Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
95320
View
1986
Reply

"Perpisahan yang membahagiakan" Daie Farhan akhirnya ceraikan isteri pertama. Pernah pukul dan kurung isteri?

   Close [Copy link]

Author: Adm89    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-12-2019 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Adm89 at 5-12-2019 09:10 AM

Pertama sekali maaf untuk Daie Farhan. Saya jujur lah cakap, dah 18 kali saya cuba untuk tak membawang hal ni, tapi kali ke 19 ni saya takda kekuatan nak tolak. MashaAllah aura ustaz...

Ok mulakan. Isu Daie Farhan yang dikatakan menikahi seorang janda di Mekah tanpa pengetahuan isteri pertama beliau baru-baru ni mendapat perhatian ramai bila ramai yang mengecam tindakannya. Walaubagaimanapun Daie Farhan telah muncul memperjelaskan kisah sebenar dalam satu temubual bersama portal hiburan mstar online. Menurut beliau ahli keluarga dan isteri pertamanya sedia maklum dan bersetuju dengan pernikahan itu.

Hari ini Daie Farhan dikhabarkan telah menceraikan isterinya pertamanya dengan talak satu melalui voice note aplikasi whatsapp. Alasan yang diberikan adalah kerana isterinya telah nusyuz dan memfitnah beliau. Menurut pemilik facebook Asiah Abd Jalil (seorang peguam bela & peguam cara) Daie Farhan juga pernah memukul dan mengurung isterinya yang sarat mengandung pada 22 November yang lalu.

B0A15892-2908-462E-B80A-03D0C8389C64.png
Kredit foto: FB Asiah Abd Jalil

Daie Farhan kini dikatakan sedang berada di Guangzhou, China bersama isteri baru beliau atas urusan kerja.

3E7150AE-EBD7-4C39-8881-1DE96AA9B48F.png
Kredit foto: FB Nik Ahmad Farhan

Ahli keluarga Fatin (bekas isteri pertama) dikatakan telah membuat laporan polis keatas Daie Farhan kerana menzalimi Fatin yang sedang hamil. Jika betul dakwaan Fatin, harapnya Fatin bertabah demi anak-anak. Moga yang lebih baik untuk Fatin dimasa akan datang. Fatin dijangka akan melahirkan anak kedua mereka pada januari depan. Semoga dipermudahkan urusan Fatin.

Untuk Daie Farhan pula diharap tidak culas dalam pembayaran nafkah untuk anak-anak nanti ya.

Tambahan teh:

Seorang nurtizen tampil menceritakan yang abang ipar beliau pernah berkahwin dengan isteri baru Daie F dan abang iparnya dikatakan telah dibomoh. Satu lagi sumber nurtizen yang lain mengatakan isteri baru Daie F juga mempunyai sijil hipnosis namun tiada bahan bukti kukuh yang dikemukakan oleh nurtizen tersebut. Beberapa rakan Facebook Daie F juga melahirkan rasa bimbang dengan perubahan tingkah laku Daie F sejak akhir-akhir ini. Sejauh mana kesahihan kisah isteri baru beliau yang dikatakan merupakan seorang doktor ini tidak dapat dipastikan. Dakwaan-dakwaan ini mungkin juga merupakan satu fitnah bagi memburukkan lagi nama baik Daie F dan isteri. Diharap Daie F dan isteri tampil menjelaskan keadaan agar tidak timbul fitnah yang lebih dasyat.

F48BB317-DE87-47A0-A606-60AD1FE021F3.png F48BB317-DE87-47A0-A606-60AD1FE021F3.png

Sekumpulan nurtizen juga telah melancarkan petisyen untuk mengharamkan atau tarik balik penggunaan gelaran ustaz/pencetus ummah/daie/imam muda kpd penunggang-penunggang agama dan pencemar kesucian islam. (Setakat harini hampir 5000 dah sign petition tersebut, tak tahu nak tepek link mcm mana untuk uolls sumbang sign).

Tambahan teh lagi:

Daie Farhan akhirnya tampil membela diri melalui satu status facebook miliknya. Namun status tersebut telah segera dipadam atas sebab yang tidak diketahui. Melalui status tersebut, beliau menafikan dakwaan bahawa beliau memukul bekas isteri dan juga turut menyatakan rasa bahagia kerana dapat melafazkan kalimah cerai itu kpd bekas isterinya.

