Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4401
View
189
Reply

Biadab! Koon Yew Yin Tuduh Tentera Malaysia Hanya Makan, Tidur

[Copy link]

Author: hussaini4675    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni la antara penyumbang dana utama utk dap
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Malaysia.Doom at 14-8-2019 03:00 PM
mbhcsf replied at 14-8-2019 02:51 PM
then dendam tak boleh lah nak salahkan semua guru malaysia
cikgu i okay okay je takkira bangsa
...


Mostly cikgu Melayu memang camtu...terutama SK.

Sebab APA cikgu SK jadi camtu...sebab diorg takda semangat nak mengajar..bukan sebab minat...dapat kerja tu Pon dh bersyukur.

Berbeza dengan Cina...diorg buat sesuatu kerja sebab enjoy minat...bukan sebab Gaji semata...sebab tu diorg punya hasil kerja WOW.

Berbeza dengan hasil kerja Melayu.

Tu belum lagi semaikan racism dikalangan murid...Kerajaan ajar ko mengajar, ko ajar anaknmurid jadi racist...of Kos la aku memang takkan hantar anak2 ke Sekolah SK...macam la aku Tak tahu APA YG korang semai Kat otak pelajar Melayu....bila nak Cari kerja mula la susah nak hidup...sebab apa??? Sebab takda Network..masih dlm kelompok pprt Felda kampung korang YG bermasalah Tak Berkembang tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Cina2 Dap ni mula2 attack police...pestu askar pulak....jangan ingat kau menang Pakatan harapan u can simply attack ok.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sbg seorg isteri askar..
aku agak terkesan dgn sttmnt dia..
mohon dia dan kwn2 seangkatan dgn dia ke depan dulu time ade darurat ke ape...cth peristiwa lahad datu dulu...
takut dia paling awai lari
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:59 PM | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 02:55 PM
Mostly cikgu Melayu memang camtu...terutama SK.

Sebab APA cikgu SK jadi camtu...sebab diorg t ...

you are bias , that i can tell.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:02 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 14-8-2019 02:59 PM
you are bias , that i can tell.

and racist too..mamat bodoh ni selalu sangat buat perbandingan melayu ngan cina..dalam erti kata..semua cina baiklah..melayu semua tak baik...ehh..kau balik negara china lah sana..tak pun pergi ke hong kong yang tonggang langgang tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 14-8-2019 02:59 PM
you are bias , that i can tell.

Up to you..setiap org boleh bagi pendapat. Terima atau Tak tu Hak personal kau.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbakar jgk ht aku bc..adik aku kn panggil training tentera...2thn kawen nk pergi training isteri br dpt tau pregnant 4bln..masuk training jrg2 dpt contact bini..bsalin bln 10 ni blm abes training..isteri pun checkup sorang2 xdpt teman.xdpt rs baby sulung bgerak dlm perut..pyala sacrifice utk negara..senang2 apek babi ni blh ckp mcm tu..permohonan maaf shj mmg xckup..mat sabu buat apa????
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
ntahapapantah replied at 14-8-2019 01:08 PM
Sekadar untuk renungan kita semua.

patutlah....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:08 PM | Show all posts
kalau melayu yang buat statement ni dah lama kena angkut ke balai. tapi pasal cina yang buat....elok aje x kena apa. baik sungguh la polis kat Malaysia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Hasilnya phanceng.  Sepet dan rentung semakin naik tocang. Tepukkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
kopokleko replied at 14-8-2019 03:08 PM
kalau melayu yang buat statement ni dah lama kena angkut ke balai. tapi pasal cina yang buat....elok ...

Melayu kalau buat statement NI Melayu sengih je la..macam la Mahathir Tak pernah buat statement camni...siap buat buku lagi.

Apa Melayu buat??? Melayu sengih je kan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:19 PM | Show all posts
celaka la sape undi ph haritu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 14-8-2019 02:56 PM
Cina2 Dap ni mula2 attack police...pestu askar pulak....jangan ingat kau menang Pakatan harapan u ca ...

PRU15...#ASALBUKANDAP..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 14-8-2019 03:20 PM
PRU15...#ASALBUKANDAP..

Yup. No more PH.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Pek kau boleh hidup aman damai pun sebab ada askar jaga negara kita. Tolonglah berambus saja dari Malaysia kalau tak suka duduk sini.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 05:13 PM | Show all posts
Bedah.Cun replied at 14-8-2019 02:42 PM
Memang hanat VVIP Melayu tue semua, bang Salom. Helok disula sekor2 dengan batang mop hantar balik ...

Tu la..yg ajar2 cina ni VVIP melayu gak...nk buat mcm mana tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahah.. Dari jauh aku bau busuk PENGKHIANAT
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 10:49 AM
Dorg ni nak negara kita berperang ke..supaya askar2 kita nampak ada keja...nak kata bodoh marah...tp ...

Hanya pengkhianat saja suka peperangan.. Sebab boleh buat duit dari peperangan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia.Doom replied at 14-8-2019 10:47 AM
Khennn..Melayu2 NI kutuk Penjawat Awam sama la macam apek NI kutuk Penjawat Awam

Takda beza Pon ...

Bugis.doom.. Penjawat awam tu semua 100 pure melayu ka atau bugis tapi ambik semua hak istimewa Melayu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089174s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list