Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1277
View
32
Reply

"Awak Bukannya Ikan," Tular Tips Minum Air 7 Liter, Doktor Kata Ia Boleh Sebabkan Sawan

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-11-2019 04:42 PM | Show all posts |Read mode


Seringkali kita disajikan dengan pelbagai tips untuk mengurangkan berat badan dan kekal sihat baik daripada individu biasa sehinggalah golongan selebriti. Antara tips yang sering dikongsi adalah minum banyak air kosong untuk mengurangkan rasa lapar.


Berkongsi tips menurunkan berat badan dengan mengamalkan pengambilan air putih sebanyak 7 liter sehari di laman Twitter, seorang individu mendapat perhatian ramai. ertikaikan tips yang diamalkan olehnya itu.


Minum 7 liter air sehari. Lagi banyak minum air putih, lagi banyak berat yang dikurangkan.



Kredit foto : Twitter




Rata-rata tidak bersetuju dengan diet yang diamalkan oleh individu terbabit dan tidak kurang juga yang berkongsi pengalaman mereka yang pernah tersilap.



Kredit foto : Twitter




Pengsan kerana kehilangan elektrolit di dalam badan akibat terlebih minum air putih..


Kredit foto : Twitter




Tweet tersebut juga mendapat perhatian pengamal perubatan yang dikenali sebagai Pami Nordin. Dia cuba menegur kesilapan yang kerap dilakukan oleh orang ramai terutama sekali mereka yang mahu mengurangkan berat badan.


Minum air secara berlebihan boleh membebankan buah pinggang.

Kredit foto : Twitter Pami Nordin




Tambah Pami lagi, minum air secara berlebihan menyebabkan ketidakseimbangan elektrolit di dalam badan yang boleh menyebabkan sawan.


Kredit foto : Twitter Pami Nordin




Malah, pengamal perubatan yang terkenal di media sosial iaitu Dr. Rafidah Abdullah juga turut menegur amalan karut tersebut.



Kredit foto : Twitter Dr Rafidah




Apa pun, setiap makanan atau minuman yang berkhasiat sekiranya diambil secara berlebihan pasti akan memudaratkan tubuh badan. Sebaiknya ambil secara bersederhana. Jangan sesekali amalkan diet yang tidak seimbang hanya kerana mahu cepat kurus! -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bbrp tahun sudah.. Aku pernah baca. Ada Minah saleh meninggal sbb minum air terlalu byk.. Alkisahnya dia diagnosis diri sendiri ada cancer perut ka apa entah aku baca.. Jadi dia minum air terlalu byk menyebab peparu dia mcm lemas gitu..

Kejadian kat US. Sungguh ka bohong kisah aku baca tu.. Aku x pasti.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Youre not a fish hihi kelakar
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Org suruh minum 8 gelas dia minum 8 liter sehari.. Gelas dia size 1 liter kut
Pergi toilet bpa kali sejam kalau minum byk gitu.. Ke mmg pakai pampers
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 05:17 PM | Show all posts
haiyo...minum 8 gelas sehari pun asyik nak ke toilet je dek...bbnu ni senang betul nak jadik obses...sume benda nak over do it...nak putih, inject bagi nah ko macam kertas A4 putih dah...camtu pun still pic filter bertingkek2....hazab idup bertongkat pada kecantikan dunia...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 05:31 PM | Show all posts
Bila dengar nasihat dari bukan yang pakar macam2 jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikan minum sebanyak tu ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 06:26 PM | Show all posts
rasanya minum air banyak melampau ni zmn kegemilangan seller herbalife..dulu2 diorang suruh minum byk gileeee kekonon salur perut kita ni cam longkang, kena bersihkan saluran aahahahh
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 07:11 PM | Show all posts
haha kamu bkn ikan yer
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
You are not a fish. Hmmm boleh buat tajuk lagu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 11:32 PM | Show all posts
wow...8 liter sehari...you are not a fish....gulp...gulp...gulp
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Berserdahanalah dalam melakukan sesuatu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita bukan ikan yaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu kes kt china orang tu minum 7L sehari pastu kena warded sbb kes2 camni jugaklah kot. So betul lah dia kata 2-3L pun dah cukup.. aku ni ingat selagi kencing tak tukar jernih, selagi tu kena telan air. Rupanya overdo yachh kihkihh baru tahu
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Giler banyak air dia minum. Kite nak minum 2l pun susah
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
7liter!! Aku minum 2liter je sehari. Paling banyak pun 3liter. Minum sebab dah jd tabiat. So kalau kencing jernih dah overdo rupanya. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 08:56 AM | Show all posts
Bkn kalau under herbalife....kalau nak kurus, dia akan push kita minum air byk2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Gila apa 7 liter.. Haha.. Tips mengarut ja.. Minum kalau haus je la.. Kan badan dah bagi signal tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 09:27 AM | Show all posts
katanya kencing kuning tu kurg air x elok
bila dh jadi jernih dh overdo la pulek
igt ...ko bkn ikan tau
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Sangkar_Emas7 replied at 12-11-2019 08:56 AM
Bkn kalau under herbalife....kalau nak kurus, dia akan push kita minum air byk2 ke?

Ye makcik aku ada sorang join herbalife. Memang dia minum byk. Dia kelek balang air tu mcm tong oksigen. Makan pun sekali sehari je. Selebihnya minum la segala mala shake tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.122333s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list