Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3836
View
46
Reply

Manis tapi sihat? Bisnes baru soeb

[Copy link]

Author: Ailebiu    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-12-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Muncul pulak minuman Bobba Sihat Pertama di Malaysia
Semua benda nak claim sihat.
Halal - checked
Overclaim - checked
Budak tahfiz - checked
Screenshot_2019-12-13-21-24-41.png
Screenshot_2019-12-13-21-25-33.png
Screenshot_2019-12-13-21-25-22.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tealive yg org tau kaki kena potong minum tu pon org gegeh beratur panjang2 tau. Perlu ke nk claim2 sihat ni???
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 09:55 PM | Show all posts
eventhough gula (sucrose) dlm minuman tu dah diganti madu kenkonon utk kesihatan, but still madu tu adalah gula jugak (glucose dan fructose).. so sama jer minuman potong kaki
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry. Benda manis2 ni bukan selera tekak aiolzs...wujud laa berpuluh ribu jenis boba pun,aiolzs tetap setia dgn air susu farm fresh dan lemon suam..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Overclaim = Penipu!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Menipu la ngkau. Tak mungkin ngkau pakai madu asli takda campo gula huntuk produk ngkau. Gi mampos dengan overclaim.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu iols suka nak matey minuman manis..lani kekadang ja..tu pun sedut sekali dua
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak takut ke weiii dok minum benda manis ni. Aku mmg jarang minum air manis, sebulan sekali je layan starbuck. Nasik pon jarang. Mmg aku jaga la carb intake sebab tgh nak kurangkan berat badan. HBA1C aku pon ok. Tapi baru je dapat perkabaran ada Impared Glucose Tolerance. Lagi 2-3 tahun makin penuh la NCD clinic dengan budak2 muda, berkat ber-boba
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
kowserrrrr........ kalo nk sihat x minum boba dekkkk....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Konsep dia same je dengan vape....duk pakat jual skrang.... Retis pun menjual.... Guideline penggunaan mana ade .... Yg penting beeperisa.... Selamat ke tak, yg penting artis jual
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 13-12-2019 10:06 PM
Sorry. Benda manis2 ni bukan selera tekak aiolzs...wujud laa berpuluh ribu jenis boba pun,aiolzs tet ...

Haha...iya betul. Iols pun suka susu bapak susu
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 13-12-2019 11:27 PM
Haha...iya betul. Iols pun suka susu bapak susu

Baru aritu gagahkan diri try susu kurma dia..not bad laa..tasted nice..nanti nak try latte plak..selalunya beli susu biasa/coklat je..tp other flavours quite nice..hihihi~

Y penting bapak susu lawak..Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 11:38 PM | Show all posts
Madu die pun aku xberani nak try.
Ni lak bubble..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Mana ada benda manis yg sihat la shoeb oii
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Bimbo, bodoh, bongkak da checked ke blum?????
Retis dah tak laku jadi macam2 benda bangang nak dijualnye..si soeb dengan bangga siap jual vape flavor honeyjuana..like whatt???bek ko jual perisa marijuana ke cocaine je trus biar kena tgkap je trus...menggalakkan org nak hisap vape flavour bukan2 lak..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Malas nak komen benda bodoh macam ni, ingat netizen baru lahir semalam ka.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Yelah Soeb, claimlah selagi boleh. Nanti bila ada orang tegur, jawab he 'Melayu dengki Melayu'.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Manis tapi sihat??abah kau!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
minuman bobabi mcm ni tak payah la nak klaim menyihatkan soeb, tu dah menipu namanya
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Asal letak madu aje terus claim sihat. Air jus pun org diabetic tak boleh minum sebarangan takut gula naik. Ni kan pulak bobba tea.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095285s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list