Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13341
View
251
Reply

Bazir Duit Beli Tuala Wanita! - Natasha Hudson Saran Guna Cawan Haid

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-8-2019 12:42 PM | Show all posts |Read mode
Jarang sangatlah artis Malaysia membicarakan tentang isu datang haid atau kesihatan alat sulit wanita.


Berbeza dengan Natasha Hudson, dia memilih untuk menyeru para wanita supaya mencuba menstrual cup berbanding tuala wanita biasa.




Foto: IG




Katanya, menstrual cup ini adalah alternatif lain bagi wanita untuk menampung darah haid.


Bagaimanapun, pelakon ini mengakui masih ramai wanita yang keliru dan takut untuk menggunakannya.

"Kenapa nak bazirkan duit guna pad konvensional kalau anda ada pilihan lain?" soalnya.




Foto: IG thehivebulkfoods







Tambah Natasha, mungkin wanita akan berasa tidak selesa pada pertama kali menggunakannya, tapi akan menjadi biasa lama-kelamaan.


Dia juga ada menerangkan cara-cara untuk menggunakannya.








Macam mana, ada yang berani nak sahut cabaran pakai cawan haid? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
tutorial video plz
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:55 PM | Show all posts
produk timbang terbaru ka?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba try kata si natasha
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:58 PM | Show all posts
dah lama la benda ni, tapi tak berani nk try huhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas pakai cuci ke? X kotor ke kuman ke? Kang x pasal2 kena jangkitan ke apa ke...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:00 PM | Show all posts
mcm sakit je tgk cara dia explain..tampon pun iols tak tahu ape
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Byk jenis n brand menstrual cup ni... dh dia dibayar kot utk promot ni dia up lh kt ig...
Cuma org kita je x biasa..tetap pakai pad jugak even tampon pn x ramai gna kn? Bkn trend cni kot
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcmne nk pkai tu hehe
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:03 PM | Show all posts
aku rela bazir duit beli pad...sdgkan pki pad pun kena rajin kerap tukar hokeyyy...huhuhuuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:04 PM | Show all posts
yg dah kawen beranak pinak bole la pakai..
yang anak dara nak masukkan lobang pun tak berapa nak ada.. besar pulak tu cupnya
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:05 PM | Show all posts
Agaknya  dia baru terbaca entri Suraya blogger kewangan pasal menstrual cup ni...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:15 PM | Show all posts
Seksa benau ni...biarla pakai pad biasa..tak rasa ke ada benda kat dalam tu?? Kalau suruh pakai pad yang basuh tu iols lagi rela..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tampon tu pun seram.. nak soh guna ni.. koserrr
Kalau nak jimat sangat.. kat shopee ada jual yg kain leh basuh
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah pernah pakai. Memang lagi selesa dari tampon. Tukar 12jam sekali pun takde masalah. Cuma pastikan cuci bersih je cup tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
misslauren replied at 23-8-2019 01:17 PM
Dah pernah pakai. Memang lagi selesa dari tampon. Tukar 12jam sekali pun takde masalah. Cuma pastika ...

Utk bukan anak dara boleh la kn?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baca arahan pun dah rasa ngeri apatah lagi nak masukkan secara realiti
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
I rasa curious..... Is she back to single again ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:22 PM | Show all posts
Benda ni wujud bukan dah lama ke? muncul selepas zaman kegemilangan cloth diaper & clothpad. Baca review senang guna. selit, cabut, tuang, basuh pastu sterilize.  banyak NGO luar provide untuk wanita negara miskin. kat afrika sana ada pelajar perempuan yang tak leh gi skolah sebab xde duit nak beli pad, so dorang pakai benda ni sebab jimat duit.

iouls pernah pakai tampon tapi x selesa. kembali semula kepada pad.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:23 PM | Show all posts
iols tk rasa dia suggest suruh change to cup ni.. just bg option je kot.. dia buat review je tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105817s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list