Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3145
View
152
Reply

[Tempatan] Zakir Naik Kekal Tinggal Di Malaysia: Tun M

[Copy link]

Author: Remyda    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-8-2019 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
22 Aug 2019

WARTAWAN SINAR HARIAN

PUTRAJAYA - Pendakwah prolifik, Dr Zakir Naik kekal menetap di negara ini dan tidak akan diusir walaupun kerajaan berdepan desakan ramai pihak.

Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad berkata, Malaysia tetap kekal dengan pendirian sebelum ini walaupun desakan mahukan beliau dihantar pulang ke India cukup kuat.

Pada saat ini pendirian kita tidak berubah, katanya pada sidang akhbar di Perbadanan Putrajaya hari ini.

Zakir Naik berdepan masalah dengan pihak berkuasa Malaysia selepas dilapor mempersoalkan kesetiaan penganut Hindu tempatan dan kedudukan masyarakat Cina ketika berucap pada satu majlis anjuran Kerajaan Kelantan baru-baru ini.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah
Tq tun
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak dengar komen Nuar plk la8
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
I love u tun.. smoga diberi hidayah untuk lebih islamik kepada kedua2 tun hehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 09:00 PM | Show all posts
rentung terbakar hangus
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Anti islam tertekan
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.. Lega sangat

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 22-8-2019 09:00 PM
rentung terbakar hangus

Jgn dilupe maideen dan kanda awang pyrop..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
VioletsAre_Blue replied at 22-8-2019 09:14 PM
Anti islam tertekan

Golongan jubok jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin panas puak2 dap n geng nuat....ada la plan nk tendang tun pasnih....kita tgk sapa kena tendang...nampaknya bakal pm8 mcm nk terus kekal sbg pm tepi....
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 10:23 PM | Show all posts
Bab ni aku sokong madey
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi Tun jd PM dia akan jaga kepentingan Islam dan Melayu...I tak pasti Nang Non blh buat mcm dia kalau Bang Non jd PM
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ZN kekal.. hantar balik menteri perpaduan tu ha
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.
Terima kasih banyak2 Tun Det di atas pendirian teguh lagi tegas dgn tidak berganjak walau seinci pun dari keputusan asal walaupun di desak bertubi-tubi oleh SI BANGSAT2 ITU
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 10:56 PM | Show all posts
maka mengelupor la puak2 liberal dan puak2 rentung
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:01 PM | Show all posts
alhamdullillah.....Syukur kpd Allah swt....Tq Tun...
Moga hidayah berpanjangan buat Tun....dan seluruh uma islam aka Melayu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:04 PM | Show all posts
maksudnya ape ye? boleh ceramah ke atau stay saja but no ceramah ? musykil.???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2019 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 22-8-2019 11:04 PM
maksudnya ape ye? boleh ceramah ke atau stay saja but no ceramah ? musykil.???

Kalau bab ceramah tu sebelum ni, KPN habaq ZN tidak dibenarkan memberi ceramah di semua medium termasuk media sosial & larangan dia memberi ceramah di seluruh negara itu terpakai sehingga siasatan selesai sahaja.  
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
bab ni jela sokong Madey
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Al quran udah tulis yg mana ulamak itu ialah manusia yg kaji dan meneliti peraturan alam, yakni saintis. Yg melayu ni dok gigih membela india janggut serabai semata2 kunun membela ulamak islam ni pasal apa? Pakar comparative religion apa benda nya? Al quran sendiri pun tak paham dok ulang apa yg pak ereb cakap, ada hati mau komen pasal agama lain, expert kunun. Tapi seperti biasa ummah melayu mudah termakan temberang mamat janggut serabai. Asal dijanjikan bidadari syorga
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
5.975353s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list