Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
3613
View
70
Reply

Amboi! Siap Bagi Tip Cuti Bajet Outing Dengan Boyfriend, Tak Takut Neraka Ke?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2019 12:45 PM | Show all posts |Read mode





Ramai yang bersetuju 'couple' tidak digalakkan kerana lebih banyak buruk dari baiknya, lebih-lebih lagi ia membabitkan anak-anak muda yang berdarah 'panas'. Namun, dalam masa sama ramai juga yang tetap bercinta dengan pelbagai alasan hingga membabitkan syak wasangka ketika berdua-duaan.


Lebih-lebih lagi apabila ada BBNU memberi tip di media sosial mengenai percutian bajet bersama 'boyfriend' dan 'girlfriend', warganet menjadi keliru. Sudahlah terang-terangan ia dosa, bercerita mengenai manisnya dosa di khalayak ramai tanpa rasa malu pula menambahkan kekeliruan.



Mengapa anak muda sekarang langsung tiada rasa segan silu?



Kredit foto: Twitter




Menceritakan tentang kebosanan bertemu di Kuala Lumpur sahaja membuatkan pasangan ini mengambil keputusan untuk ke Cameron Highlands. Kemudian cerita berkisar mengenai berkongsi minyak kereta, tempat menarik untuk dilawati seperti ladang boh, tempat makan, pasar Cameron beserta gambar-gambar menarik di sana.






Perkongsian itu membuatkan ada individu berasa ianya seperti menghalalkan perkara yang haram. Lebih memalukan ia dianggap normal oleh kebanyakan pasangan masa kini. Seolah-olah bercuti bersama pasangan bukan muhrim telah menjadi budaya. Ianya boleh dilihat pada komen-komen yang menyatakan betapa manisnya percutian itu.



Walaupun empunya diri sudah menyatakan yang mereka sebenarnya ke sana hanya 'day trip' bagi menjawab persoalan sama ada tidur bersama atau tidak, ia tetap tidak memuaskan hati.





Kredit foto: Twitter


Pelbagai perdebatan timbul antara yang memandang perkara ini dari sudut positif kerana berkongsi tip bercuti bajet dengan pihak yang tidak bersetuju berdua-duaan di tempat sejuk



Selain itu, isu 'day trip' serta persoalan adakah ibu bapa mereka tahu mengenai percutian sebegini? Bagaimana pula dengan pergaulan ketika dalam kereta dan sebagainya dan ini jawapannya.



"arents i memang kenal dgn bf i sebab kita dua dah almost 4 years. So i cuma

minta izin and when they ask the details. I inform lah pergi naik apa, pergi dengan siapa,

pergi pukul berapa and promise them utk balik rumah pkul berapa also."





Hal ini secara tidak langsung mendedahkan betapa tolenrasinya ibu bapa masa kini yang seakan tidak kisah tentang batas-batas anaknya. Jadi, apa peranan kita sebagai masyarakat khususnya? - CARI





Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecohnye. Saper xnk dating, xyah dating. Saper nk dating, silakan. Rimas betol dngan sejenis manusia yng nk kontrol orng lain.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:34 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 14-8-2019 02:21 PM
Kecohnye. Saper xnk dating, xyah dating. Saper nk dating, silakan. Rimas betol dngan sejenis manusia ...

kan?

deting kat klcc dgn deting kat cameron both daytrip, apa bezanya?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:37 PM | Show all posts
oh come on. tak bagi tau kat twitter town pun, bersepah kot yang pegi dating one whole day. prfffttttt
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:38 PM | Show all posts
hehehe bagusnya tajuk mengusik jiwa betul TT, ni.  i mean i ade terfikir jugak masa ada kelapamgan masa pi tengok wyang and kalau lah termeninggal dalam keadaan  tengok apa apa...tapi tulah i tengok jugak...walaupun ada satu ketika ada fire scare kat westfield. hmm...

sekali sekala elok juga dipesan ingat sebab  sesama saudara.

insaf kat hati sikit ...sikt laa ...teruk betul hati i .
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:39 PM | Show all posts

apa la nak jadi dengan perempuan bertudung ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:41 PM | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 14-8-2019 02:34 PM
kan?

deting kat klcc dgn deting kat cameron both daytrip, apa bezanya?

godiva vesrsus roses berjambak tu ....beza tu kot.
i think.


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 14-8-2019 02:34 PM
kan?

deting kat klcc dgn deting kat cameron both daytrip, apa bezanya?

Yg overnight jejauh travel pon ade. Sukati la.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:00 PM | Show all posts
wauu.. suwet nye budak zaman naw... tak kawen lg dah honeymun... prepaid ke dik
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:18 PM | Show all posts
bataknya lahai bbnu ni, habam hakak porem ni berjimba ngan partner masing-masing senyap jek. pandai makan pandai simpan kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:24 PM | Show all posts
cikki2 kepam berlitup kalo menggarik x sah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa bercinta dik semua indah, tunggu kahwin la macam2 masalah timbul
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:37 PM | Show all posts
belambak je kes mcm ni skrg, bercuti dengan bf/gf. maybe dorg rasa hipster kot dpt buat mcm tu.
Fefeling omputih..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:43 PM | Show all posts
makin banyak teguran makin banyak kejadian...biar le dia org..
kalu ditaskirahkan dia p sembunyi2..
baik biarkan dpt gak dikesan dr p senyap2 langsung tak tahu p mane....

tp kegiatan jgn la digalakan....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:53 PM | Show all posts
dik tak sweet pon dik

bila kau pegi sana ko tgk couple lain yg naik ladang teh tu siap berinai jari ,bercincin bagai
mesti kau rasa mcm loser gila kau naik ngn boipren jah

sekian iols imbas balik kenangan muda mudi hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Hagahaha bbnu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pearl.silver at 14-8-2019 04:05 PM

Kl-cameron berapa jam drive?
Bapak arr tak bestnya day trip.
Baik ko cek in je dik.. Mcm tak biasa
Petrol ngn tol je dah 100.tang mana bajet bwh 100 nya?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
pergilah dik..puaskan hati detim tu muda2.
tiap2 hari pon leh..
sok dah kawin..detim kat umah jelah..
sorg berdengkur..sorg muncung ngadap tv
take ur time ye...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:18 PM | Show all posts
until the day comes, whatever happens today belum tentu kekal dik. perlu ke post this up utk tontonan umum? bbnu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 04:21 PM | Show all posts
bf baru mmg mcm tu
dah lama lama...ko rela makan dari tgk muka bf ko
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.114606s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list