Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9555
View
160
Reply

Tubuhku bukan untuk dijual - Kekrul

[Copy link]

Author: pencintaABC       Show all posts   Read mode

Post time 19-11-2019 10:18 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 19-11-2019 10:16 AM
Kurex..  Sejak 10 tahun ni akak dah build him up to have one pack only..

memamng macam tu ke orang kawen? mesti sis masak sedap.. ni bukan perli, tapi puji..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 17-11-2019 09:08 PM
Hat ni ak very2 the innocent la innosgat..xpnah dgar lak 150 shades of rainbow..klu 50 shades of g ...

Hahahahaa. Kena rainbow la sbb dh ada KekSop. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
ashcroft86 replied at 18-11-2019 11:30 AM
Tak tahulah nape weols ada soft spot utk kekrul ni. Walau kekadang perangai terlebih rempit. Maybe s ...

Dia ni kalo kurangakn ckit perangai poyo tu  xdelah kena bahan ngan forumer kt sini...aq pon ada soft spot gak kat dia,nmpk dia berusaha nk senangkn family x macam sohai si biawak hidup tu....cubalah terima kritikan mmbina dari netizen ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 05:48 PM | Show all posts
tak pernah tak sedap die ni..
untung keknis...
dpt ratah segenap inci
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 09:34 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 19-11-2019 09:39 AM
AshkieLa replied at 18-11-2019 03:24 AM
eww.. tinggal je bini.. dia pulak naik dulu.ingat naik dulu sebab nak sambut bini drpd dalam tarik ...

Kalau sesape nak tau camne sikap seorang lelaki matang & berbudiman, boleh contohi cara Yusry KRU ni.

Scene dlm rancangan Pasport Cinta. Yusry n Lisa nak naik kereta lembu kat Melaka.

Yusry naik dulu utk sambut n tarik tangan Lisa daripada dalam.

62.png

62a.png

Bila dah sampai, Yusry turun dulu dan sambut tgn Lisa daripada luar.

62b.png

Masa ni Lisa tak mengandung, berbanding kes tuk tuk kat Thai tu, feknis ngandung 6 bulan. Dan Yusry tak sado, berbanding fekrol yg selalu claimed dia kuat, gagah, sado, power, terbaik...

  

Utk adegan kereta lembu, tengok minit 17:40-18:30.


Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 10:18 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 19-11-2019 10:19 AM
Kak-Leen replied at 18-11-2019 09:47 PM
The truth is, lagi kurang kecederaan  dalam stunt, lebih hebat pelakon tu..

Saya ada tgk wawancara fekrol dlm MHI.

Dia putus ligamen kaki sebab kesengajaan dia pi landing dgn kaki dulu.

Masa terjun kali pertama, ok selamat sebab dia ikut arahan supaya landing dgn badan. Then terjunan ke-2, fekrol kata dia terlupa nak landing dgn badan, dan pi landing dgn kaki...hahaha apo??? Tgk video bwh bermula minit ke 2:30.



Forumer @silampumeja pernah komen pasal kes ligamen kaki putus ni. Kesimpulan yg diberi pasal fekrol, "something wrong somewhere with him...dia yg bermasalah dlm kerja dia"
berlakon je mesti nak accident and cedera... kata professional n hebat sangat... pastu asal accident cedera je bagitau satu malaysia....iols rasa ramai je pelakon cedera jugak masa berlakon...tapi takdela terlalu heboh dan asyik tnjuk macam takde prasaan...rasa bangga...

setau iols, accident ni kat tempat kerja ke atau jalan raya, 80% disebabkan unsafe act atau kelakuan tidak selamat. unsafe act ni puncanya manusia la. tak ikut peraturan, tak dengar kata supervisor, tak competent untuk lakukan kerja/drive/buat aktiviti tu... so kalau kerja asyik accident je si fakerul ni, something wrong somewhere with him...  Dia yg bermasalah dalam kerja dia....
so memang tak layak nak di gelar pelakon terbaik apa pun
Sumber: https://mv1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1158401&extra=&page=6&mobile=2

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 10:42 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 19-11-2019 10:44 AM
lovelytouch replied at 18-11-2019 05:59 AM
Ewww ewww ewww ewww ewww tu ja mampu akaq ucapkan haha

Daripada akaq ber-ewww ewww ewww tu, lagi elok kalau akaq pi tolong dio komeh sampah sarap yg tebaghai ni. Poei copek!

63.png
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:01 PM | Show all posts
muka dia muka budak weechat 3 suku
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:15 PM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 19-11-2019 11:19 AM
mizruncing replied at 18-11-2019 09:22 PM
kahkah meols pnh kutuk dia ni dlu dlm thread psl bini dia. ramai2 kecam meols secara jemaah chuols ...

Adoi ada karatz rupanya klon ni. Siap ada thread plak tu.

Bakat dia biasa-biasa je, tapi sifat ujub kat diri sendiri tu....haha sama dgn fekrol.

64.png

64a.png

64b.png

64c.png
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 19-11-2019 10:18 PM
Saya ada tgk wawancara fekrol dlm MHI.

Dia putus ligamen kaki sebab kesengajaan dia pi landing ...

