Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4404
View
189
Reply

Biadab! Koon Yew Yin Tuduh Tentera Malaysia Hanya Makan, Tidur

[Copy link]

Author: hussaini4675    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 01:31 PM | Show all posts
clara_nur replied at 14-8-2019 12:39 PM
dr isu khat, then tentera..
lps ni apa plk??
takkan nk harapkaan cina2 DAP jadi tent ...

apa sahaja yg melibatkan majoriti melayu akan di sentuh..
motip nak bakar sentimen perkauman..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:37 PM | Show all posts
wow statement tak mengenang....duit bukan segala-galanya
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 14-8-2019 05:17 AM
berbuih mulut kempen jgn undi PH ni dulu...
dah foresee apa akan terjadi...
asal aku kutuk deme  ...

Dulu before pru15 kan selalu keluar poster 'bolehkah saya mengundi ph walaupun saya staf gomen". Biras iols yg tak register pengundi pun sibuk share. Semua pakat2 share. Sekarang padan muka diorang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm lu layak la apek oi . Bisnes lu pun bukan halal 100% . Xkn la xde sekelumit pun tindas org lain ye x . Elok lu je yg d hntr utk perang . Silap2 tkucil x sempat nk gerak lg
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 14-8-2019 12:08 PM
yg peliknya kalau VVIP buat statement provokasi
tak kena tahan
tak kena siasat

Yg ternak cina ni vvip melayu juga... Baik PH ke BN.. Xde beda
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:55 PM | Show all posts
esok2 kalau ada konlik ke apa e mohon kerah apek tua nih di barisan depan..biar dia mampus dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:56 PM | Show all posts
monreyes replied at 14-8-2019 01:17 PM
berbuih mulut kempen jgn undi PH ni dulu...
dah foresee apa akan terjadi...
asal aku kutuk deme  ...

ape nak buat babe, niat nak menolong ke arah sifar korupsi/ketirisan uwang rakyat. penyudahnya sama jek. politik = penyangak
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 14-8-2019 01:15 PM
yes, kita hantar banyak misi bantuan, pengaman etc, kan? bila banjir pun , bencana alam.

Yup. Latest yg stop pun misi pengaman kt syria je. Kalau ikutkan byk je misi pengaman ni dorang nk buat. Tp sbb kekangan kwgn, now running yg cox bazaar dgn lebanon
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Berbeza betul mentality chinkies Malaysian dengan American.....kalau American berapa kali mereka buat ucapan terima kasih banyak2 kepada Law enforcement, Civil defense mereka mepertahankan negara dimana mana. Sebagai manusia itu yang kena ada di setiap individu, bukan hanya lash out to condemn sambil duduk relax.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ntahapapantah replied at 14-8-2019 01:08 PM
Sekadar untuk renungan kita semua.

cibai ma hai punye komunis....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:38 PM | Show all posts

tanya balik cinapek tu mana kaum dia dalam infantri askar?

infantri = golongan paling banyak kehilangan nyawa dlm banyak2 cabang askar.


kita yg tak sanggup berkorban ni, berterima kasih je lah ada yg sanggup.

yg nak hina mat terap2 ni dah kene sawan babi apa apek cilaka ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 11:10 AM
Aku pernah Sekolah Kebangsaan...aku tahu la kualiti SK macam mana.

Pembelajaran lan ...

lameeee....yg ko diam2 apesal? if those teachers x buat keje, yr duty to remind...bukan throw back time sini and accuse they are not performing their job...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:41 PM | Show all posts
Pegi berambus duk Beijing lar askar China kaw tue rajin. Pukimak betolll farkk YOU cina hudohhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:42 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 13-8-2019 05:46 PM
Yg ternak cina ni vvip melayu juga... Baik PH ke BN.. Xde beda

Memang hanat VVIP Melayu tue semua, bang Salom. Helok disula sekor2 dengan batang mop hantar balik Lanzhou dengan cina2 hudoh tue sumer! Gerammm aiiiii gggrrrhhhh!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Hantar apek ni attach duk dlm hutan sabah srwk tu..seminggu belum tentu tahan
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Agung tak boleh bersuara ke?Bukan ke dia ketua angkatan tentera?sorry kalau salah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 14-8-2019 02:49 PM
Joriah replied at 14-8-2019 02:39 PM
lameeee....yg ko diam2 apesal? if those teachers x buat keje, yr duty to remind...bukan throw back ...


Aku bukan nak cakap apa ye...Cikgu aku dulu pernah angkat slip Gaji bapa aku depan Kelas kata Ada sorang murid NI bapa dia menipu dlm slip Gaji.

Padahal bapa aku tulis basic salary dalam borang bantuan buku text...bukan banyak Pon Gaji keja pengawal keselamatan je.

Sampai skang aku dendam dgn cikgu2 SK. Of Kos aku selalu suggest Kat org Ada anak hantar anak ke SJKC.

Tu belum lagi ambik komisen setiap lawatan YG diorg buat...ambik komisen utk Kelas tambahan di Sekolah. Etc.

Bila jadi camni...ibubapa memang kedekut la la nak keluar suit utk PIBG SK....lepastu kutuk ibubapa murid Masa assembly kata sebuk mengalahkan Mahathir.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:46 PM | Show all posts
betul jugak kata brader kat FB ni :

Masa banjir melanda p pinang beberapa tahun dulu...menteri nobita masa tu ketua menteri pulau Pinang minta tolong drpd kerajaan bn utk htr bantuan kpd p pinang. Kerajaan  htr tentera bantu mangsa banjir & kawal keadaan d sana. Hr ini mereka lupa akan jasa pihak tentera yg dah membantu mereka & menjaga keselamatan negara sepanjang masa.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:51 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 02:46 PM
Aku bukan nak cakap apa ye...Cikgu aku dulu pernah angkat slip Gaji bapa aku depan Kelas kata Ad ...

then dendam tak boleh lah nak salahkan semua guru malaysia
cikgu i okay okay je takkira bangsa
pi mrsm lagi okay je cikgu melayu dan bukan melayu MARA ambil  taraf masters , depa dedikasi betul, ajaq i nilai ilmu dan apa tujuan ilmu.
so...kandungan posting awak tu sangat tak betul la
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 14-8-2019 10:51 AM
Brsepah. Dri 1000 org aslar aku rsa sorg je yg xbuat mcm tu

statistiknya....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091985s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list