Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10993
View
403
Reply

[Tempatan] Bincangkan masalah yang sedang anda hadapi ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2020 02:44 PM | Show all posts
bateri kete kong hahaha
takut keluar rumah sebab u dont know kan the virus is in the community

BENGKEL KERETA org yg baiki kete takut nak keluar juga.



lagi satu  MEDIA - tologlah jgn dok bubuh sajak2 rayu daya yg ada suara org nangis boleh tak?

u want motivational input

u tak nak dengar org dok rintih menangisi keadaan , nangsi walaupun yes we do admit this is quite a difficut moment

but you know we should compare ourselves to the palastinians and people in wartorn countries yg lagi teruk impact

i mean nak catharsis pun berpada padalah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Rambut nak gunting je

tengok yang online pun suruh hantar kepala sendiri, susah jugak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:50 PM | Show all posts
dr segi zahir aku xde masalah apa pun.. makanan cukup, duit cukup, menjalani kehidupan dlm suasana pkp la.. tapi.. masalah jiwa tu.. sebab aku dok sorg, dah wfh so x jumpa org, x ckp dgn org selagi x keluar restock makanan, aku rasa cam mental skit..

dok pikir mcm2 aaa jd berpikiran negatif... aku perlukan motivasi.. selalunya hari2 biasa pegi opis so kurang la skit pikir negatif.. aku suka je wfh dan pkp xde bawak masalah langsung pd aku... cuma tu la.. mental aku terseksa...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami dgn anak asik ajak blk kg.. Aku bgtau dipersilakan kena uturn blk nnti..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah manja je..hari2 order makanan cod. Order 2 bungkus ayam penyet makan back to back
Patut keluar mati syahid org cam aku ni, cari job frontliners

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum dapat gaji.  Guna duit simpanan je skang.  Bujang pule..  Duduk sorang. Bantuan pun xlayak.  Kalo lama2 xtau la macamana..  Nk blk kg pun xblh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
X boleh gunting rambut

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama mcm yang kt atas ...singki bermasalah...suweee btoi....terpaksa membasuh ikan dalam bilik air

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sub5zero replied at 7-4-2020 01:48 PM
kedai harware ttup x blh repair paip daaa

Kedai hardware kat Selangor dah boleh buka kan setiap isnin ngn khamis.
Iols cat separuh je bilik gara2 cat tak cukup.
Rupanya kedai hardware dah dibenarkan buka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 02:58 PM | Show all posts
i miss seeing my son. i really miss that.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Rindu ofis je. Ntah .. rindu pulak pc ofis, pantry ofis tu semua. Rindu nak jalani hidup seperti dulu tanpa takut jangkit penyakit. Dgn boifren pun aku tak rindu tau. Selain tu I ok je duduk rumah. Cuma serius tau kesian comp. Kena byr gaji staff tapi tak de production. Tp kalau kena sambung pkp, walau tak boleh sambut raya sekali pun ..  I setuju je demi tuk hapuskan virus ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:01 PM | Show all posts
lebih kepada tak produktif lah sebab kejap2 rasa nak tido...

tapi yang bestnya pasal MCO ni, iols boleh siapkan semua assignment yang tertangguh sebelum ni tanpa gangguan. Masalah utamanya malas je lah...lelain ok.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 7-4-2020 02:50 PM
dr segi zahir aku xde masalah apa pun.. makanan cukup, duit cukup, menjalani kehidupan dlm suasana p ...

Try telefon yg terdekat..guna video call...for sanity purposes. I pun duk srg2 kat umah..terkontang kabting srg2 kst cni...sedara mara lain seme kt sgor or johor bur 2 hari sekali my sedara2 will video call me or i call them

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiap kali nak restock barang kena tinggal anak sorang2,jadi memang beli untuk 2minggu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
yang mana nakgunting rambut tu buat sendiri kat rumah..iols gunting sendiri yah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Phone problem tak sabar nak tukar buat masa sekarang hadap handphone battery weak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:04 PM | Show all posts
masalah kecik je...struggling to manage time between WFH, memasak utk family dan home school anak2

Otherwise all ok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:05 PM | Show all posts
Masalah dengan forumer yang cuba mencetuskan pergaduhan perkauman. Aci tak ?

Yang lain makan minum wfh financial spouse alhamdulillah. No issues. Count my blessings.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku surirumah yg mmg buat online bisnes. So mcm xdela msalah bsr sgt. Mmg hari2 work from home pon. Cuma bile laki xkeje, anak x g tadika.. keje2 aku cm tergendala gitu. Hehe.. sbb duk masak pg ptg siang mlm. Anak nak itu la nk ini. Rase mcm OT pulak workload aku as a housewife. Hehe.

Tapi selagi dpt elak drp covid, xkesah la kami sekeluarga berperap dlm rumah pon. Apelah sgt nk compare dgn frontliner kan?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols mmg bekerja dirumah alhamdulillah masih ade founder produk yg hantar produk tuk iols shoot gambar.
So mmg tak sempat nk rehat mahupun rasa boring.
Cuma hadapi kesukaran la nk beli barang2 mcm prop utk gambar sbb byk kedai tutup contoh kedai bunga segar, kedai2 saka cam daiso/kaison/mr diy/spotlight bagai tu.
Nk beli buah2 import pun susah sbb semua kt pasaraya. Tak berani jejak tak larat nk beratur dan takut ngn manusia yg ramai.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list