F008915D-B08C-4BBC-AC4F-6146CB328565.png


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-12-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah almost 10k org sign petition ni. Sesiapa belum sign and ada masa boleh copy link kat bawah utk sign. Ayuhlah kita membanteras golongan pendoggie agama

https://www.change.org/p/tarik-balik-panggilan-da-i-pu-im-dan-ustaz-utk-si-penunggang-agama-panggil-encik-saja?utm_content=cl_sharecopy_19324831_en-GB%3Av1&recruiter=59588716&recruited_by_id=b27f0040-e7b7-0130-b6c5-38ac6f16d25f&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=psf_combo_share_abi&utm_term=psf_combo_share_initial&share_bandit_exp=abi-19324831-en-GB&share_bandit_var=v1
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ALDRIN at 4-12-2019 01:14 AM

Tendangkan jer  kotey all these penunggang agama = psycopath bodoh....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2019 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 4-12-2019 01:09 AM
Tendanghkan jer  kotey all these penunggang agama = psycopath bodoh....

Sengih sengih dlm interview tu mmg nmpk mcm psychopath
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang kawin cepat sangat ni mengundang sangat
What kind of connection do you foster in 14 days
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
benda mcm nilah yg boleh buat perempuan benci dan takut nak kawen org yg ada gelaran usetaz ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:17 AM | Show all posts
fuh dgn isteri kaabahnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2019 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 4-12-2019 01:15 AM
Orang kawin cepat sangat ni mengundang sangat
What kind of connection do you foster in 14 days

Aura nabi dan siti khadijah katanyaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
oooo jap..ritu katanya wife first gtau redha means dah ok mcm dia ckp kt mstar.dah nape tiba2 kua isu pukul n kurung? then ats sebab alasan tu kene tuuuut.....hmmm ....pening aku..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2019 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
LuvAurora replied at 4-12-2019 01:16 AM
benda mcm nilah yg boleh buat perempuan benci dan takut nak kawen org yg ada gelaran usetaz ni :shut ...

Iya. Elak elakkan la chuolls. Tak semua setat gitu tp yg ada ni hmmm no komen
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
dramaking007 replied at 4-12-2019 01:20 AM
oooo jap..ritu katanya wife first gtau redha means dah ok mcm dia ckp kt mstar.dah nape tiba2 kua is ...

Maybe sbb yg start bukak cerita ni kawan kepada Fatin tu. So maybe ustak salahkan Fatin bercerita pada kawan dia, kawannya pulak bercerita pada satu malaysia. Maybe lahhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:22 AM | Show all posts
First thing first... kenapa pilih media sosial untuk sebarkan hal rumahtangga? Bagi i its very unwise to do that... ramai syaitan boleh masuk campur

And of course akhirnya inilah kesannya... maruah tercalar... kena kecam bagai... hmm just my opinion la
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:22 AM | Show all posts
wow main2 aje ko kawen yea..
cakap pasal agama dalam rancangan Pencetus Ummah kemain pandai sampai jd juara..
tapi tak aplikasikan ilmu agama tersebut dalam kehidupan..
semoga di akhirat ditanya pasal menzalimi isteri..now bekas isteri
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Adm89 replied at 4-12-2019 01:14 AM
Sengih sengih dlm interview tu mmg nmpk mcm psychopath

Chuols tepikir tak cemana makjan anak 8 tuh boleh berdenyut bijik tgk rupa kambing sengih gitu
Yiiiiiiihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Meh sini oiiiii @Orix
Kata nak cerca tadi
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Isteri Kaabah katanya. Hahaha. Tinggi sense of humor akak Asiah ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2019 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 4-12-2019 01:23 AM
Chuols tepikir tak cemana makjan anak 8 tuh boleh berdenyut bijik tgk rupa kambing sengih gitu
Yi ...

Iolls dari haritu lg dok terpikir pikir chuolls. Tengok pun mcm sesuatu sengihannya tuu. Bukan makjan je, yg 18 org lagi tu???
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka cokodok ni. Satu persatu aib kuar.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Adm89 replied at 4-12-2019 01:28 AM
Iolls dari haritu lg dok terpikir pikir chuolls. Tengok pun mcm sesuatu sengihannya tuu. Bukan mak ...

Dah la sora mcm chipmunk
Mohon pahan kambing berduet dgn nabila razali lagu kekabu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2019 01:31 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 4-12-2019 01:28 AM
Padan muka cokodok ni. Satu persatu aib kuar.

Harap fatin tampil dengan bukti kena pukul tu biar terduduk ustak jadian ni. Dahla perempuan tu mengandung oiii
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2019 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 4-12-2019 01:28 AM
Padan muka cokodok ni. Satu persatu aib kuar.

Ko dah tgk ke bideo mstar online intebiu heshe
Yatohannnnn
Acik sajes ko takyah pedulik apa mat kambing ni bebel, ko fokus kat senyum heshe dah
Semoga mimpi2 mu akan dibanjiri keindahan selepas menonton bideo itu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093880s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list