Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12919
View
182
Reply

Ahli Kumpulan Saujana Dikritik Lelaki Lembut, "Saya Bukan Lembut Tapi Manja.." - Dr Idzu

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-12-2019 01:30 PM | Show all posts |Read mode
Siapa yang tidak kenal dengan kumpulan nasyid Saujana yang popular sekitar akhir 90-an dan 2000.


Namun, ramai yang terkejut dengan penampilan salah seorang anggota kumpulan itu iaitu Dr Idzu Baharin, 38 yang turut dilabel sebagai lelaki lembut.






Bercakap hal itu kepada Berita Harian, Idzu menganggap ramai yang tidak mengenalinya secara dekat kerana karakternya memang begitu sejak sekian lama.


Saya bukan lembut, sebaliknya lebih kepada manja. Saya dibesarkan dalam keluarga yang mementingkan kasih sayang, malah saya rapat dengan ibu.

"Saya tahu ramai yang melabel saya sebagai lelaki lembut.


  



Namun, semua itu tidak saya endahkan kerana saya hanya ingin menjadi diri sendiri, katanya kepada portal berkenaan.


Penampilan di media sosial pula dikritik, namun Idzu nampaknya tidak mahu mengambil pusing dan menerima sahaja.


Mungkin mereka tidak mengenali saya secara mendalam kerana dahulu, tiada media sosial. Mereka hanya melihat saya menerusi skrin televisyen, video atau akhbar.


Justeru, ramai yang terkejut dan menganggap saya menukar penampilan apabila aktif di laman sosial. Tidak mengapalah jika mereka berfikiran begitu. Saya terima apa sahaja panggilan yang mereka berikan, ujarnya.

Saya tidak pernah berkecil hati apabila warganet menghina dan mencemuh. Saya tahu diri saya... Atas alasan itu, saya tidak rasa terhutang untuk menjawab segala bentuk persoalan yang ditimbulkan warganet.


  



Syukur, saya tidak pernah tertekan untuk menukar penampilan, malah tanggapan umum tidak pernah membunuh keinginan saya untuk menjadi penyanyi.


Mungkin kebetulan saya menyanyikan lagu nasyid. Tetapi, saya ada juga menghasilkan dua single pop iaitu Stay dan Percaya, beberapa tahun lalu, katanya lagi yang kini mengusahakan klinik dan pusat kecantikan sendiri. - CARI

  
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain betul dgn zaman nasyid dan zaman oiam.

Apa pun all the best doc!
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
aikkk yg imej ko pegi audition OIAM dulu2 tu mcm mana pulak???
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekeping hati dibawa berlari...


Berkeping keping pecah tgk mu skrg.. oh my crush...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 01:50 PM | Show all posts
perang rambut
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
@Kurex tolong komen jap
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:04 PM | Show all posts
terus terngiang "oh ayah oh ibu dengarlah rintihannn dan luahannn hatikuuuuu yang dahaga kasihhhhh"

sedihnya lagu nih meolls selalu nyanyi masa sekolah rendah... kenangan dengan arwah abah....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk kelempuk di situ..why????{:cryrun{:cryrun{:cryrun{:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:08 PM | Show all posts
Suka je dgn Saujana ni... dari dulu sampai sekarang. Lagu pun best2.. i percaya kadang2 dlm hidup kita tergelincir dari landasan, tp kalau ada asas yg baik (iman) insyaAllah kita akan betulkan kembali.
i ada kawan yg dulu dia fight  real hard untuk overcome perasaan lesbo dalam diri dia. I know it... ada masa dia terbabas tp dia still tak buat perkara yang terlarang. dia pegi haji semua... tp i dah lost contact dgn dia sekarang...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Orgnya bijak pandai...insyaallah terkawal...dr sel tisu..mmg hebat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:15 PM | Show all posts
tapi heols takdelah nampak kepit pun... ok je pada pandangan iols
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
See jawapan doktor educated dgn dr fake..ha bagai langit n bumi ye. Bagus jawapan dr.idzu
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:20 PM | Show all posts
Takpe la Dr. Idzu, semoga yg baik2 saje utk you. Btw founder klinik kecantikan ye, mesti suka jd cantik2 kan, tp jgn la jd mcm sajat pulak operate experiment diri sendiri pulak. Tak kisah pun you lembut and masih bujang, tp jgn buat perkara yg dilarang
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dr? Legit kah?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 10-12-2019 01:49 PM
Sekeping hati dibawa berlari...



Crush aku jugak dia dulu ni.
Takpe doc idzu ..dah dia ckp dia mmg mcm tu kan. All the best. Peminat Saujana, Raihan & Hijjaz
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari: Sekeping hati dibawa berlari...Berkeping keping pecah tgk mu skrg.. oh my crush...


Tulaaaa...dulu dia berlari rumi xmo kejar...kan dah pecah berkeping2
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 10-12-2019 02:29 PM
Dr? Legit kah?

Kalau dah team cell tissue ukm tu tak legit apanya.... umaah porom ni kebodohan simpan sket.. kalau vibadak boybelon wanitakabbah tu mengaku doktor laju je percaya
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
awk suka manja ngan sapa.kalau dgn kucing je xpela......
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:46 PM | Show all posts
dr kosmetik?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols folo dia sebab dia sangat hebat dgn kerjaya dan business, cell tissue tu. dia pun tak kehulu ke hilir "duktur2" walaupun dia doktor sebenar bukan pelesu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.101802s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list