Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13435
View
199
Reply

"Daddy Maream Farah Dah Anggap Macam Abang Sendiri," - Sebak, Kagum Dengan Farah Lee

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-11-2019 10:55 AM | Show all posts |Read mode
Mungkin agak kekok bagi sesetengah orang untuk berbaik dengan keluarga bekas mentua selepas berlakunya penceraian. Malah, ramai juga yang bermasam muka dan enggan berbaik dek kerana luka yang terlalu dalam sehingga menyebabkan anak hasil daripada perkahwinan tersebut merasa terhimpit dan terkesan dengan penceraian kedua ibu bapanya.





Enggan terlalu melayan perasaan dan ego, sikap Farah Lee dan bekas suaminya yang merupakan pengacara TV3 wajar dijadikan contoh.


Masih baik dengan keluarga bekas suami..


Farah yang baru-baru ini berkongsi momen bersama keluarga bekas suaminya di akaun Instagram berkata yang hubungannya mereka masih baik kerana keluarga Ally yang tetap menganggapnya sebahagian daripada keluarga walaupun sudah bercerai.


"Tak. Bukan Farah yang baik tapi mereka yang baik sebab masih sudi terima Farah as part of their family."


Farah turut mengakui yang dia sudah menganggap bekas suaminya itu sebagai abang sendiri. Malah, isteri Ally juga turut dianggap sebagai adik.


Memberi nasihat melalui pengalamannya sendiri, Farah mahu insan lain yang turut memandang setiap kegagalan dalam hidup itu dari sudut positif.


"Jangan pernah menyesal dengan kehidupan lepas."


Tambahnya lagi, tidak semua perhubungan itu akan berakhir seperti yang kita inginkan. Apa yang penting adalah untuk meluaskan pandangan dan lihat segala nikmat lain yang dikecapi dan bersyukur.


"Farah, Allah gantikan dengan kasih sayang sekeliling yang Farah sendiri tak pernah sangka banyaknya."


  



Perkongsian tersebut mendapat reaksi positif daripada pengikut Farah di laman sosial tersebut yang rata-ratanya kagum dengan kekuatan Farah.



Kredit foto : Ig Farah Lee




Alhamdulillah, sikap begini yang kita inginkan. Walaupun gagal dalam perkahwinan, sebaiknya jagalah hubungan kekeluargaan supaya sekurang-kurangnya anak tidak merasa tertekan akibat daripda perpisahan tersebut. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:05 AM | Show all posts
iyor la..dulu pun ko meroyan kt ig juga.. bla bla bla tulih pasal penceraian..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:11 AM | Show all posts
oklah.. dah move on.. boleh bebaik dengan ex.. kita ni kalau diuji begitu, belum tentu lagi macam mana kita react..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
who are yussss?!!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Awatla ada orang jaki ngan dia, gile apoo, bukan senang nak mengadap FAMILY bekas mentua. Semua ada situ, siap pakej laki dah ada pengganti dah. Luahan tu wajibla, siapa nak bercerai kan. Great job omma!
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:20 AM | Show all posts
bagus lah redha je nampak ms farah ni

iolls pun rasa divorce ni bukanlah kegagalan
it's more like learning(?)
macam you actually gain something from it
maybe after divorce you belajar lebih banyak pasal diri you
pasal ragam manusia
pasal macam mana nak handle perangai2 yg dah tentu lain2
macam2 lah boleh belajar

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia pun mggeletis jugak kan sebok nk cari appa baru..{:smile

Wateva laa..irrelevant pun dkt aiolzs..cuma aiolzs tertarik mcm y dia anggap ally as brada tuh..tu ex-syuben,boleh ke anggap as brada?{:run
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:52 AM | Show all posts
dia ni muda lagi da jadi janda..ekceli sebaya aku tapi aku baru nak mulakan hidup berumah tangga tapi sheollss da menjanda..bertabah la cikki..smoga dapat jumpa lelaki yg boleh trima pakej mak n anak ni..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:57 AM | Show all posts
kalau ak mmg tak sanggup nak tgk ex laki berbahagia depan mata. cukup la mendoakan dari jauh. idok ler sngup tengok diaorg beramas mesra, mesti teringat moment sweet time dgn ex dulu kan
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:08 PM | Show all posts
mmg semua kena justify ke
kesiannya hidup zaman sosial media ni
baik je lah dik
ramai org kat luar ni berbaik2 dgn ex diorg
abby & mimie tu ha elok aman
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagusla berbaik.. kekalkan silaturrahim.. jgn niat nak caras balik ex tu sudah la yer... anggap abg adik okay la tew... anak pun bahagia dpt kasih syg atok nenek...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Family ally yg sayang kat farah ni.  Tentulah farah menantu dan ipar yg baik.  Jodoh x panjang dgn ally.  Farah mmg sedaya upaya xnak cerai. Farah usaha selamatkan rumahtangga dorang .tu lah mgkn Allah nak bg farah yg lagi baik
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-11-2019 11:36 AM
Dia pun mggeletis jugak kan sebok nk cari appa baru..{:smile

Wateva laa..irrelevant pun dkt aiolz ...

Iyaaa meluat jugak tengok tak habis habis hashtag daddy baru dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Eeeuuuuwwwwwww
Tolonglah jangan anggap mcm abang ke kakak ke adik sndri ke manusia2 yg pernah tido dgn kamu tu
Hish

Anggap lah macam sahabat baik ke, sepupu ke takpe lah

Geli btoi
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:44 PM | Show all posts
Ermm
Isteri baru ally tak rse ape2 ke
Mustahil tak rse ape2
Dah la Farah Lee lebih  putih lebih comel lebih cantik lebih pandai
plus package ade anak dgn ally plus baik dgn mertua
Lagi2 si farah ni lom berlaki masih single lagi

len la kalau farah ni dah kahwen lain

Tengok muka pun ala2 cam terpaksa senyum sebb tgh amek gambar



Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 19-11-2019 11:36 AM
Dia pun mggeletis jugak kan sebok nk cari appa baru..{:smile

Wateva laa..irrelevant pun dkt aiolz ...

Knp nk judge org menggeletis..sstgh org suka buat jokes,santai..xsuka xyh follow..aku pun xfollow dia.tp menyampah la dgn org yg serba xkena
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:47 PM | Show all posts
ciknam replied at 19-11-2019 11:11 AM
oklah.. dah move on.. boleh bebaik dengan ex.. kita ni kalau diuji begitu, belum tentu lagi macam ma ...

betul betul

kalau iols dah malas nak layan keluarga bekas mertua or bekas laki or bekas ipar duai bagai koser sangat

hati iols tak sebesar hati farah


Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 19-11-2019 11:57 AM
kalau ak mmg tak sanggup nak tgk ex laki berbahagia depan mata. cukup la mendoakan dari jauh. idok l ...

Kalau sendiri dah ada pengganti, tu ok jgk. Kalau tak, rasa jeles jgk tgk ex ada pengganti.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 02:00 PM | Show all posts
bagusnyaaaa. kalau i olls takat msg2 jela kot. huhu tak kuasa nak join family gathering ex :p
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
shania88 replied at 19-11-2019 01:44 PM
Ermm
Isteri baru ally tak rse ape2 ke
Mustahil tak rse ape2

I mesti rasa tergugat kalau jd bini ally..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104699s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list