Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4436
View
189
Reply

Biadab! Koon Yew Yin Tuduh Tentera Malaysia Hanya Makan, Tidur

[Copy link]

Author: hussaini4675    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 11:13 AM | Show all posts
sebagai geng tipah tertipu mengundi PH, hakak dengan ini bersemangat nak "ubah lagilah"! makin lama makin naik lemak puak prc dan tamil nadu ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:14 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 11:12 AM
Ko ingat nak skandal Pon Tak bahaya ke....kena Cari hotel Iya...kalau Tak Ada pendatang asing tanp ...



Duduk la sorg2..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Hantar je dia masuk.hutan jaga sempadan. Tengok jauh mana perginya
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:19 AM | Show all posts
biadap punye cina jilake

even betul pun member aku army citer

tentera ni mmg tak keje selagi

negara tak perang

manjang latihan n kursus mkn gaji buter
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 11:14 AM
Duduk la sorg2..

Melayu camtu la...Mana pernah boleh kena komplen...bangsa syumul perfect.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:20 AM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 14-8-2019 11:22 AM

Setiap masa ada je askar kita yang dihantar bsilih ganti jaga sempadan negara...yg lepak duduk rehat tu, kebetulan bukan masa dorg untuk jaga..kebetulan malaysia tengah aman

Ini gunanya ada askar ramai, boleh berganti2 menjaga perairan negara. Takat nak biarkan setiap askar tu, sepanjang tahun tugas jaga wilayah negara.

Mereka juga ada anak bini, mak ayah, adik beradik dan kehidupan..

Isu ini tidak timbul if kita  manusia memahami  hakikat kita ni manusia...askar itu pun manusia...

Yg mmbebel tu, bukan manusia namanya...tak guna ngaku manusia if tiada kemanusiaan dalam hati
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Dahtu pek ko nk suh dia tembak ko ke apek ?? Bodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:25 AM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 14-8-2019 11:43 AM

Aku ada seoeang member askar ..sebelum dia keluar bertugas...dia akan pusing satu rumah berapa kali, melihat setiap sudut rumah satu persatu..selepas puas..baru dia keluar tutup pintu..

Tengok gambar family puas2..telepon adik beradik setiap seoarg..


Bila aku tanya kenapa dia macam tu, dia jawap itu mungkin kali terakhir dia balik rumah dan berbual dengan family dia
Terus terang aku cakap, trasa satu phormatan pula bila aku setiap kali hantar dia bertugas untuk lapor diri...

Nak tembak musuh aku x reti...sembelih ayam pun ak x sampai hati...tapi itu la yg mampu dibuat...

Kekadang, kita hanya perlukan sdikit masa utk memahami tugas setiap org sebelum kita nak mgeluarkan sebarang kritikan

Dia pernah bagi amaran kat aku, if aku nampak dia sedang pakai topi kaler tu sedang berkawal...jangan sekali2 tegur dia...sebab ia melibatkan idup dan mati..kalau aku nampak dia terbaring kejung pun...dia bagi amaran..jangan dekat diri or datang nak bantu...

korg x terasa ke if sahabat korg sebagai askar bagi amaran macam tu...? pekat nya hati korg

Mentang2 la Malaysia ini boleh dikatakan aman...bagi aku x perlu nak tunggu sampai Malaysia ini berperang untuk memahami askar itu juga manusia...or x perlu pun nak tunggu korg ada mmmber askar utk memahaminya..

Mcm aku cakap..memadai lah kita perlu jadi sedikit manusia..itu dah cukup
Dan sbenarnya aku mharap malaysia ini jangan berperang pun...nilai manusia itu terlalu mahal..walauopun askar memang dibayar gaji utk mati..

Sebab itu aku anti dengan pemimpin politik yg x reti menjaga kebajikan rakyat..semuanya utk nafsu sendiri seperti Tun tu..mhabiskan duit negara utk nafsu sendiri..buat malaysia ini macam bapak dorg punya..












Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya jumlah tentera yg ada di Malaysia adalah sedikit dan perlu ditambah jumlahnya lagi. Orang yg IQ rendah boleh la cakap tentera tak buat apa-apa. Tentera la yg digerakkan untuk membantu jika negara ditimpa musibah seperti banjir kilat dan jika berlaku peperangan mereka la jua yg mempertahankan negara sehingga ke akhir nyawa! Pengorbanan mereka amat besar untuk negara, masyarakat dan keluarga. Kalau pakcik Yew Yin rasa tentera tak buat apa selain makan tidur, pakcik tak layak bergelar warganegara Malaysia dan mana-mana negara pun!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:28 AM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 10:38 AM
Memang betul APA dia cakap...tu yang makan dalam

Kalau Melayu biasa dia Akan kutuk Penjawat Awa ...

tugas tentera memang standby masa2 aman. Tak pernah aku nampak anggota dalam military base ni yang duduk diam tanpa buat apa2, hari2 ada aje benda commander dia suruh buat. ko punya bodoh tu boleh tambah air sikit boleh? pekat sangat la
Tu lah dulu orang suruh belajar malas, hisap rokok, melawan guru.....ni lah hasilnya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:29 AM | Show all posts
kalau geng2 sojar yg menangkan ph termasuk puak2 semburit kt PD tuh x nampak2 lagi x tau la
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:35 AM | Show all posts
hussaini4675 replied at 14-8-2019 11:04 AM
Apek tua ni tak dapat projek mindef kot. Tu pasal la dia meroyan. Dah banyak duit dia tabur kat ph.  ...

sykt dia tu tak mustahil main bawah meja juga utk dptkan projekclient aku yg sykt berhad satu ni pun mentang2 dah tak dpt habuan, terus tak nak bagi job dah.
so jgn ingat taikun2 ni baik sgt.


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:36 AM | Show all posts
sehirkedi replied at 14-8-2019 11:27 AM
Sebenarnya jumlah tentera yg ada di Malaysia adalah sedikit dan perlu ditambah jumlahnya lagi. Orang ...

takde ke nak gi culik orang tua tu?
lepas tu anggota polis & tentera buat bodo je biar dia.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 14-8-2019 10:19 AM
dah mmg bangsa lain pun taknak jadi cikgu. dah ngape nk salahkan org melayu?


tu aku heran


salah kan melayu sebab ramai di gomen


bangsa hapa tak mau masuk gomen sebab gaji murab


lg sstu.. depa selalu ckp.. bola tak maju sebab satu kaum je ramai... aku balas la dlm forum.. mana ada kuota dlm bolasepak.... hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:42 AM | Show all posts
nak suruh kurangkan gov servants sebenarnya.. majoriti melayu.. so lepas ni, majoriti melayu ni terpaksa la kerja dgn company sepet.. nampak macam gaji besar, walhal kerja 6 hari seminggu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Serupa peel yahudi zaman nazi dulu..time askar jerman berhempas pulas berperang ww1 depa enjoy dgn bisnes kaya raya..tu yg buat hitler marah n kempen di kedai makan sedarkan rakyat jerman..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:49 AM | Show all posts
Tak ada compromise bila libatkan ketenteraan dan pertahanan. Cina sepet apa dia tau. Kalo jadi apa2 pun kat negara ni, cina sepet yang lari dulu, confirm. Cina sepet macam ni yang difikirnya kepentingan sendiri . duit, duit, duit. Kena lah dengan falsafah cina sepet money is the second god. busuk punya sepet
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:50 AM | Show all posts
lepas menang pru, sorang demi sorang meroyan?.. awat? tak dapat "balasan" ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:56 AM | Show all posts
apek cina ni patut ditampar sebenarnya..kalau itu boleh menyedarkan dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Apek baghal, sbb ada army la lu blh sedap2 mkn tdo....bodo lo
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.115911s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list