Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3614
View
70
Reply

Amboi! Siap Bagi Tip Cuti Bajet Outing Dengan Boyfriend, Tak Takut Neraka Ke?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak budak sekarang teknologi makin maju, belajar tinggi tinggi tapi akalnya makin singkat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:53 PM | Show all posts
aechae replied at 14-8-2019 07:45 PM
Apa barang cameron je...org travel oversea skang...xnk naik AA ye klu travel more than 2 hours fli ...

kerlas uols. overseas manjang..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana tipsnya bawah seratus tu?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok jumpa dah kt twitter budak tu, dia tong2 minyak and tol dengan bf sebab tu kos seorang rm101. Tu pun gigih nak share
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak berapa nak cerdik posting gitu.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Xyah nak "budak sekarang" sangatlah
Lupa ka "budak dulu" kantoi "berasmara" kat ulu yam .. lubuk tupah

Masuk edisi siasat lagi

Koserrr laaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang dolu2 pun berdating jugak.. walaupun hanya di bawah pokok pisang dan di sebalik rimbunan buluh... dating belakang masjid dan dalam kebun getah pun  bolehhh..halal haram tu sendiri mau ingat lah.. kalau dah tau haram tak payah lah buat.. tapi kalau nak buat jugak sendiri mau ingat lah!
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:42 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 15-8-2019 07:22 AM
kasibiman replied at 14-8-2019 07:28 PM
Apa salahnya meninggal dalam panggung Kat Westfield tu kalau asar dah dibereskan Dan movie tu habi ...

good questions.
what are  your thoughts on those situations , then?  do they really matter , if they do - why? if not why ?


might as well, i give you these case studies :

would there be any difference if i were to commit adultery ( nauzubillah) and die? I am afraid that at that very precise hour, minute and second and microseconds  I had yet to perform my  zuhur and  I have forgotten to pray or qada my  fajr? i am a good hearted citizen, mind my own business etc.

would there be any difference if a person was hit by  a drunk driver on his/her way to the hospital , with the very intent to donate the mostly wanted blood - the 0 negative?

would there be any difference if I were to watch a not so soleh scene ( well a few  actually )  displayed on   sony HD4K screen at ' the Vue westfield' after zuhr prayer ,  before asar  though , in ramadhan and suddenly passed away, say  due to  ventricular tachycardia?


would there be any difference at all if say a person who was forced to do something against  the syariah , against her will and she prayed to Allh that she would be a better person , once she pass through this 'situation' but unfortunately , she died...?

would there be any difference if a neurosurgeon had to miss all the prayer time from 6 am  till 7 pm because he needed to be in the theatre to perform a major and complicated life - saving brain operation? but then he passed out and die - due to well say ruptured cerebral aneurysm?



Do u have  the answers?

but since you are a very smart person, I would say -   feel free to flip  the  first 40 pages of a book entitled : Prolegomena to the Metaphysics of Islam , pp 1-40 or the rest , please have that book.

and feel free to discuss , pm ke ape. it is okay.

wallahuallam.









Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 11:44 PM | Show all posts





Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
ikut ko lah dik nk dating ke bercuti ke.. pndai2 engkaulah ya.. tp, prlu ke bgga dan brcerita bagai.. kalo xkwin bt malu jah.. ke hulu ke hilir.. tup2 kawin lain gak nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 14-8-2019 07:30 PM
Lobais keluar bawak buluh runcing kot of I were to put up story bawak gelfren pegi London and stay ...

Dulu anak tiri tokti punye gf gi London siap ke Paris Disneyland ok je pollowers pon dok sweetnya bestnya
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Tudung litup jah selonggok atas kepala tapi perlakuan dan mindset tetaplah bohsia dek..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Pikirlah dgn otak..Tuhan dh ckp.jgn menghampiri zina
Wat cmtu menghampiri ke menjauhi zina?
Serupa duduk dlm kete berdua cermin gelap.dlm parking nun jauh sana.
Tu menghampiri ka menjauhi?
Ada otak.gunala sket.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
"Tengok muka boyfren dah rasa kenyang."

Ahaks. So sweet and innocent.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Tips ni akan jadi lebih sopan klu hang x bubuh tajuk lagu tu...  Cukup la sekadar "tips bajet bwh 100" atau "tips bajet jln dgn kwn2 bwh 100" atau "tips bajet day trip bwh 100"  then ikut suka la folower hang nk p dgn boipren ka.. Gepren ka sapa ka....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:38 AM | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 14-8-2019 02:34 PM
kan?

deting kat klcc dgn deting kat cameron both daytrip, apa bezanya?

kan?

deting tengok movie kat tgv klcc terus disoal 'tak takut neraka?'


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 14-8-2019 03:18 PM
bataknya lahai bbnu ni, habam hakak porem ni berjimba ngan partner masing-masing senyap jek. pandai  ...

Agaknya tu pasal ramai rengsa hahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:01 AM | Show all posts
tak kisah la kau nk overnite ke daytrip ke tp tak perlu kot smpai nk share tips bagai. what u want to prove it?? viral? byk rt? kemonnn laaaaa. mak ayah ade lg tak dik oii
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:36 AM | Show all posts
adik2 bbnu zmn skrg ni takde rasa malu nak share2
benda mcm ni..bangga lg ada .
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:25 AM | Show all posts
fliphair8 replied at 14-8-2019 03:18 PM
bataknya lahai bbnu ni, habam hakak porem ni berjimba ngan partner masing-masing senyap jek. pandai  ...

kan...buat benda jahat dok sesenyap je dahla..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.100005s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list