Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5119
View
206
Reply

[Tempatan] #Dudukrumah #StaywithCARI Jom kongsi apa aktiviti korang buat dirumah semasa PKP

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2020 04:22 PM | Show all posts |Read mode



Jom kongsi apa aktiviti korang buat dirumah semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-3-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan super ring

Comments

siapa supering  Post time 26-3-2020 04:45 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in

Comments

cantik nama  Post time 26-3-2020 04:45 PM
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Aktiviti masak spicy korean chicken guna sos spicy korean Adabi ..pedas!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:30 PM | Show all posts
Edited by I.am.PH at 26-3-2020 10:01 AM

Berkongsi informasi terkini dan bermanafaat untuk tatapan warga forum ini.

To all fanbase dan silent reader saya, please remember, I love each and everyone of you. Stay safe and stay healthy.

Rutin harian semasa PKP

Pagi:
Light excersise
Do the laundry
Prepare simple breakfast dan shower
Baca posting peminat dan reply mana yang patut
Buat thread baru

Tengahari:
Memasak atau order delivery untuk lunch
Afternoon short nap

Petang:
Baca posting peminat dan reply mana yang patut
Buat thread baru
Short nap
Exercise to burn calories (jogging within the suite's premis or swimming) gym sudah tutup
Shower

Malam:
Memasak atau order delivery untuk dinner
Baca posting peminat dan reply mana yang patut
Buat thread baru
Light supper
Tidur

Gambar pertama yang saya kongsikan di forum ini dari suite kediaman yang saya share dengan rakan-rakan berbilang kaum dengan view Lintasan Saloma


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 26-3-2020 04:38 PM

Hari ke-10 telur masin iols. Pakai garam, arang, abu, tanah. Dah mengental salted egg yolk. Yeay berjaya..tapi tak salty sangat sebab taksuka telur masin bebeno
IMG_20200317_144415.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
I.am.PH replied at 26-3-2020 04:30 PM
Berkongsi informasi terkini dan bermanafaat untuk tatapan warga forum ini.

To all fanbase dan sil ...


Self claimed ka cheq?

Utk xot, jaga anak time lockdown ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak baca forum..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
aktiviti #1 - main game (mmorpg) tiap hari

dah bosan main game, bawak keluar segala art supplies - lukis/conteng/kaler2

semalam sepanjang pagi nyanyi lagu doraemon dgn anak2 buah sampai serak suara

hari ni dok merepair kerusi, meja, almari, rak buku, kabinet dapur - ketatkan balik segala skru, check kalau ada rosak/selumbar

esok plan nak check semua paip, kalau ada yg nak kena bersihkan or tersumbat or nak kena pam/tembak

nanti2 nak check lampu mana yg mentol nak kena tukar, nanti nak cuci kipas jugak..

nyesal pulak tak beli buku word search n sudoku hari tu.. haish!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Aman2 scrub badan,takde rushing2 mandi nak pergi kerja

Masak simple2 je pun, habis semua. Kalau tidak, anak2 ni pantang hujung minggu nak makan fastfood lah nak pergi pasar malam lah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
pepg bgn msk sarapan utk anak2 seblm online class bermula then msk tgh hr lps diaorg hbs kelas
selebihnya buat kerja rumah, reply email, reply wassup, face time dgn staff juga melayan forum serta socmed

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Asik bergaduh dgn anak..Naik bp mak utk lagi 14hr mendatang ni..
Anak pulak asik NK makan..sehari 6,7 pot masak...
Xdan esok nasi tu..setel..
Ternak cacing dalam perut anak ku sekalian ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:04 PM | Show all posts
WFH, reply email, reply wassup, layan forum serta socmed

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Selain mengemas n fikir lauk apa nak masak, pehtu masak, pehtu kemas balik, pehtu basuh baju dan sidai baju..pehtu tgk tv...bila tv kena rebut, tgk netflix...sesambil berforem...

Banyak plan actually bila dpt duduk umahh...tp blom terlaksana lagi...

Selain tu iols try bersenam...nak turunkan berat badan sambil kontrol makan n kontrol gula

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Memasak 3 kali sehari

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Main tiktok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:06 PM | Show all posts
aku keja weyyy
8.30 kena check in msteam
bt keja ofis tiap2 hari
aku smpt masak 1 lauk utk lunch je
aku msak byk so that diner pun boleh mkn lauk tu jgk
5.30 check out
barulah leh luruskan pinggang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:24 PM | Show all posts
masak
tengok forum
tengok chart trading
tgk movie
tgk drama china
tgk anime
amalan2 yg dekatkan diri dgn tuhan

yg masih culas tak buat2

study
baca buku

cuba positif ini cuma 2 minggu je... sekali amik sampai 14 feb... aku dah tak okay


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:25 PM | Show all posts
Takde beza sangat dengan hari hari biasa , sebab memang tak suka nak keluar


Buat crafts ...
Ngajar kat wasap ..
Buka Thread kat Forum Cari..
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1194181&extra=page%3D1

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Membaca

Buku yang beli kat BBW baru ni ada lagi belum buka plastik

Alhamdulillah, kesempatan PKP ni ada juga peluang isi masa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list