Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1765
View
37
Reply

'Tak Sayang Nyawa Ke?' - Aksi Berani Mati Tunggang Motosikal Bawah Treler

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2019 12:13 PM | Show all posts |Read mode
Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Selangor, Superintendan Azman Shariat memaklumkan pihaknya sedang mengesan penunggang motosikal yang memandu secara berbahaya seperti ditularkan di Facebook, baru-baru ini.




Foto: FB Camera Head Photograph




Memetik Berita Harian, kejadian dipercayai berlaku di Kilometer 307 Lebuhraya Utara Selatan menghala ke selatan sekitar empat atau lima bulan lalu.

Kita terima satu laporan polis pada jam 5.21 petang tadi berhubung satu rakaman video seorang penunggang motosikal menunggang secara melulu dan berbahaya, yang baru tular di FB (Camera Head Photograph) beberapa hari lalu.




Foto: FB Camera Head Photograph




Hasil siasatan awal mendapati penunggang motosikal terbabit menunggang motosikal secara melulu dengan mencelah masuk ke bahagian bawah treler, kata Azman.


Tambahnya, keterangan pemandu treler berkenaan sudah diambil bagi membantu siasatan dan kini polis sedang mengenal pasti identiti penunggang, jenis dan nombor pendaftaran motosikal digunakan.







Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow memang tak sayang nyawa sungguh.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 12:41 PM | Show all posts
tak sabar nak mati kot
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:28 PM | Show all posts
berani betul...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
astaghfirullah.. nak mati sila telan pil tido byk supaya tk susahkan orang nk pungut cebisan daging ko nanati
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada simpan nyawa spare dalam balang kuih kat rumah kot
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:38 PM | Show all posts
mana video mana? alamaks dah kene delete ke??
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:38 PM | Show all posts
nak mati jgn nak susah kan org
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
so die rase die sehebat dominic toretto?

nk mati bole tp jgn susahkan org nk ngutip cebisan daging ke ape kt jln
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:43 PM | Show all posts
kalo dh mmg berani sgt cmni baik la ko apply jadi stuntman kt holiwud sana tu...hantar klip video ko tu utk tujuan screentest...sure direktor kt sana terpegun dgn ko
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:46 PM | Show all posts
nak rakam simpan sorang dah la woii...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm movie mmg org buat betul2 tapi diorg dh kaji byk aspek sesuatu adegan stunt tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita bukan macam kucing oii
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita bukan macam kucing oii
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadi terjumpa keychain ni, nampak lawa & seksi pulak.. Mesti ni ada abg2 motor tercicir memana
IMG20190814160337.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok mampus kena gilis
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:20 PM | Show all posts
stuntmen buat gitu dpt jugak upah.. stuntment bertauliah x buat kerja semberono gitu.. si mamat motor buat gitu dapat kecaman netizen & perhatian pihak berkuasa.. berbaloi kot bg dia.. kang x pasal kena gilis, dah lah mati katak,  pastu bg kerja yang x perlu kat org lain.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:20 PM | Show all posts
abang bomba jugak kene jirus jalan tu nanti dik.  jgn susahkan bomba lagi boleh tak
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang berani mati la ni. Tapi mana video nya? Dah takleh tengok?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk test power yg terlebih dlm hormon {:hero
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097835s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list