Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4400
View
189
Reply

Biadab! Koon Yew Yin Tuduh Tentera Malaysia Hanya Makan, Tidur

[Copy link]

Author: hussaini4675    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Askar malaysia prgi club mabok main placur main pondan
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:47 AM | Show all posts
caprut replied at 14-8-2019 10:45 AM
Askar malaysia prgi club mabok main placur main pondan

Berapa orang yang berperangai macam tu?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 14-8-2019 10:45 AM
Askar malaysia prgi club mabok main placur main pondan

Khennn..Melayu2 NI kutuk Penjawat Awam sama la macam apek NI kutuk Penjawat Awam

Takda beza Pon.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:49 AM | Show all posts
Dorg ni nak negara kita berperang ke..supaya askar2 kita nampak ada keja...nak kata bodoh marah...tp memang bodoh..


Askar China, US tu xde pun 24 bgasak berperang kerja.

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 10:49 AM
Dorg ni nak negara kita berperang ke..supaya askar2 kita nampak ada keja...nak kata bodoh marah...tp ...

Askar China tu berperang Kat Laut China Selatan...Uighur, Tibet dll

Askar USA berperang Kat Iraq, Afghanistan, Filipina dll
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 14-8-2019 10:47 AM
Berapa orang yang berperangai macam tu?

Brsepah. Dri 1000 org aslar aku rsa sorg je yg xbuat mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:52 AM | Show all posts
Kalau banyak makan dan tidur pun sebab negara ini aman.  Takkan nak suruh tentera round kat jalan raya bawak senapang?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:52 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 10:51 AM
Askar China tu berperang Kat Laut China Selatan...Uighur, Tibet dll

Askar USA berperang Kat Ira ...

Siapa la malaysia ni nak suruh askar kita pegi merata-rata dunia utk meluaskan wilayah penguasaan...mengacau wilayah lain

Asal wilayah kita x diceroboh dah cukup sukur nakkk
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau Guru2 Melayu tu bagus sangat...takda la orang Melayu sendiri hantar anak ke SJKC.

Cikgu Kat SK selalu meeting Tak masuk Kelas...masuk Kelas mengamuk kutuk mak Bapak murid...kereta nak acah2 pengarah Syarikat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 10:51 AM
Askar China tu berperang Kat Laut China Selatan...Uighur, Tibet dll

Askar USA berperang Kat Ira ...

baik ko minta mat sabu antar surat kat mana2 negara...ajak drng berperang.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 14-8-2019 11:02 AM
cmf_shalom replied at 14-8-2019 10:52 AM
Siapa la malaysia ni nak suruh askar kita pegi merata-rata dunia utk meluaskan wilayah penguasaan. ...


Ala sis dah banyak Kali kena ceroboh sampai dlm list negara perdagangan manusia...MH 370 hilang tapi Wujud dlm radar tentera Pon boleh ignore membuta

Yang kes Rohingya masuk ramai2 lepastu kena bunuh tanam beramai-ramai tu apa kes???
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:02 AM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 14-8-2019 11:04 AM
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 10:53 AM
Kalau Guru2 Melayu tu bagus sangat...takda la orang Melayu sendiri hantar anak ke SJKC.

Cikgu Kat ...



Aku tidak nafikan, ada sekolah kebangsaan macam tersasar dari landasan..nak jadi sekolah melayu..

Contohnya, ada satu sekolah kat selangor, nak wujudkan kesedaran dikalangan pelajar melayu tentang mati...dicipta replika kubur letak depan bangunan utama sekolah...

kubur adalah benda taboo dalam kebanyakan budaya bukan melayu...Sudah pasti tindakan tersebut mendapatkan bantahan...Kemudian pihak sekolah bagi alasan, ini untuk tujuan P & P pelajar melayu..kemudian parents non malay jawap..kalau mcm tu buat juga P & P untuk pelajar non..buat replika kubur cina, india...terus terdiam... aku x tau apa kesudahan isu tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Apek tua ni tak dapat projek mindef kot. Tu pasal la dia meroyan. Dah banyak duit dia tabur kat ph. Tapi satu habuk pun tak dapat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 11:02 AM
Aku tidak nafikan, ada sekolah kebangsaan macam tersasar dari landasan..nak jadi sekolah melay ...

Aku pernah Sekolah Kebangsaan...aku tahu la kualiti SK macam mana.

Pembelajaran langsung Tak menarik.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:06 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 10:58 AM
Ala sis dah banyak Kali kena ceroboh sampai dlm list negara perdagangan manusia...MH 370 hilang  ...

amboi ko....asal kita x perlu dengar bom melantun depan biji mata pun dah sukur nakkkk...sekurang2 dalam keadaan sekarang..nak berskandal pun senang...
Negara aman2...



Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:06 AM | Show all posts
cina tua nyanyuk ni kalau malaysia berperang..dia dulu terbang cabut lari keluar negara..sama je dgn bangsa dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:06 AM | Show all posts
sepatutnya kena tambah satu lagi selain makan tido... baling mic.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 14-8-2019 11:13 AM
cmf_shalom replied at 14-8-2019 11:02 AM
Aku tidak nafikan, ada sekolah kebangsaan macam tersasar dari landasan..nak jadi sekolah melay ...




Aku pernah Sekolah Kebangsaan...aku tahu la kualiti SK macam mana.

Pembelajaran langsung Tak menarik..sampai aku pernah fikir kenapa cikgu Tak buat Kelas diluar Kelas....aku pernah join lawatan Kat Melaka...cikgu2 Tak eksplen benda jadah apa bangunan Kat Melaka.

YG aku ingat cikgu2 Melayu tu sibuk shopping dengan family.

Tapi nama lawatan...lawatan sambil belajar....farkkk
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:11 AM | Show all posts
hussaini4675 replied at 14-8-2019 11:04 AM
Apek tua ni tak dapat projek mindef kot. Tu pasal la dia meroyan. Dah banyak duit dia tabur kat ph.  ...



Ini contoh sikap kiasu cina yg paling mengjengkelkan..

Time dpt projek kerajaan..sanggup pakai baju batik..bila dh x dpt..mula la tunjuk perangai..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 11:06 AM
amboi ko....asal kita x perlu dengar bom melantun depan biji mata pun dah sukur nakkkk...sekurang2 ...

Ko ingat nak skandal Pon Tak bahaya ke....kena Cari hotel Iya...kalau Tak Ada pendatang asing tanpa izin kacau...Tak ke Naya kena bunuh me apa.

Nak outdoor Pon susah iye.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103107s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list