes, uodate la kat sini.. nak tau gak kesudahan kes nnt...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:26 AM | Show all posts
bagus dik.. selamatkan orang tua.. harap2 adik tak dihukum
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:28 AM | Show all posts
rasa mcm kena je budak ni..membunuh tanpa niat, sebab dia cekik perompak tu sampai mati.  unless kalau perompak letak pisau kat leher, dia cuma melawan dan pisau tu tertikam kat perompak, tu kira dia tak salah sebab self defence. tapi tahla..ikut je lah apa polis nak buat nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap semua taik dadah dan tokan2 mampus cepat2. Menyusahkan. Dah taknak kerja. Mendadih je apa dapat
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:48 AM | Show all posts
Doakan kesejahteraan kepada mangsa, semoga dipermudahkan kes ini
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah
Mmg layak mati perompak tu
Kalau nak kena dakwa jg ank tuan rumah tu, mmg bangang la the system
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
#Pray4tuanrumah
Kesian kau budak. Xpasal2 je jadi pembunuh. Celaka punya penyamun, hidup mati susahkan org
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:57 AM | Show all posts
syukurlah mangsa sekeluarga selamat..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:59 AM | Show all posts
semoga adik tu dipermudahkan..eloklah dah
takde kalau ada menyusahkan org jer..skrg ni
dah susahkan ibu tunggal ni pl gara2 ko msk
nak merompak umah dia..syukur ada anak lelaki
yg bole diharap jaga maknya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
paperchase replied at 14-8-2019 08:55 AM
Minta adik ini tidak didakwa.  Trauma kot,  umur 16 tahun.  Sapa2 yg tahu law, valid ke reason self  ...

Betul..adik tu baru 16thn.. aku harap adik tu bangga dpt pertahankan mak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:05 PM | Show all posts
Alhamdulillah, kalau penagih dadah tu tak mati, dia rogol makcik tu, dapat pulak HIV ke AIDS ke lepas tu duit dapat beli dadah lagi, rompak lagi, so biar mati padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:08 PM | Show all posts
nuryakmal replied at 14-8-2019 09:11 AM
ikut section 96 of the penal code, we are allowed to to do anything in self -defence so  long as we  ...

apa maksud "then u may exercise your right".


kalau pencuri tu pakai pisau kita pun boleh pakai pisau kah?

kalau pencuri tangan kosong maka tuan rumah pun tangan kosong kah?

kalau pencuri pakai pistol baru tuan rumah dibenarkan tembak kah?


susah jg definition self-defence ni..

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:18 PM | Show all posts
Alhamduillah anak boleh diharap jaga maknya. mmg cash la perompak tu kena bunuh
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:19 PM | Show all posts
membunuh tanpa niat, utk tujuan pertahankan diri. get urself a good lawyer dik. insya Allah, takkan kena apa2 nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ninja9 replied at 14-8-2019 12:08 PM
apa maksud "then u may exercise your right".



Ada kes somebody tembak mati penjenayah dlm rumah dia dan lps. Lesen pemilikan pistol pun sah. Sbb berlaku dlm rumah. Sama kot kes anak ni. Moga terlps la kau wahai anak dr segala dakwaan
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Penagih ni dah mudaratkan diri sendiri, nak mudaratkan org lain pulak
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila undang2 membela penagih dadah celaka itu. gov tak mau tembak mati semua penagih dadah sampai rakyat sendiri pergi membunuh
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 14-8-2019 08:21 AM
Mangsa confirm didakwa. Sbb ada kes yg sama sebelum ni

Tidak semestinya. Setiap kes kena nilai ikut fakta case, chain of events, causation dsb. Kalau kes dulu perompak dah lari dan dia kejar dan bunuh perompak, lalu dia kena dakwa mematikan org tu dan tak dpt menggunakan alasan membela diri sbb perompak dah lari. Yg ni kalau dlm keadaan bergelut, berkemungkinan boleh guna pembelaan bela diri kerana nyawa dlm bahaya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090685s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list