Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10396
View
403
Reply

[Tempatan] Bincangkan masalah yang sedang anda hadapi ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2020 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 7-4-2020 02:23 PM
kna food poisoning 2 hari lps, smpai skrg mulut pahit & xder selera mkn

Beli makanan kat luar ke?....gws....
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2020 03:18 PM | Show all posts
Kalau mintak orang datang betulkan paip masa KPK ni boleh tak? Ini kira essential tak?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
aurorayasmeen replied at 7-4-2020 03:06 PM
Aku surirumah yg mmg buat online bisnes. So mcm xdela msalah bsr sgt. Mmg hari2 work from home pon.  ...

Lebih kurang sama masalah kita. Jadi tergendala sbb asik masak haha.
Biasanya pg iols tak masak suami belikan brekpes kadang membawak ke lunch. So leh pokus wat kije iols.  kul 5 pm baru iols masak utk mkn mlm itupun kalau suami nk mkn kt umah.Kadang tu suami ajak mkn luar or dia dah tapau kat mana2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah berat badan.......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:25 PM | Show all posts
noor2 replied at 7-4-2020 03:18 PM
Beli makanan kat luar ke?....gws....

haah sis kebetula kena bila beli food kat luar
tobat dah xbeli lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya tak boleh jenguk & tolong mak bapak saya org tua di kampung..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 7-4-2020 03:25 PM
haah sis kebetula kena bila beli food kat luar
tobat dah xbeli lps ni

Mesti fikir nk kejar duit je yg jual makanan sekarang ni....kebersihan dan tempoh bahan yg dimasak tu x diambil kira. ...baik kita  masak sendiri ...jauh selamat. ..

Ramai yg berlumba2 jual makanan. ...ada thread yg Ramadan online tu pun...tak.sanggup nak beli sebab 2 tahun lepas anak sis noor kena food poisoning lepas tapau makanan di restoran di bulan Ramadan. ...terus sampai sekarang dia nak mak dia yg masak. ..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah utama is having a lazy hypocritical idiot as a PM. He is 100% to be blamed when the economy tumbles.

Quarantining the whole country when the death toll isnt even 0.001 % of the population.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:43 PM | Show all posts
rambut sudah panjang mau potong...dah tanya online tak ada...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:43 PM | Show all posts
Suchi replied at 7-4-2020 03:15 PM
Iols mmg bekerja dirumah alhamdulillah masih ade founder produk yg hantar produk tuk iols shoot gamb ...

ko business sendiri eh dari rumah?
masyuk tak
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:45 PM | Show all posts
kedai buku ...
kedai DIY ...
kedai Supersave ....
tutup

bahan kraf makin berkurangan ..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm..redho jela..
Hihi
Masalah agak mengada2 so xperlu dinyatakan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
boss suruh buat keja
barang2 @ file kerja semua kat ofis
nak g ofis takut sbb xda orgltakut dituduh mencuri if ada brg hilang... nk pg berdua la jugak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 7-4-2020 03:33 PM
Masalah utama is having a lazy hypocritical idiot as a PM. He is 100% to be blamed when the economy  ...

aik betul ke death toll tak sampai 0.001%  
latest data ke apa ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
makcik aku stranded kat kampung mertua.  penat la dia kena masak hari2 sbb byk mulut nak mkn. klu rmh sendiri ada hari yg malas masak boleh je perangat gulai semalam.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Forfoxache at 7-4-2020 03:56 PM
MeghanK replied at 7-4-2020 03:50 PM
aik betul ke death toll tak sampai 0.001%  
latest data ke apa ni


62 out of 31million (belum + pati haram lagi)

Tu baru latest data. Kalau nak ikutkan, it was less than 0.001% when the order for MCO was put in place.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 7-4-2020 03:33 PM
Masalah utama is having a lazy hypocritical idiot as a PM. He is 100% to be blamed when the economy  ...

ni satu lagi bodoh x boleh diajar.
kilang2 masih operasi mcm biasa.  sbb tu masih byk bas kilang &  kereta kat jalan raya. kilang Osram,  kilang Philips,  kikang Intel,  kilang AMD,  kilang Motorola,  kilang2 semikonduktor semua run as normal.  Bank2 run as normal.   

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:56 PM | Show all posts
rupa2nya org malaysia tak suka duk umah..
padahal dulu kemain tunggu kalo hujung minggu..
Monday Mood la..

sekarang, hari2 leh duk umah..
syukur la ada umah..tgk gelandangan tu..mana ada umah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 03:59 PM | Show all posts
1. menjadi gemuk dengan serta merta

2. bila sekali2 keluar bawak kereta nk gi shopping, kepala jd pening dan macam masuk alam lain

3. hari-hari hadap muka anju, zed zaidi, dan sebagainya

4. sentiasa rasa mcm esok hari dah nak kiamat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 7-4-2020 03:55 PM
ni satu lagi bodoh x boleh diajar.
kilang2 masih operasi mcm biasa.  sbb tu masih byk bas kilan ...

Bodo abadi sebab sel otak rational non-existing dalam kepala besar otak kecik ko.

Tgk la RM dalam wallet ko pergi jauh mana lepas semua ni habis.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list