Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3304
View
136
Reply

[Politik] Suruh tetamu lama Cina balik dulu - Zakir Naik

[Copy link]

Author: Lalalili66778    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 07:20 PM
Salah Satu ramalan ak tahun lepas... Dia akan ajar melayu islam dorg kurang betul.  

Tim ...

Orang kafir tak akan redha pada orang islam pun
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 07:20 PM
Salah Satu ramalan ak tahun lepas... Dia akan ajar melayu islam dorg kurang betul.  

Tim ...

Dulu lemah lembut cakap.. Now u sudah tunjukk true colour ke???
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Keje dia mmg nak memecah belahkan negara ye? Sapa boss dia ni? CIA?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:31 AM | Show all posts
cmf_acura replied at 14-8-2019 10:55 PM
Dulu lemah lembut cakap.. Now u sudah tunjukk true colour ke???

tokoh mencari titik persamaaan
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
yesss ZN..teruskan bukak mulut biar terserlah kebodohan engko lantas dibenci ummah2 msia
so msians, ayuh kita reramai baling taik kat ZN ni
melampau
ko tu dah la PR jah.menyemak je kt bumi msia ni.dah la tak bayar tax.babi punya zkair naik
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dwdrum replied at 14-8-2019 07:17 PM
beliau lagi di mulia kan lagi keluar true color yang ummah suci malaya tidak nampak sebab itu lah  ...


well, ummah suci meleis esp lobai lobainita kopam ni manala baca news dr luar negara
asal tgk si puaka ni alim skit je,maka berbondong2 la ummah terpedaya
sbb tu ummah meleis selalu kene tipu..sbb sendiri yg buka ruang pd diri sendiri utk ditipu
sbb apa??? sbb malas cari ilmu
rajin baca news luar negara jua merupakan satu ilmu ya
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 14-8-2019 07:58 PM
Oh kerajaan Sarawak tak bagi dia masuk ke? Anyway, Dr Zakir Naik ni perati jugak agaknya ramai org ...

Yup.. Srwk x bg dia masuk sana..tunggu zakir kuar kenyataan islam melayu bnayak bidaah hhehe.. Time tu kompom berasap
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:03 AM | Show all posts
amboi zakir naik ni pun...dah naik junjong pulak dia..
satgi dia cakap melayu yang keturunan jawa, bugis, banjar, pi balik indonesia sana..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_acura replied at 14-8-2019 10:54 PM
Orang kafir tak akan redha pada orang islam pun

Ye kee.


Kafirphobia?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 15-8-2019 10:15 AM
cmf_premierleag replied at 15-8-2019 08:34 AM
yesss ZN..teruskan bukak mulut biar terserlah kebodo ...


Kannnnnnn....

Dh PR.. Xkan xsedar status diri mcm mn... Ini kah ciri2 tokoh titik persamaan.. Lama2 main ketahuan true kaler...

Mslh dlm an biar la rakyat malaysia yg selesaikan... Dia ti siapa jadi batu api


Bayangkan if ada tokoh hindu buddha Xtian dr negara luar ..bcakap psl org melayu mxm zakir...org melayu redho ke....

Mxm yg ak ckp .mslh dalaman biar kita yg selesaikan ...umat melayu secara x sedar mgundang campur tangan org luar.  .mentang2 la sesama isle....


Yg akan mhancurkan tanah melayu ini..caya la ckp aku..adalah org melayu sendiri.  Bibit2 sh mula kelihatan...nnti yg bbunuh pun ssama islam...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 14-8-2019 07:58 PM
Oh kerajaan Sarawak tak bagi dia masuk ke? Anyway, Dr Zakir Naik ni perati jugak agaknya ramai org ...

Itu la namanya sokongan mbawa rebah hehhe....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 14-8-2019 09:59 PM
pendapat peribadi sy menyatakan(cam ckp politikus pulok dh)....."saudara ZN terlalu awal untuk menge ...

