Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5364
View
139
Reply

[Tempatan] McD bukan tempat untuk belajar, setuju atau tidak?

[Copy link]

Author: Modngengade    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-1-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Single Polls, Total 260 Users voted
Your User group have no permission to vote
FB_IMG_1580263230882.jpg
FB_IMG_1580263228226.jpg
FB_IMG_1580263225737.jpg
FB_IMG_1580263223134.jpg
FB_IMG_1580263220160.jpg
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-1-2020 10:12 AM | Show all posts
Akak setuju kerana Mcd adalah tempat untuk belajar melayu pprt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:14 AM | Show all posts
betul sokonggg..... orang pergi situ nak makan sayang oii... nak belajar pergi tempat lain...
kalau time waktu tak ramai boleh la nak belajar dan hogging mana2 meja... takde sape kesah pun... waktu kemuncak orang tengah beratur2 dekat kaunter dan cari meja tak payah lah ko nak study dekat mcd.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 baca aku da agak mesti mcd area uitm sa tu
Sbb mcd tu je aku nampak ramai budak2 melayu study..
Kalau mcd lain tu penuh budak2 cina je study..
Berani la buat mcm tu sbb dekat mcd area melayu
Cuba ko buat mcm tu dekat mcd area sek2 cina
Jgnla harapla..menikus je kan
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:21 AM | Show all posts
hasanah makan mekdi ke apa ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:22 AM | Show all posts
sokong..tak faham orang yang study tempat public ni. dengan bisingnya.

dulu2x takde pun org study kat tempat makan? adakah trend nak menunjuk2x or sebab nak wifi free?

korang duduk berjam2x dengan air 1 cawan...bila time kemuncak orang nak makan table takde

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 29-1-2020 10:12 AM
Akak setuju kerana Mcd adalah tempat untuk belajar melayu pprt

Jinjang selet pun byk yg study kt mcD ...tu kat bdr baru kampar sana...byk jer student2 jinjang kat utar (uni tahap low class ) yg study situ

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:23 AM | Show all posts
Setuju la..gile kau x setuju..pnh kena kat mcd batu cave..meja penuh sbb ramai sgt budak study kat sana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 29-1-2020 10:23 AM
Setuju la..gile kau x setuju..pnh kena kat mcd batu cave..meja penuh sbb ramai sgt budak study kat s ...

McD batu cave ramai keling kot study situ kn?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:25 AM | Show all posts
pumpkingirl replied at 29-1-2020 10:20 AM
Mula2 baca aku da agak mesti mcd area uitm sa tu
Sbb mcd tu je aku nampak ramai budak2 melayu study ...

Patutnya Mcd la yg buat peraturan x blh study kat situ..KFC pun satu hal jugak..biar je org minta sedekah la jual buku la masuk dlm premis..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:26 AM | Show all posts
Modngengade replied at 29-1-2020 10:24 AM
McD batu cave ramai keling kot study situ kn?

Ntah la..ada je kolej IIC kat area situ..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:28 AM | Show all posts
tak kisah apa bangsa...mcd & tpt2 makan adalah tpt utk makan..kalau nak studi pegi library..tp kalau nak eksyen tunjuk rajin studi kat tpt2 ni, ko hadap la suasana bising etc

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:33 AM | Show all posts
SAYA SOKONG ANAS SEBAB ANAS MACAM SEDAP...

harap anas bukan bottom sebab ramai bottom gigihkan diri untuk sado semata untuk terangsang tengok diri sendiri depan cermin
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:33 AM | Show all posts
cina suka melepak situ lama2 buat bising dh mcm mcD tu umah dorang. pdhal makanan dh licin sebok sembang2 gelak2 lagi. klu tak full takpe. ni dh la full dorang buat xtau je kt org yg menunggu
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:35 AM | Show all posts
Modngengade replied at 29-1-2020 10:23 AM
Jinjang selet pun byk yg study kt mcD ...tu kat bdr baru kampar sana...byk jer student2 jinjang ka ...

ye betul sis... yang ni memang hanat sangat... student2 dekat kampar tu suka study dekat mcd lepastu sekali datang tu sorang sebijik kereta sampai parking pun takde order takat minum air je pun... iolsss order set dan pelabagai aneka lagi banyak dari deorang order tu....

takde tempat lain kah nak belajar... sian ramai terpaksa bungkus bawak balik jah
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:37 AM | Show all posts
mizruncing replied at 29-1-2020 10:33 AM
cina suka melepak situ lama2 buat bising dh mcm mcD tu umah dorang. pdhal makanan dh licin sebok sem ...

makanan dah licin tu ok lagi... ni ada yang datang study sorang sebijik kereta dan hogging semua parking... hujung2 order air jah duduk dari tengahari sampai ke petang.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols kalau tension kena buat report extra task.. memang iols akan melepak kat mcd buat kerja... Tp x la waktu peak time org makan.... Dlm kul 10 malam ke atas tu iols lepak la.... Sambil makan fries ngan burger sambil buat keje.... Syok kot.. rasa aman je... Hahaha... Tau2 keje dah siap... X rasa tension... Mau aku dok kat opis buat keje time2 tu... Dgn sunyi lagi.. seram lagi... Mmg tak la kan... Sambil2 tu boleh cuci mata yach dgn kejadian yg helokk.... Tapi idok la selalu... Dlm 2 bulan ada la sekali kot... Mcd ni iols x gemor mana sgt burger dia... Tapi iols gila dengan bubur, mcflurry dgn fries dia tu... Sedap gila fries makan panas2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2020 10:51 AM | Show all posts
zaman dulu2 kerusi kat McD ni sengaja di design x ergonomic supaya pengunjung tak melepak lama2...kalau perasan dulu2 kerusi McD ni keras...duduk lama2 boleh kebas bontot.....namun skrg kerusi meja dah comfy....siap ada sofa bench lagi...mana tidak jadi tmpt org melepak kan....CASh la
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 11:02 AM | Show all posts
virus study di restoran ni bukan kat Malaysia je ye..tua ri iols kt Singapore pun ada.. masa kat Changi kite dah la tingtong penat baru balik meeting nak duduk kt Krispy Kream..ramai gile bebudak ni duduk study kat situ..

iols terus sound je..semua bla.. hello ingat ni library ke... uols bukannye belajar pun..dok kejarfree wifi je...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2020 11:05 AM | Show all posts
hr tu dpn mata aku kat cafe
memasing gigih bukak laptop
sekor pon x mkn
ajet2 bz buat keje
padehal org rmi masa tu nak cari tmpt mkn
hamjad tul
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list