Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2449
View
18
Reply

[Tempatan] Standby Tisu nak Lap Air mata.

[Copy link]

Author: gigahertz    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-11-2019 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Poslaju dah mula release surat kuatkuasa. Item danger tak lepas.
IMG-20191111-WA0001.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Item berbahaya tu mcm mana? Pisau? Huwaaa.. Aku tgg black friday nak beli pisau aku berkenan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-11-2019 07:47 AM
Item berbahaya tu mcm mana? Pisau? Huwaaa.. Aku tgg black friday nak beli pisau aku berkenan.

item.berbahya tu item boleh meletup.kebabom mcm powerbank.batteery. pengharaman ni dah lama. tapi kuat kuasa tu xde. mmg sslalu lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 11-11-2019 03:49 PM
item.berbahya tu item boleh meletup.kebabom mcm powerbank.batteery. pengharaman ni dah lama. tapi  ...

Huwaa.. Aku baru plan nak beli bauseus 30k mAh powerbank...beli online murah berbanding beli kat kedai fizikal.. Sedih.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 03:51 PM | Show all posts
Ooo...pasni nak beli powerbank kat shopee atau lazada mmg dah tak boleh lah ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
hatikudus replied at 11-11-2019 07:51 AM
Ooo...pasni nak beli powerbank kat shopee atau lazada mmg dah tak boleh lah ye

semenanjung / pantai timur /lembah klang xde masalah. bende ni apply pada sabah sarawak & labuan
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 03:54 PM | Show all posts
gigahertz replied at 11-11-2019 03:52 PM
semenanjung / pantai timur /lembah klang xde masalah. bende ni apply pada sabah sarawak & labuan

Ohh alkisahnya...thanks info
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
hatikudus replied at 11-11-2019 07:54 AM
Ohh alkisahnya...thanks info

tapi x pasti sabah pos ke sarawak lepas ke tidak. tapi apa apa barang yang di scan kt KLIA kalau kantoi mmg x bagi lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama pulangkan parcel ni.. lagi2 nak kirim cecair ke Sabah Sarawak
Haritu kena 4 bungkus menggelupur juga
Sekarang iols lantik reseller lokal je. Takde risiko undang2
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak g sabah sarawak mmg straight. Macam jual dkt lazada , setiap item yang p belah sana mmg akan ada nama barangan
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram je benda2 tu berpanas dlm van delivery pastu meletoppp. Customer pun x declare
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Penangan dapat keris hari tu ke sampai takut sangat, bateri kosong pun kena reject, gila takut betul
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lasagnaklcc at 11-11-2019 08:33 PM

Slow2 poslaju akan rugi. Sbb produk2 hat spray2, pencuci muka ke apa guna courier lain.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 09:23 PM | Show all posts
abisla, baru nak anta bateri double A ke sabah, mesti kene rejek...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni bukan poslaju yg suka2 tak boleh... tapi airlines n terminal yg xallowed... dah la item chap kai, lagi nak bawak naik kapal kalo meletop menyusahkan sejagat...Hilang nyawa satu hal, kerugian nak compensate brg2 lain satu hal gak...betullah apa yg poslaju buat tu... byk je company lain yg x amik jugak... mentang2 poslaju company nasional ramai bashed...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 11-11-2019 09:23 PM
abisla, baru nak anta bateri double A ke sabah, mesti kene rejek...

Lithium battery je yg bermasalah. Tu pasal fonsel/laptop tak boleh letak kat checked-in luggage
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
nasib baik selalu beli barang dekat shopee tu barang yg selamat.. macam spender, tight..
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 03:14 AM From the mobile phone | Show all posts
PongKang replied at 12-11-2019 01:47 AM
Ni bukan poslaju yg suka2 tak boleh... tapi airlines n terminal yg xallowed... dah la item chap kai, ...

Tq. Penerangan yang jelas.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 08:42 AM | Show all posts
item yg naik belo xleh
mod darat xpe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085862s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list