Pendapat pribadi ak.. Zakir tetap zakir... Nnri dia akn ajar kerajaan malaysia mxm mn nk tadbir negara.. Itu lah zakir yg aku kenal....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
hehe dah korang gi provoke2 dia suh keluar kenapa. bila dia cakap tau pulak sentap.

yang bawak masuk siapa Islam kan? yang si kapir ni gigih panas bontot kenapa??

lepas tu tak habis2 fitnah guna media cakap dia terlibat dalam penyelewengan wang lah ape lah. kan dia dah bagitau dia tak salah, akhbar sana tarik balik kenyataan. still gak media sini buat berita cam.hanat..

aku appreciate ilmu dia,even korang yang kafir pon korang x dalami ilmu agama korang. itulah dinamakan ignorant. korang takot kebenaran terbongkar.

pastu sini masing2 menyalak cam hapa dah. aku berdoa setiap hari Allah lindungi dia.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
rayriff replied at 15-8-2019 10:27 AM
hehe dah korang gi provoke2 dia suh keluar kenapa. bila dia cakap tau pulak sentap.

yang bawak m ...


Tokoh titik persamaan kenalah jaga tutur kata walaupun asyik kena halau... Nama dh tokoh
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:33 AM | Show all posts
cmf_shalom replied at 14-8-2019 06:54 PM
Dia ckp mcm tu...dia lupa cina india melayu yg mbentuk kontrak sosial shingga British merdekakan ...

Pprt nya sister...cina dan india cuma menumpang dalam bahtera merdeka...yg berkorban utk kemerdekaan adalah org melayu dan kaum pribumi...yg terkorban  datuk maharaja lela, rosli  dhoby....tok gajah....ada kau dengar nenek moyang cina atau india yg berkorban demi membebaskan tanahair dari cengkaman penjajah?

....kontrak sosial itupun terhasil atas desakan british sebagai syarat utk memberikan kemerdekaan....jgn tunjuk pprt kat sini....ceteknya ilmu sejarah sister

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 15-8-2019 10:45 AM
Modngengade replied at 15-8-2019 10:33 AM
Pprt nya sister...cina dan india cuma menumpang dalam bahtera merdeka...yg berkorban utk kemerdeka ...

AbiZ org cina diberi kerakyataan ngan ic tu ko nk campak mana?

Ko nk ckp cina india bukan warganegara ke... Cer study kontrak sosial antara umno mic mca...semasa mbentuk plembagaan...

Mcm la zakir tu ada angkat parang halau komunis...

Zakir tu ..kerajaan batalkan status PR dia....habis la dia...kerajaan boleh batalkan ic cina india rakyat malaysia ke?


PR ini lebih kurang anak gangsa jak status dia ..bukan warganegara pon..mxm mn la leh tgamak nk ngutuk org yg mmg sah diiktarf undang2 sbga warganegara..giler ke apa

Zakit tu...kalau langgar lampu trafik jalan raya pun dah boleh dibatalkan status PR dia tu...so zakir x payah nak perasan lebih2..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh dia lahir kat mana? Generasi negara mana? Ada MyKad ke? Surat beranak Malaysia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:43 AM | Show all posts
cHimo replied at 15-8-2019 10:40 AM
Eh dia lahir kat mana? Generasi negara mana? Ada MyKad ke? Surat beranak Malaysia ke?

Org gila je yg beranu buat mcm tu...

Surat beranak kelahiran Malaysia pon xde..

Aku pun x suka dngn sikap kiatsu cina ni..tp xde la suka tgk zakir yg berstatus PR anak gangsa campur tangan urusan dlm negara.


Status anak gangsa jak pon...Dia x terikat pun untuk setia dengan Malaysia...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:47 AM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 15-8-2019 10:49 AM

PR ini biasanya diberi untuk org yg ada sumbangan eg..tenaga pakar bkerja/kemahiran..

Ramai juga rakyat Malaysia mendapat status PR di luar negara kerana kepakaran mereka..tp mereka juga sedar..PR tu sementara sahaja....kalau asyik langgar lampu jalan...janam janam la ko nakkk
SSetengah tempat/negara..PR pun x layak membeli rumah....nak cakap apa lagi?

Apek cina/india yg dia kutuk suruh balik China/India...janji ada duit..boleh beli rumah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Apabila seorang warga asing,saudara seagama kita......pada akhirnya mencabul seorang kanak2 lelaki di sebuah kedai makan.....fikirkanlah.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084190s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list