Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10995
View
403
Reply

[Tempatan] Bincangkan masalah yang sedang anda hadapi ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2020 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 8-4-2020 03:05 AM
Menariknya
Uols ada website x
Nk tgk hasil dgn bts

Takde website, post kat ig je.
Kira cam portfolio la ig tu.
Lagipun semua job pun dapat melalui ig, orang suka search apa2 kat ig kot.

Tu pun tak semua gambar yg client punya iols post situ biasa bila dorang dh guna baru iols post kt socmed.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2020 08:31 AM | Show all posts
Grose replied at 8-4-2020 07:27 AM
Muqaddam/ Quran dah naik berabuk dlm lemari buku dlm rumah itu....

about time?

thanks for reminding...
mmg dah masuk grup utk khatam quran spjg PKP ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalah hati, fikiran. Tapi dlm proses membetulkan semuanya. Nak mula berfikir dengan cara yg betul supaya apa yg I dapat apa yg I nak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 08:48 AM | Show all posts
haritu kedai2 jual nasi lemak masih beroperasi kat pusat penjaja/medan selera...
now dah kena seal area tu...tak tau lah knp..
dah aku x dapat nak beli air kelapa.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 7-4-2020 07:55 PM
Eh bukan hakak dh cerai je sy bca post hakak kt tred dulu2

ramai diluar sana semeningkat usia kekertuan, ingatan mula pudar..

kita berhusnozan saja.

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Jerawat naik sbb stress terperukk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Cyempaka replied at 7-4-2020 02:57 PM
Belum dapat gaji.  Guna duit simpanan je skang.  Bujang pule..  Duduk sorang. Bantuan pun xlayak.  K ...

Same here..huwaaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 7-4-2020 02:44 PM
bateri kete kong hahaha
takut keluar rumah sebab u dont know kan the virus is in the community


Orang yang baik adalah orang yang menjaga waktunya..
bukan sahaja dari sudut solatnya, temujanjinya tapi juga menjaga kebajikan ketanya....sebab nabi juga ada berpesan antara lain memberi maksud jagalah kenderaan kamu dgn baik....

sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Risau kalau gas habis..nak masak xdpt ler kalau habis..

Lagi satu,dah mereput mcm ni,rasa rindu plak kat budak2..pastu rasa sunyi..kan best kalau duk kg..

Nak kawin pun xsempat..kalau x, dah boleh hanimun ngn hubby kt umah..muahahahahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
kaz2y5 replied at 7-4-2020 04:07 PM
nak balik jumpa ayah. selalunya dlm 3 minggu sekali balik. agak risau

me yang boleh dikatakan x s ...

manusia acapkali bermuhasabah diri pada waktu waktu musibah, darurat,kekangan...sedangkan dalam keadaan tenang aman kita lazimnya terkehel...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 7-4-2020 04:40 PM
Kalau rasa semua ni tak pemting. Tak payah bayar tax. Pegi keluar and do what ever the heck u want t ...

do we have that option to be exempted from paying taxes?
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 7-4-2020 04:38 PM
So 62 deaths are not worth it? Their life takde value?

What about the ones yang di quarantine?  ...

calm down...why so worked up?

kalau kelompok macam kau dan aku get agitated easily bagaimana kita nak didik rakyat keliling kita?

patience have to come from us..
hidayah itu dariNYA....

faham ni?



Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 8-4-2020 08:48 AM
haritu kedai2 jual nasi lemak masih beroperasi kat pusat penjaja/medan selera...
now dah kena seal  ...

the new world order...we have to start to live by....

orang yg dapat adapt faster adalah org yang bakal berjaya...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
nuno replied at 7-4-2020 04:22 PM
Tak dapat jumpe isteri
Lupa isteri dah takde

my biggest worry....keadaan seperti yg kita hadapi sekarang ini tidak mustahil akan ada peningkatan jumlah rakyat seperti kau....start seeing things....you are not alone.....so far @chzy pun mengalami tekanan seperti ini...illusion dellusion....

im truly worried

sigh
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910 replied at 8-4-2020 08:55 AM
Jerawat naik sbb stress terperukk

in general jerawat itu originates dari kekotoran...sebum follicles keratin and what have you...dan kekotoran itu juga tidak mustahil melambangkan serta refleksi dari hati yg kotor, hasad dan dengki....

my two cents worth
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 8-4-2020 08:59 AM
Risau kalau gas habis..nak masak xdpt ler kalau habis..

Lagi satu,dah mereput mcm ni,rasa rindu ...

sunyi?

hope this helps..

[youtube]f_HBMRmI9I4[/youtube]
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde apa masalah tapi mental health agak merudum. Nak bersosial kat socmed aku menyampah. Mai bersosial kat forum pulak terlalu banyak racist posting dari sesetengah forumer tak habis-habis ditambah lagi komen2 menghina agama. To read that from fellow citizens is so disturbing. Hari2 baca jadi mcm toxic sungguh aku rasa terganggu mental. Kena skip2 baca... Meluat betul.

Comments

sila report  Post time 10-4-2020 12:47 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Takde lah masalah sgt pun..cuma masalah jiwa dan emosi..byk salah faham timbul bila hanya berhubung melalui whatsapp..salah ayat sikit boleh jadi punca gaduh..status whatsapp pun jadi punca..nak face to face pls..huhu
Pastu, masalah beli brg online..duit minyak,toll hari dah pegi ke shopping online..LOL..padahal bukan kaki shopping online pun sebelum ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 7-4-2020 06:07 PM
kedai designer bag semua tutup dan tak boleh nak delivery, tak boleh nak cari bag birkin or kelly in ...

when do you want them?aku baru run through my list( bunyi macam gazetted list of hotels for quarantine kan?)

aku baru pakai sekali......

haaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 7-4-2020 04:43 PM
Yang ni memang ada kemungkinan

umur 8 tahun masih darjah 1

kalau isu technicality macam ini tak jadi masalah dok...asal jgn usia 45tahun akal 8 tahun macam ladybird901...itu baru disaster...


haaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list