Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9741
View
131
Reply

"Tak Ada Niat Riak Tunjuk Kereta Mewah, Kalau Tak Suka Jangan Follow" - Shuib

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-11-2019 12:29 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG




Kalau dah selalu sangat menayang koleksi kereta mewah di media sosial, mesti akan ada mulut mengecam seseorang itu riak.




  



Pelawak dan penyampai radio Hot FM, Shuib Sepahtu bagaimanapun menegaskan dia tiada niat untuk menunjuk-nunjuk kemewahan di media sosial hingga membuat ramai tidak selesa.


Suami kepada penyanyi Siti Sarah Raissudin itu sebaliknya menjelaskan niat hanya berkongsi minat terhadap kereta berkenaan.




  


"Bukan niat saya menunjuk-nunjuk, tapi mahu berkongsi apa yang memang saya suka.

"Kalau ada yang tidak suka atau tidak selesa, jangan follow saja saya," katanya dipetik dari Media Hiburan.




  



Shuib sebelum ini menafikan dirinya seorang jutawan, tapi mesti ramai tak percaya apatah lagi dirinya sering memuat naik koleksi kereta mewahnya di Instagram.


Katanya, dia akan berusaha keras untuk mendapatkan apa yang diminatinya.

"Apa yang saya buat adalah untuk memotivasikan diri," jelasnya.




  



Lihat sajalah kereta yang pernah ditayangnya, McLaren 650s, Porsche GT4, Camaro Chevrolet, Mustang dan Dodge Chellenger SRT.


Fuh! Meleleh je air liur peminat yang hanya mampu bermimpi di siang hari. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
betul.la kot dia just bergambar dgn kete yg dia minat.tp tak semesti kete dia.mtah kete sapa
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry soeb.. Iolls x minat nk follow u
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sfrnna at 11-11-2019 04:01 PM

Kereta sendiri ka. Tp biasa la.. New money mmg macam ni. Hadap jela. Bukan dia sorang perangai macam ni...Founder2 timbang kilo..  Tp ni sekali dengan package bini gedikss. Iols ada kenal seseorang yg ada harta banyak dlm tp semua buat investment. Pakai pun myvi je. Tp sbb duit investment tu dia dpt financial freedom. X keja pun takpa.. Takda plak over lagu ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry. Iols tak pernah follow ig you n wife
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 12:57 PM | Show all posts
dalam GPH pun suka jugak membongak diri sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:00 PM | Show all posts
Bagi chance la orang baru merasa duit berkepok
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:06 PM | Show all posts
memang semua tu kereta heolss ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:06 PM | Show all posts
OKB (Melayu) ni meme kalau nak tunjuk kaya kena tunjuk kereta ja ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:17 PM | Show all posts
I pun tak follow dia mahupun wife dia...
tak tahu pulak dia kaya..., buat2 kaya ke.. dah lama kaya ke... baru nak kaya ke... ntah...
tak minat pun kat dia....
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh ada tunjuk je la..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:28 PM | Show all posts
orang baru nak merasa.. biar la..
esok dah tak ada, tak dapat nak tunjuk dah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:29 PM | Show all posts
jangan riak sgt bang.. tuhan nak tarik kejap je.. low profil dahler..layan je ysuku kn senang..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:29 PM | Show all posts
Retis Msia dan show off berpisah teda...
hujung2 career, minta sumbangan... dapat sumbangan... dapat rumah PPR...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada org tiap kali hari raya mesti tayang kereta baru kat org kg
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:31 PM | Show all posts
janji cukup bayar instalment yer  hahhaa...

tapi i pun tak follow u and your wife Shuib. LOL!
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak cerdik la shuib ni nak menunjuk..
Dia kena belajar dengan officemate i cara nak menunjuk nunjuk.....

Nak tunjuk dia kaya.. Ajak kawan2  lunch kat rumah, keluarkan segala pinggan mangkuk mahal2 sambil2 tetamu jamu mata perhiasan dalam rumah dia..

Nak bagitau dia baru beli vellfire - Ajak kawan2 dinner kat rumah, sambil biar je vellfire baru park kat porch depan pintu masuk... Sebelum ada vellfire, porch kosong, lapang dan kereta yg ada parking tepi jalan.

Nak bagitau jam dia pakai mahal, update FB sambil2 tertunjuk jam di tangan dengan jelas brand apa...



Macam tu la.....
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kereta sewa mungkin. Agak tidak realistik jika memiliki 2 anak dan ke atas untuk memandu lereta sebegini. Mungkin sewa bila sekadar suka-suka memandu seorang diri.
Tapi shuib ada jadi duta francais kedai dobi layan diri kan. Barangkali banyak pendapatan pasif beliau.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Riak nau bunyinya. Padahal public figure yg ada kt Malaysia ni semua gila nak ramai followers. Dah diri sendiri yg show off so hadap je la komen2 netizen. Paling x pun off je la comment section tu. Apa yg payah nau??
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg suma tu keta dia ke?  Kalau mmg dia punya sendiri,  mmg wowww laaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
6.236751s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list