So, xde la hebatnya dia ni.. Kecuaian yg disengajakan. Atau dia memang x ambil berat keselamatan dia sendiri dan nampak sangat attention seeker to the max perangai gini! And yet tanpa rasa malu gelar diri sebagai stuntman...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 19-11-2019 10:42 PM
Daripada akaq ber-ewww ewww ewww tu, lagi elok kalau akaq pi tolong dio komeh sampah sarap yg teba ...

Kembarnya pun attention seeker much... Pi la report kat management condo/apartment tu.. Kalau tak minta tengok cctv.. Takkan xde cctv kot kat dlm building.. X pun pi la buat report polis terus. Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 19-11-2019 09:34 PM
Kalau sesape nak tau camne sikap seorang lelaki matang & berbudiman, boleh contohi cara Yusry KRU  ...

Bila kakung throwback gambar bawa groceries tu... Akak terus teringat anak bingsu akak yg selalu angkatkan barang2 lepas shopping groceries dgn akak on Fridays.. Budak 14 tahun bawa barang penuh tangan kiri kanan berbondong2 bagnya.. X perlu sado berurat2 gitu utk angkat barang kot.. Anak akak relax je angkat walau nampak la tangan tu merah2 sebab berat sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 19-11-2019 11:15 PM
Adoi ada karatz rupanya klon ni. Siap ada thread plak tu.

Bakat dia biasa-biasa je ...

Hahaha hebat la kekkung ulas..mmg klu kekkung type pjg2 pon iols gigih bce smp abes hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 19-11-2019 10:18 AM
memamng macam tu ke orang kawen? mesti sis masak sedap.. ni bukan perli, tapi puji..

X jugak Kurex..16 tahun pertama masih bersix pack. Sampai saat kena operate kaki ganti ligamen putus. Lepas tu dah x boleh bervolleybal, berfutsal, berrugby, berbadminton & berbolasepak dah 6 bulan. .. Dok hadap snooker, dart, catur & bowling je.. tp tu la.. dia suka outdoor games. In compound games ni dia rasa suffocated. Tapi akak masak memang sedap.m! Ahaks!

Tambah lagi at that time, husband akak quit smoking terus. Dan terlalu sibuk dengan kilang. Sampi rumah dah maghrib biasanya.. So, weekend aje boleh gi jogging.. Tapi yg penting, annual check up sentiasa cantik. Stress test pun normal. La ni kekadang je join fun run dan buat interval jogging utk stamina bila sempat kejar masa.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 19-11-2019 02:18 PM
Saya ada tgk wawancara fekrol dlm MHI.

Dia putus ligamen kaki sebab kesengajaan dia pi landing ...


Yeay u dah kembali!!!
Awwww thank u for the quote..

Point si hairul dalam video ni pun dah jelas yang dia ngaku dia over confident.

They defined hairul as professional sebab teruskan beraksi walaupun cedera?
A big no.

Professional adalah org yang qualified for the desired profession.  Bila qualified, error, or defect (cedera) takkan berlaku atau sangat minimum. Tapi dalam dua filem ni dia asyik cedera dan dua-duanya major injury (lebih 4 hari mc :  hilang upaya bekerja secara normal )
Mana boleh consider professional kalau cedera berulang pulak tu ngaku salah sendiri.

Professional spatutnya tahu nilai kerjanya dan juga tubuh badannya... kalau cedera memang kena berhenti dan pastikan diri sihat, competent to do the job back...

Ini tak kira bila dah cedera nak jugak buat. Pastu kata keajaiban...

Sbb sakit tu cari sendiri... Dah sakit baru sedar apa yg dibuat (sengaja, sampai cederakan diri) tu memusnahkan diri...


Hairul memang tak berapa cerdik, attention seeker dan tak professional pun. Sekian
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 17-11-2019 09:43 AM
Hmmm kalau biceps sebesar peha lembu tapi takde ihsan kpd isteri ngandung, mmg dasar tak guna kan, ...

Gelojoh ,menggelupur lew
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 18-11-2019 04:03 AM
Ko nak apo, Bedah? Sobab boss ko kodokut, budget pon ciput, nah ko ambik klon fekrol ni. Hashtag d ...

Hahaha dia ni haritu ada cubaan buat prgram bussiness mcm affliate tu rasanya.... Cuba2 jd tukang inspire....i
Itu yang sekarang ayat di ig kemain panjang....
Sebab dah pergi kirsus story telling
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Bergosip replied at 17-11-2019 02:58 PM
Aduh, dah agak dah. Mesti si Hairul ni akan ulang dan ulang statement yang sama. Nnti ada lagi lah s ...

Tengok tajuk thread pun dah boleh agak mesti akan ada statement pasal kecederaan hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 17-11-2019 07:44 PM
Iye Kak Leen. Dan golongan istimewa ni keterujaan mereka lain macam kalau jumpa or miliki sesuatu  ...

Omg. Ni perangai betul2 ke saje buat2 macam terencat
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Kangkung1M replied at 19-11-2019 08:32 AM
Jackie Chan mmg salah sorang idola fekrol. Sumber: https://www.hmetro.com.my/rap/2019/09/494479/ha ...

Thanks kekkung. Seronok baca. Tapi betul lah. Dalam melodi haritu kalau tak silap. Wartawan tanya pasal filem wira. Dia sebok cerita kecederaan dia. Siap throwback paskal. Mujur lah pengarah yang sama.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079013s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list