Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2667
View
23
Reply

Dah Langgar Tapi Tak Minta Maaf, Lisdawati Kesal Dengan Sikap Pemuda OKU

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-11-2019 11:38 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon jelita Lisdawati atau nama sebenarnya Nisdawati Binti Nazaruddin beberapa jam yang lepas telah memuat naik video meluahkan perasaan kecewa dengan sikap seorang pemuda orang kelainan upaya (OKU) yang telah melanggar keretanya.





Kejadian difahamkan berlaku di jalan utama berhadapan dengan Cheras Leisure Mall dimana Lisdawati sedang terperangkap dalam kesesakan lalu lintas yang teruk.


"Apa yang mendukacitakan saya hari ini adalah kereta saya telah dilanggar oleh sebuah motor OKU."


"Walaupun hati saya berderau, of course lah marah kerana saya baru sahaja baiki kereta saya."


Menurut Lisdawati, dia marah apabila dilanggar namun cuba bersabar kerana kasihankan pemandu motosikal tersebut yang merupakan pemegang kad OKU.


"Ternyata dia yang salah walaupun saya tahu kesalahan itu mungkin tak disengajakan."


"Tetapi, sesuatu yang agak mengecewakan dalam masa saya meminta bantuan dia untuk menaikkan semula bumper kereta saya yang dah terjatuh, sebenarnya saya mengharapkan perkataan 'sorry'."


Lisdawati ternyata kecewa dengan sikap pemuda tersebut yang langsung tidak meminta maaf malah seolah-olah cuba untuk menyalahkan Lisdawati pula.

  



Menerusi video yang dikongsi oleh pelakon itu, jelas ternyata riak wajahnya yang penuh dengan kekecewaan yang mungkin sukar untuk diungkapkan.


Dalam pada itu, rata-rata faham dengan perasaan yang dirasai oleh Lisdawati dan meminta dia untuk bersabar dan redha dengan apa yang telah terjadi.


kredit foto : Ig Lisdawati




Apa pun kami berharap Lisdawati bersabar dan pastinya ada hikmah dan rezeki yang tersembunyi buat akak kelak. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian dia tergamam. Sabar lisda. InsyaAllah mungkin ada hikmah
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Keta tak ada dashcam ke acik
Gi la balai buat report
Dari bebel2 gini.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
OKU or not, that person should be responsible & apologize to Lisda. Mentang2lah disability condition but that doesn't give that person the right to do whatever he/she likes. Mahal sgt kah nak ckp Sorry???
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Husnuzon..mgkn oku percakapan@bisu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:35 PM | Show all posts
iols peduli hapa ko OKU ka hapa salah tetap salah. kalo x mintak maap lg iols hangen
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah salah mintak maaf je lah.. ke sejenis OKU lembam mcm amoi drive lawan arus kat penang tu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kesian tgk vid dia. sobsss.. kdg kite ni nk org buat slh tu just ckp sorry je. boleh mlegakan perasaan mrh. tp mat moto biasa la. dia tetap cuba nk slh kn lisda knon2 nk ke kiri ke. iols pnh kne mcm ni jgk. pdhal dia yg mcilok2
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalu je org tanak minta maaf. Sbb takut nnt kena suruh ganti rugi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 01:55 PM | Show all posts
xpe lah kak, dah nk jadi kan redha jer. sabar wpun hangin or tak puas hati.
tp ye laa tapi bila kita rasa bkn salah kita, tp salah org tu tanpa  say sorry mmg kecewa gak laa. tgk video pun nampak lisda trpingga-pingga panic tu tak abes lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Husnudzon jela mgkn dia tu oku mulut.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpela dia nk meluahkn perasaan geram je tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 03:55 PM | Show all posts
OKU tak OKU. Kalau OKU ada penjaga la and dah mmg salah dia iols tetap mintak duit hulur2 sikit ye kereta iols calar nihhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 04:03 PM | Show all posts
sometimes iolls terfikir jugak
just because someone to OKU, kita memang kena kesian kan dia ke kalau dia buat salah?
so orang yg normal takde cacat cela ni memang kena mengalah ke camne
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersabarlah.. mgkn ini antara dugaan utk dinaikkan darjat..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Betolke suami awak ada buat ganggual seksual kepada ejen insurans?
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Org kata OKU ni Kalau perangai hauk mmg hauk giler tahap nauzubillah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 12:34 AM | Show all posts
biasa kalo moto langgar belakang, diorang lari, sebab rege bumper bukan murah, setel tepi pun paling kurang hangus seratus dua.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 08:53 AM | Show all posts
betul ke oku tu yg salah?...sebab cerita dari side ko opkos la ko betul
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 09:13 AM | Show all posts
Ni LISdawatie ke NISdawati?
.apa pun bersabar itu lebih indah, tahniah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.112635s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list