Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5703
View
104
Reply


"Tak Tahu Cerita Jangan Komen" - Netizen Dipertikai Beri Komen Keterlaluan Kes Syed Danial

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 03:13 PM | Show all posts
mystica replied at 14-8-2019 01:45 PM
ada bbrp forumer kat sini ckp kalau dorang dlm situasi yg sama dorang akan langgar juga.. peliknya.  ...

kan....tapi ramai jer forumer bodoh ckp apek berak tk cebok ni langgar sebagai self defense...akak senyum sinis ja dekkk

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:16 PM | Show all posts
area situ takder cctv ker???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 03:43 PM | Show all posts
palmolive replied at 14-8-2019 03:16 PM
area situ takder cctv ker???

takde cctv ..ada laporannya dalam akhbar.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
mystica replied at 14-8-2019 01:45 PM
ada bbrp forumer kat sini ckp kalau dorang dlm situasi yg sama dorang akan langgar juga.. peliknya.  ...

takat ketuk keta dia....dan x kejar dia sampai ke tempat duduk pemandu tu...ngn baseball bat tu..maknanya xde la mangsa tu mengancam nyawa/keselamatan saspek tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:44 PM | Show all posts
natrahn replied at 14-8-2019 03:43 PM
takde cctv ..ada laporannya dalam akhbar.

aku nak baca berita asli tapi bercampur ngan rumours..alahai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 03:47 PM | Show all posts
mata_kucing replied at 14-8-2019 12:48 PM
AGC yg tolak paper tu..  Tak boleh dakwa kalau paper proceeding tak lengkap,  in a away there mi ...

owh... sebab tu rupanya..ada baca pasal kes amah tu ..si mati dah tak tak dpt bela diri dia..harapkan ahli keluarga lah berhabis bergolok bergadai nak tuntut keadilan bagi si mati...hmmm


nak komen lebih2 pun tak pandai kan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 03:49 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 14-8-2019 12:52 PM
self defend pun tak lepas sebab ramai saksi dgn video lg dia yg serang aruah

Kalau lepas 302 kk pun, mesti sangkut 304 kk..ke dalam juga 20-30 tahun ... tunggu pendakwaan macam mana nanti..setakat ni tahanan reman 302 kk... Rasa ralat juga dia langgar arwah sampai meninggal..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai nau palatologist
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai nau palatologist
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 03:51 PM | Show all posts
palmolive replied at 14-8-2019 03:44 PM
aku nak baca berita asli tapi bercampur ngan rumours..alahai

plus kena dah kena upgrade cctv dorang...bukan semua org pasang dashcam kan...sekarang ni kena percaya kat siasatan pihak polis je lah dulu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 04:00 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 14-8-2019 02:07 PM
Sampai orang kutok pon takleh?  Ingat korang makan duit yang dibayar oleh rakyat.  Gaji besor2 pulak ...

report la ..kan igp bagi green light pasal ni .sapa2 boleh report pasal salah laku polis n dia sendiri sedia maklum anggota ni ada yg hisap dadah, judi dll salah laku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 04:02 PM | Show all posts
palmolive replied at 14-8-2019 03:44 PM
aku nak baca berita asli tapi bercampur ngan rumours..alahai

"BH difahamkan tiada sistem kamera litar tertutup (CCTV) ditempatkan di lokasi insiden kemalangan di Kilometer 293.5, Lebuhraya Utara Selatan, berdekatan persimpangan Southville City, dekat Bangi.


CCTV terdekat diletakkan di Kilometer 294 lebuh raya berkenaan iaitu kira-kira 500 meter dari lokasi kejadian menyebabkan ia tidak dapat merakam insiden terbabit."



https://www.bharian.com.my/berit ... 6fpB_fGlFhBlPbXtX1M
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:04 PM | Show all posts
natrahn replied at 14-8-2019 04:02 PM
"BH difahamkan tiada sistem kamera litar tertutup (CCTV) ditempatkan di lokasi insiden kemalangan  ...

tenkiu atas berita yg diattachedkan
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah sedap fitnah lepastu senang mohon maaf. Kecut lah tu bila kena report skmm, baru terkencing2 nk mintak maaf lepastu acah2 cakap copy paste bagai. Ni dlm porem byk smpah2 sial kaki fitnah yg buat post sebegitu. Mohon tgkap jah cacai2 tu bagi keterangan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
batusembilan replied at 14-8-2019 11:36 AM
tp mmg betul pun polis pdrm lemau. kertas siasatan amah kena rogol pun kena rejek dua kali.

tak k ...

Kalau kertas siasatan x lengkap ada byk salah silap, mmg kena reject lah. Kau ingat suka hati nak reject kertas siasatan? Cuba kau buat kertas siasatan sekali tgok hebat ke x.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 04:12 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 14-8-2019 04:08 PM
Kalau kertas siasatan x lengkap ada byk salah silap, mmg kena reject lah. Kau ingat suka hati nak  ...

faham...faham...tapi tu la orang awam yg takde pengetahuan pasal law ni kemain lagi cakap bukan-bukan... dorang banyak sembang kedai kopi je...  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Dodol pelik juga tgok ramai poremer tak kesah kalau org lain ketuk kereta dia pakai baseball bat. Agaknya kalau tiba2 ada org dtg ketuk kereta poremer2 ni, diorang aman2 jah dgar radio minum cola bagai kot?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 04:25 PM | Show all posts
palmolive replied at 14-8-2019 04:04 PM
tenkiu atas berita yg diattachedkan

sama-sama... takut salah bagi info ..kang aku pulak yang ke dalam hihi
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:31 PM | Show all posts
kayu baseball bukan lesen untuk membunuh...

jadi silalah hukum sebetulnya....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:32 PM | Show all posts
Modngengade replied at 14-8-2019 03:07 PM
pprt nya kau sister...of course la polis punya statement based on report...dan report tu apek lakn ...

la...lu ni period ke makcik..
aku ckp takut cina tu lepas...
pasal dia boleh buat konar baring punya ayat...
takut jadi mcm kes adib...
kot yer pun period....cuba la baca betul2 apa yg aku type tu...
bukanyer aku sokong cina tu pun....
sebab aku tgk statement polis pun dan mcm berat ke sebelah cina tu.....
adoi ko ni....



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086576s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list