Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
1916
View
60
Reply

Best basketball anime for you?

[Copy link]

Author: xijasmine95       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-3-2020 03:22 AM | Show all posts |Read mode

Just wanna share, meolls suka main basketball.. Skrang dah jarang dpt main since start working.. So nak terubat rindu, just tgk anime ja.. Buat masa skrang mmg keep on repeating Slam Dunk & Kuroko ja..

Utk memudahkan poll, meolls tepek poster anime tersenarai..

1. Slam Dunk



Yg ni meolls rasa realistik jugaklah storyline dia.. Hehe.. Memang keep on repeating lah.. X payah cite byk coz mesti ramai yg tgk this anime.. Meolls paling suka dgn Mitsui, player no 14.. Heolls punya 3-pointer tu memang bae sgt.. Meolls slalu terpikir kalaulah dia x berhenti main basketball for 2 years, mesti level2 Maki and might get MVP lagi?

2. Kuroko No Basuke



Meolls saja letak gmbr ni sbb this is the dream team (GOM + Kagami). Storyline best cuma superpower tu mcm meh ckit.. Meolls suka watak akashi tapi kalo dri segi skills, meolls admire midorima.. Best tu dpt shoot dri mana2 dlm court.. Fun fact, nama2 watak GOM based on warna rambut diorang..

3. Dear Boyz



Jujur, meolls tgk skali ja smpi abis lps tu x de ulang lagi.. Meolls cuma ingat tgk kat Animax & then nama hero dia Aikawa.

4. Buzzer Beater




Meoll x pernah tgk pun anime ni.. Jadi x boleh nak rumuskan ape2.. Hehe.. Ade a few of friends suggest tapi x tertengok.. X tau knape.. Sorry ya to buzzer beater's fans


So, what say you? Or maybe u guys ade pendapat lain?

Single Polls, Total 23 Users voted
4.35% (1)
4.35% (1)
8.70% (2)
82.61% (19)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-3-2020 06:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh. Hebat la TT! Dalam banyak2 iols tengok Buzzer Beat jah. Tu pun yang live action. Hehe. Slam dunk tu favorite adik iols.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
blusher replied at 29-3-2020 06:52 AM
Wahhh. Hebat la TT! Dalam banyak2 iols tengok Buzzer Beat jah. Tu pun yang live action. Hehe. Slam d ...

Alamak.. Mcm mane sis jumpa ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Slam dunk!!!!!
Komik dia tebal mcm komik doremon,tapi sebab xde ruang aku buang semua,itu je aku layan..sakuragi!!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
xijasmine95 replied at 29-3-2020 12:08 PM
Alamak.. Mcm mane sis jumpa ni

Hahaha. Ada kat front page. Iols memang layan anime, tu yang bukak thread ni. Sekali tengok TT macam ku kenal. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengenali dear voys dulu...baru slam dunk..
Slam dunk byk action...dear boys byk chenta chenta...
As im a gurl..mestilah minat dear boys...hahaha..
Folo manga dia sampai act 2, tp pas comic house tutup...xda sumber dah.
Xsuka baca online sbb lbh suka pgg buku tu n feel sndiri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by takayama at 29-3-2020 02:08 PM

ofc kaka layan slam dunk dulu kini dan selamanya
mana blh lupa kaede yg ensem tp poyo dan si hanamichi & his army, x lg gorilla, mitchi, si pendek, specky juga geng2 ryonan serta x lupa si monkey dr kanan

satu lg pernah tgk kuru ko basket ke apa tu tajuknya, x blh go dgn cerita ni too good to be true
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Argh. Terus rasa nk baca slam dunk balik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2020 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
nuno replied at 29-3-2020 01:13 PM
Slam dunk!!!!!
Komik dia tebal mcm komik doremon,tapi sebab xde ruang aku buang semua,itu je aku la ...

Sayangnyer.. Boleh tolak kat meolls komik tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2020 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
mily replied at 29-3-2020 01:58 PM
Mengenali dear voys dulu...baru slam dunk..
Slam dunk byk action...dear boys byk chenta chenta...
...

Tapi sis x de rasa mcm nak tau ending tu ke? Meolls prefer tgk anime tapi sbb anime ni diorang x buat smpi abis, terpaksalah baca komik.. Semata-mata nak tau ending..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 04:57 PM | Show all posts
xijasmine95 replied at 29-3-2020 04:44 PM
Sayangnyer.. Boleh tolak kat meolls komik tu..

kalau ada pun simpan sis tak terfikir pun nak jual,
simpan dulu koleksi dragonball, slam dunk,doraeman.. tak silap satu naskah dalam rm 3.50
then ada koleksi ujang since no1 lagi..time ni rasa tersangat2 la menyesal pergi buang tu semua


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2020 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 29-3-2020 02:07 PM
ofc kaka layan slam dunk dulu kini dan selamanya
mana blh lupa kaede yg ensem tp poyo dan s ...

Since kaka sebut kaede dlu, ni mesti peminat kaede ni
Si pendek Ryota yg point guard tu kan?

Tapi betul kaka, kuroko ni sbb ade kuasa2.. Tu yg org akan compare dgn slam dunk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-3-2020 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
epuepy replied at 29-3-2020 04:01 PM
Argh. Terus rasa nk baca slam dunk balik.

Jom especially tgh2 RMO ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolls membesar dgn slamdunk.. zaman2 lepas spm.. kumpul complete set tapi now ni ntah mana la hilang semua tu pun taktau.
Masa zaman kegilaan dulu, kat area kotaraya belah bawah tu banyak kedai komik. Sampai kumpul mcm2 Slamdunk merchandise.. poster, tshirt, keychain, pun dah ntah ke mana..
Now ni comic paradise ada reprint balik komik slamdunk, tapi jenuh la jugak nak tunggu.

Yg lain2 aku tak tgk.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
xijasmine95 replied at 29-3-2020 04:48 PM
Tapi sis x de rasa mcm nak tau ending tu ke? Meolls prefer tgk anime tapi sbb anime ni diorang x b ...

Mmg lah...tp lama2 makin berusia..almost 40 dah ni...baik baca forum je...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
oggy replied at 29-3-2020 08:39 PM
Iolls membesar dgn slamdunk.. zaman2 lepas spm.. kumpul complete set tapi now ni ntah mana la hilang ...

Yea..kotaraya...mmg tmpat tumpuan japanese stuff dulu...situ siap beli figura lah...posters la...tp situ suka cari vcd jdorama...huhu..terkenang
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:01 AM | Show all posts
sapa2 yg dah vote, klu nk point +15, sila munculkn diri
aku tkleh tgk sapa yg dah undi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2020 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ip_lepat replied at 30-3-2020 12:01 AM
sapa2 yg dah vote, klu nk point +15, sila munculkn diri
aku tkleh tgk sapa yg dah undi

Kalo meolls vote pun dpt jugak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2020 12:08 AM | Show all posts
xijasmine95 replied at 30-3-2020 12:03 AM
Kalo meolls vote pun dpt jugak ke?

boleh je
dah kalu, bgtau aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-3-2020 12:24 AM From the mobile phone | Show all posts
oggy replied at 29-3-2020 08:39 PM
Iolls membesar dgn slamdunk.. zaman2 lepas spm.. kumpul complete set tapi now ni ntah mana la hilang ...

Wahh.. Ni mesti die hard fan dlu.. Masih simpan lg ke merchandise tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list