Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1101
View
18
Reply

Meninggal Dunia Akibat 'Patah Hati' Jam Tangan Mendiang Suami Disamun

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-8-2019 01:01 PM | Show all posts |Read mode
Wanita warga emas dilaporkan meninggal dunia beberapa bulan selepas dipercayai mengalami kemurungan dan 'patah hati' apabila jam tangan mendiang suaminya disamun.








The Sun melaporkan, rumah Betty Munroe, 93, di Northampton telah dipecah masuk beberapa penyamun pada Jun lalu.


Selain jam tangan mendiang suaminya, rantai emasnya turut 'dibedal' tiga penyamun yang menyamar sebagai polis terbabit.


Betty yang mengalami tekanan selepas trauma (PTSD) serius berikutan kejadian, dilaporkan menghembuskan nafas terakhir kelmarin.








Menurut polis Northamptonshire, penyamun memecah masuk melalui pintu di laman belakang rumah mangsa kira-kira jam 11 malam pada 1 Jun lalu.


Selain jam tangan dan barang kemas berkenaan, mereka turut melarikan beg duit dan beberapa kad bank wanita tua itu.


Kejadian itu menyebabkan kesihatan mangsa merosot dengan cepat dan disahkan mengalami simptom PTSD yang teruk.


Betty kemudian dibawa ke hospital kerana mengalami masalah jantung sebelum doktor mengesahkan dia menghidap Sindrom Takotsubo yang juga dikenali sebagai 'sindrom patah hati'.




Kredit foto: The Sun/PAress Association




Menurut ahli keluarga Betty, sebelum kejadian, wanita itu tinggal seorang diri dan merupakan seorang yang periang.

"Mereka (penyamun) bukan sahaja melarikan harta benda yang berharga, malah turut meragut keinginannya untuk meneruskan hidup kerana terus dibelennggu ketakutan," katanya. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga penyamun dikacau hantu mendiang laki bini..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
True love exist {:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:19 PM | Show all posts
diggerr replied at 23-8-2019 02:37 PM
True love exist {:cryrun

Mungkin jam tngn tu je yg jdi bnda utk kenangan ktika laki bliau msih hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:20 PM | Show all posts
HujanBatuTiga replied at 23-8-2019 01:53 PM
Semoga penyamun dikacau hantu mendiang laki bini..

Dgn hantu mendiang laki skali gus, yg ni iols stuju.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:22 PM | Show all posts
HujanBatuTiga replied at 23-8-2019 01:53 PM
Semoga penyamun dikacau hantu mendiang laki bini..

iols setuju..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Celaka betul penyamun. Harap kau rasa bersalah sampai mati buat nenek tua tu macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian nenek ni. May she rest in peace
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampai hati penyamun tu g meeompak org tua..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap tak tenang lah penyamun tu seumur hidup...tu je yg ada kat org tua ni...kau rampas pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannye bace . Jhtla wei rompak org tua x brdaya . Yg rompak pun keje malas . Duit nk dpt cpt je . Yihh
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:20 PM | Show all posts
jahatnya penyamun...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 11:12 PM | Show all posts
doktor mengesahkan dia menghidap Sindrom Takotsubo yang juga dikenali sebagai 'sindrom patah hati'.


Takotsubo..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 06:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Target org tua byk  brg kemas. Rumah takdak grill spt di Malaysia ka
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 09:47 AM | Show all posts
https://www.utusan.com.my/berita/nahas-bencana/empat-sahabat-maut-1.191821

kalau korang ingat kes ni, salah sorang mangsa ialah adik kawan bini aku.. last year, rumah dia kena pecah & jam tangan arwah adik dia kena rembat.. sampai demam juga kakaknya bila jam tangan tu kena rembat..

bini aku ckp, jam tu ada bau adik dia.. sentimental.. harap2 yg merembat tu hidup tak aman, dihantui roh pemilik jam
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 02:23 PM | Show all posts
benda sentimental value ni jgn buat main
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena cekik la harapnye pencuri
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 09:42 AM | Show all posts
Aku harap penjahat-penjahat tu dihantui rasa bersalah seumur hidup sampai mati
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian nenek
Semoga nenek skrg aman bahagia berada disamping atuk di dunia sana.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092619s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list