Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3296
View
136
Reply

[Politik] Suruh tetamu lama Cina balik dulu - Zakir Naik

[Copy link]

Author: Lalalili66778    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih2 pulak dia ni
Mengada ngada apa
Dasar kalingparyah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ummah kelantan berjujuran iya...tapi satu habuk lun xfaham masa heshe bg ceramah dlm bahasa kapir....

Sila berambus drpd pertiwi dgn janggut bulu pubis kau.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Somebody plese give this man a mirrorr..gile x sedar diri. mcmlah jasa kau bertimbun kat sini.sejak dtg pertiwi xde apa2 contribution pn slain memecahbelahkn ummah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Cina dan india panas ker... Dah ko sedap suruh dia keluar tu pasal apa... X sedar... Ko orang ni pun pendatang
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Takpernah dikecewakan DZN
Tapi takde duwet nak support you Dr
Gais, please bagi Dr ni datokship
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:54 PM | Show all posts
cmf_acura replied at 14-8-2019 07:51 PM
Cina dan india panas ker... Dah ko sedap suruh dia keluar tu pasal apa... X sedar... Ko orang ni pun ...

Mungkin sebab diaorg warganegara dan dia bukan?

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:55 PM | Show all posts
Edited by AbukRokok at 14-8-2019 07:57 PM

bodo zakir naik buat komen mcm ni
kau tu baru PR je bukan warganegara pun....

kalau bijak...just smile and silent
smile and silent

and let MaZa be your voice


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:58 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 06:45 PM
Esok lusa habis kutuk cina india..dia akan kutuk sarawak sebab kerajaan srwk x bg dia masuk sana...
...

Oh kerajaan Sarawak tak bagi dia masuk ke? Anyway, Dr Zakir Naik ni perati jugak agaknya ramai org sokong kenyataan2 dia jadi dia pun guna je la peluang yg ada.

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:59 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 02:43 AM
Bagus zakir bagus.. Ini la zakir yg ak kenal... Teruskan buka mulut... True kaler mu makin bersinar. ...

Saya sangat berharap supaya agong ataupun drm halau sahaja zakir naik ni sebelum ketegangan bangsa berlaku.

Hairan saya seorang penceramah agama nak bercakap tentang bangsa dan sejarah malaya. Syaiton agaknya kerana melagakan kaum di malaysia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
scary laa dia ni...bru setahun jagung berani ckp mcm ni...pls laa balik kampung mu...serius x selesa dgn ni..dedulu ok..tp bila komen berunsur racist ni..x brape gemor laa den ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada yang sentap ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa sumbangan dia senang sgt dpt pr? Yg dtg negara ni lepas puluh tahun baru dpt. I x folo sgt zakir ni sbb nmpk mcm ott..then kita ada mufti melayu yg hebat juga so i x perlu nk sanjung somebody yg i tak kenal entah apa motif tetiba popular di tanah melayu..ni tetiba nak halau cina india yg dah lama berbakti membangunkan malaysia..who r u zakir
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:44 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 14-8-2019 06:51 PM
Keling sekor ini, perlu ka kuarkan statement kekwat sebegini? Whoareyus?

Dia keturunan totok Dusun  juga chazey


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:59 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 07:05 PM
Ada siapa nk suruh shalom tulis nubuat tanah malaya akan tumbuh gunung berapi..

tulis je la
usir ke tak usir ke mmg akan tumbuh gunung berapi
tambah lak kalau disemai dengan dana dari Qatar
bertambah hebat bila dana dari Saudi pun ikut masuk

remember Syrian war


Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Hantar je balik yindia si zak@r naik ni.. mcm kaduk naik junjung

Cino tu mak iols tau.. ada ke nk suruh kluar dr mesia.. ko sapoooooo???
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
pendapat peribadi sy menyatakan(cam ckp politikus pulok dh)....."saudara ZN terlalu awal untuk mengeluarkan kenyataan spt itu...."
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin dia salah faham tentang masyarakat cina malaysia sbb dia kata kebanyakan cina malaysia tak lahir di sini dan mungkin generasi baru lahir di sini. Dia ingat sama dgn dia kot lahir tempat lain. Padahal cina malaysia kebanyakannya mmg lahir sini termasuk yg dah tua. Kalau cakap atuk2 mereka mungkin betul tak lahir di sini. Kecuali cina2 peranakan mungkin kena kira byk lg generasi ke belakang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga Zakir Naik terus bersuara demi kebenaran...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Panas la tu dzn dapat sokongan ramai...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul la tu apa dzn cakap.. Cuba cakap apa yg salah pada kenyataan dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072351s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list