Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4949
View
91
Reply

[Jenayah] Kejadian Pecah Rumah, suspek meninggal dunia akibat dicekik oleh Tuan Rumah

[Copy link]

Author: Burong_Hantuk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Harapnya adik ni tidak dikenakan hukuman. Semoga dipermudahkan urusan keluarga mereka dan dijauhkan dari segala kesusahan.



Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 14-8-2019 08:18 AM
kalau kes mcmni tuan rumah tu kena dakwa ke tak..sbb kejadian dlm rumah kan

dlm rumah tuh... dlm kes sampai kluar dikejar tu mangsa merayu bagai.. sbb tu kena tuan rumah tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:18 PM | Show all posts
wow,  he is 16 ye boleh kalahkan penjenayah dadah ni? bagusnyer dan tanpa senjata , ni clearly self defense yg logic, si mati tu bawa senjata kot...
insya Allah okay  - baguslah anak ni...bless him dan semoga dimudahkan segara urusan.


jgn ada komen bodoh yg kata  budak ni provoke  si mati sudahlah ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:21 PM | Show all posts
adik ni minor kan, so mesti takde charge kan?
like dia mempertahankan diri, i guess?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:39 PM | Show all posts
kucingitam replied at 14-8-2019 11:28 AM
rasa mcm kena je budak ni..membunuh tanpa niat, sebab dia cekik perompak tu sampai mati.  unless kal ...

well budak 16tahun masih belum berfikir waras lg..
nk capai tali,nak ikat..atau buat bg pengsan je..
mesti dlm fikiran die..mmg nk stop kn penagih tu,
tanpa fikir yg tindakan die bakal mengakibatkn kematian..

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:08 PM | Show all posts
tamat riwayat teros
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
syukur Alhamdulillah mati sekor penagih lahanat hidop nyusahkan org..moge tahik2 dadah lain pun mengalami nasib yg same.

anyway, akak doakan adik takde ape2..obviously terbunuh sbb mempertahankan diri dan ibu die tanpa senjata while si tahik dadah bersenjata..syukor mudah mati dikala dicekik gitu..

bravo dik! hero idaman para ibu yg melindungi dikala musibah menimpa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Bayang jelah natang ni duk sebelah rumah. Sendiri mau jaga
Pandai plak kampung ni masuk cari
Eh more news eh from this place tq
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendiri cari pasal. Kurang sorang penyamun & penagih dadah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah dik..ko hero sebenarnye sbb mampu jaga mak..smoga semua urusan keluarga akan dpermudahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:45 PM | Show all posts
Lepas kot adik ni. Kecuali family taik dadah tu beriya nak dakwa sampai ambik loyar bagai untuk fight. Semoga adik ni dah besar dapat jadi pegawai AADK or pegawai polis bahagian narkotik.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Time tgh bergelut tu adik tu dh tak fikir lain dh mati ke tak mati ke  bunuh tanpa niat ke 307 ke apa ke jnji mak aku tak apa2
Adrenalin rush ketika tu
Sesiapa pon boleh jd kuat utk pertahankan diri
Good job adik
Insyaallah dipermudahkan urusan adik nnti
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga rumah mangsa x diganggu roh penagih dadah yg tak aman..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:38 PM | Show all posts
Ni kira self defense
moga polis akan lpskan mangsa dgn jaminan polis
dahlah sebaya dgn anak bujang meols
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik doakan semoga ang tak kena dakwa.. Mmg ang nak selamatkan mak ang.. Semoga ang jadi anak yg soleh dan rakyat yg berguna.

Rot in hell la si penagih dadah tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 14-8-2019 09:11 AM
ikut section 96 of the penal code, we are allowed to to do anything in self -defence so  long as we  ...

Kalau dah dlm rumah mestila sembunyi gila ke apa nak berdepan dgn perompak.. mmg mintak kena bunuh la
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
eLiaD replied at 14-8-2019 08:24 AM
pendadih ni tggu masa je nk gol mna yg jd doktor sndri tu kna cekik trus innalillah

Betul tu, semua sendi tulang rapuh yang amat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
baguss pass ni penceroboh  fikir 2 kali nak masuk umah akak tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik Ni Kat lenggong Kan..acik2 jgn risau..dpp perak sure takkan charge dia..if so charge pun I don't think judge here will buy with dpp..clear cut case self defence Ni...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik I tak kahwin lagi so dia opted tinggal kondo coz takut kena pecah rumah mcm ni la, selamat sikit dduk kondo Kata beliau
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075661s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list