Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4402
View
189
Reply

Biadab! Koon Yew Yin Tuduh Tentera Malaysia Hanya Makan, Tidur

[Copy link]

Author: hussaini4675       Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 12:08 PM | Show all posts
yg peliknya kalau VVIP buat statement provokasi
tak kena tahan
tak kena siasat

kalau rakyat biasa yg statemnt mcm ni tgh2 mlm buta confirm ditahan di mana2
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kopokleko replied at 14-8-2019 11:28 AM
tugas tentera memang standby masa2 aman. Tak pernah aku nampak anggota dalam military base ni yang ...

Acah2 buat kerja je...acah2 stand by...macam x biasa Melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:15 PM | Show all posts
ni veteran tak nak kata ape2x ke?...
sibuk pasal org lain.. ni  dlm negara diam je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 14-8-2019 10:34 AM
yg Cox Bazaar tu bukan ke tentera kita  ke buat hospital?
dan lagi satu kebakaran unit CCU Sultanah ...

Yes. Cox bazaar tu kite hntr team medical ATM dgn awam sekali. Satu hari elaun 150.00.., dorang yg pergi pun ada risiko balik kena tibi. Yelahh byk pelarian rohingya kt sana.,
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Dap.ni memang bangsa cina paling jahanam. Aku dah agak dah mereka ni memang tak boleh harap. Nasib baik ada melayu bodoh pemalas ni boleh la nenek moyang kau beranak pinak membiak banyak2 di malaysia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:39 PM | Show all posts

dr isu khat, then tentera..
lps ni apa plk??
takkan nk harapkaan cina2 DAP jadi tentera??
opss lupa, diorg xpandang keja2 cmni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus takde tentera ni atau kurangkan...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerdik punya statement...dah negara Aman nak suruh tembak sape?tembak dia ke?klau tiba2 ada perang silahanat ni dgn family dia yg lari dulu.takkan ms tu baru nak recruit dan train utk jadi army?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum perang pun, cina2 jenis ni la yg akan khianat negara dulu.

Kenapa kerajaan tak tembak je diorg ni di khalayak ramai? Dasar pembelot.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Boycott je bisnes cina2 kiasu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:05 PM | Show all posts
jenis nie cakap je lebih, bila perang ke apa...dieorang cabut dolu, pastu pompang dari negara orang

patot ikat dekat roket, tembak ke laut.....baru ada akai
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:08 PM | Show all posts
Sekadar untuk renungan kita semua.

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Wi mas stadi deeeeeepp..whos this apek fada n mada..!  

Mahhhhh..ooo mahhh muka abang de bau burit Mahh..yahooooo!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:13 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 14-8-2019 10:34 AM
yg Cox Bazaar tu bukan ke tentera kita  ke buat hospital?
dan lagi satu kebakaran unit CCU Sultanah ...

x yah la penat2 list kan...
kita semua tau apa peranan dan sumbangan tentera...
apek ni mmg dah biol...
maklumlah banyak rugi saham...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:15 PM | Show all posts
Sazida replied at 14-8-2019 12:21 PM
Yes. Cox bazaar tu kite hntr team medical ATM dgn awam sekali. Satu hari elaun 150.00.., dorang yg ...

yes, kita hantar banyak misi bantuan, pengaman etc, kan? bila banjir pun , bencana alam.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:17 PM | Show all posts
fliphair8 replied at 14-8-2019 11:13 AM
sebagai geng tipah tertipu mengundi PH, hakak dengan ini bersemangat nak "ubah lagilah"! makin lama  ...

berbuih mulut kempen jgn undi PH ni dulu...
dah foresee apa akan terjadi...
asal aku kutuk deme ni geng PH counter citer najib...
smlm geng yg dulu sokong PH dok maki2...
aku kata dah terlmbt..hadap je lah 4 thn lagi...

pelik aku camner org melayu boleh percaya dorang ni baik...
not in million years la..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 14-8-2019 10:19 AM
dah mmg bangsa lain pun taknak jadi cikgu. dah ngape nk salahkan org melayu?

Bab bangsa lain x nak jdi guru tu aku stuju.. Aku ngajar smjk. Skrg ni  ratio ckgu Melayu dgn Cina pun dh sma byak.. N yg baru posting pun dri bangsa Melayu juga..  Tp aku salute lah Cikgu2 cina yg ada ni sbb nmpk semangat dorg mengajar tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:22 PM | Show all posts
aku salute dgn tentera ni. cita2 nak jadi tentera pun dah kagum wey...... beraninya kau!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ntahapapantah replied at 14-8-2019 01:08 PM
Sekadar untuk renungan kita semua.

Mgkin ni strategi komunis kot.. Bagi perang saraf kata bilangan askar kena kurangkan.. Nnti bila dh lemah.. Senang la pihak komunis nk attack dari dalam dn luar..
Ada jer ex student dri malaysia pergi singapore jdi askar sana..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:28 PM | Show all posts
apebende la tiap hari ade je statement2 gini
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093244s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list