Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3329
View
82
Reply

[Tempatan] Pakej Netflix cuma RM14.52 sebulan. ASTRO tergugat la mcm ni

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-12-2019 08:16 PM | Show all posts |Read mode
Netflix Menawarkan Pelan Mudah Alih Di Indonesia Yang Lebih Murah Berbanding Malaysia
    November 11, 2019
   
Dua bulan yang lalu, Malaysia menjadi negara kedua Netflix melancarkan pelan khusus untuk peranti mudah alih. Kini Indonesia menjadi negara ketiga di dalam kumpulan yang kecil yang menerima pakej langganan yang sama. Di negara jiran ini, pelan ini ditawarkan pada harga Rp 49,000 sebulan (~RM14.52).

Ini adalah lebih murah berbanding langganan RM17 sebulan yang ditawarkan di Malaysia. Pelan hanya untuk peranti mudah alih ini hanya ditawarkan di negara yang mempunyai jumlah pengguna telefon pintar yang lebih tinggi berbanding di televisyen. Pengguna di Asia dilihat lebih gemar menonton pada peranti mudah alih kerana ia yang paling mudah.

Sumber Rujukan: @NetflixID
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Huwaaa.. Aku ambik paling murah rm33 sebulan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-12-2019 08:23 PM
Huwaaa.. Aku ambik paling murah rm33 sebulan.

share la ngan sesapa ambik pakej 51 tu.. jauh lg ok dr astro haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Netflix 14 ringgit lebih sebulan pun kena ada internet juga.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 11-12-2019 09:28 PM

Tp tahun depan kena tambah 6% dah berapa ribu kena bayar sebulan tu???

Baru nk try guna  netflix ni iols nk stop astro tak larat nak bayo mahal movie yg ditayang pun kena kerat sana sini tak syok lerr.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 11-12-2019 08:59 PM
share la ngan sesapa ambik pakej 51 tu.. jauh lg ok dr astro haha

Nak share dgn sapa? Aku bukan ada geng suka layan netflix
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-12-2019 09:57 PM
Nak share dgn sapa? Aku bukan ada geng suka layan netflix

Ce tanya kawan2 dulu. Tak pun, post saja di forum lowyat
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
aHoi83 replied at 11-12-2019 10:13 PM
Ce tanya kawan2 dulu. Tak pun, post saja di forum lowyat

Nanti tanya kwn....tqqqqq
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ni noob pasal netflix ni..yg aku tau netflix ade movie je..adekah netflix pun cver sports, documentary, cartoon n tv1, tv2 so on sume tu sama cam asterok?klu ye aku nk terminate asterok nk psang netflix kt tv
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
bosan netflix.. semua siri omputih
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 11-12-2019 08:59 PM
share la ngan sesapa ambik pakej 51 tu.. jauh lg ok dr astro haha

Max 5 orang kan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-12-2019 09:57 PM
Nak share dgn sapa? Aku bukan ada geng suka layan netflix

Dengan I la... Skrg share 3 orang..

Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 11-12-2019 10:48 PM
Dengan I la... Skrg share 3 orang..

Hihihi

4 org boleh kan? Brp kena byr? Iols ok saja.. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 11-12-2019 10:32 PM
Aku ni noob pasal netflix ni..yg aku tau netflix ade movie je..adekah netflix pun cver sports, docum ...

Kartun ada.. Tapi dlm childrend mode.. Aku selalu layan spongebob.. Hahahahaa..

Sport x pasti.. Tp byk drama/filem.. Documentary byk.. Antara yg aku layan WW2, documentary ttg pembunuh bersiri..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 11-12-2019 09:18 PM
Tp tahun depan kena tambah 6% dah berapa ribu kena bayar sebulan tu???

Baru nk try guna  netflix  ...

Stop kn je astro. Best decision i ever done. Now tgk netflix dgn kdrama je
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 11-12-2019 10:32 PM
Aku ni noob pasal netflix ni..yg aku tau netflix ade movie je..adekah netflix pun cver sports, docum ...

Cartoon ada. Sport xpasti tp mcm iols ada unifi hypptv so apa yg xde kt netflix mcm tv1 2 3 semua tu ada. Foxlife pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengguna Android byk je apps yg tunjuk movie and series for free..latest movies pun Ada (tapi kena tunggu lama sikit utk yg HD). Netflix punya programmes pun Ada..so I pun bye2 netflix I je..haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 11-12-2019 10:55 PM
4 org boleh kan? Brp kena byr? Iols ok saja.. Hahahaha

Tak pasti la 4 ke 5 orang...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 11-12-2019 11:03 PM
Tak pasti la 4 ke 5 orang...

Iols layan netflix ni.. Bila boring.. Tapi sekali layan berjam2
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku je ke rasa kalau tkde channel news kat rumah terasa mcm dlm gua?

Tu je sebabnya aku still langgan astro..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096898s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list