Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10996
View
403
Reply

[Tempatan] Bincangkan masalah yang sedang anda hadapi ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2020 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 7-4-2020 03:43 PM
ko business sendiri eh dari rumah?
masyuk tak


Freelance photographer je so tak menentu la kan tp mmg wat kije kat umah sbb iols lebih kepada indoor kan.

Masyuk kalau jadi panel la, cth ade contract ngn company tertentu selama 6 bulan utk shoot product depa ke apa.

Ni pun cabaran gak kalo company besar tak berkira sgt bab payment tp founder2 bisnes on9 ni sebolehnya nk murah tp maaflaa kije iols ni tang idea tu yg mahal selain skill.
Gambar2 tu pun nk  guna utk web, catalog dan socmed utk promosi so takleh la nk berkira sgt.

Kebanyakkan produk makanan la mcm menu kedai makan ka, buku resepi ke, atau apa2 je produk mknn lain kerepek ke kuih raya ke apa.Produk lain ade gak cth skincare ke apa.
Sbb iols wat food styling kan jd penggunaan prop mmg penting.So time PKP problem laa nk cari kalau client nk gambar tu ada  fresh item mcm fresh flower/fruit
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2020 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak aku nk amik upsr tahun ni.
Kesian tgk cikgu2 pass homework buat kat rumah.
Silibus tk abis lg.
Ada ura2 suh tangguh setahun.
Takkan thn depan anak aku darjah 6 lagi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:07 PM | Show all posts
1. struggle WFH, pulak br je 2 bulan keje..masih terkial-kial lagi nk faham itu dan ini. ada hari masuk gak opis tp stress roadblock, nk stayback lama-lama pun bkn blh..since opis pun yg dtg 3-5 org je, pulak anak2 kat rumah pun dgn husband

2. nk kena fikir menu..haha, tu tak masuk anak kang tanya ibu, ada apa lagi yg blh makan (yg ni setel sbb bila kat group taman promote apa2, order mana yg anak2 suka..frozen food etc)

3. hp jadi rebutan 3 anak. nasib yg no 4 setahun. end up kdg malas charge full..janji ada sikit bateri supaya WA kat laptop blh nampak


tapi apa pun Alhamdulillah, time ni rasa anak2 yg besar blh la harap tolong2 basuh pinggan, jaga adik. yg sulung tu pun dh faham cue bila adiknya nk tido

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:07 PM | Show all posts
Edited by kaz2y5 at 7-4-2020 04:08 PM

nak balik jumpa ayah. selalunya dlm 3 minggu sekali balik. agak risau

me yang boleh dikatakan x suka keluar rumah ni pon dah rasa lemas, and dah rasa makin stress working from home, sebab bekerja as a team yang selalu kena ada discussion

on the bright sight, dapat muhasabah diri pasal kepentingan saving, kesihatan, future & jangan selalu take things for granted

semoga kita semua berjaya menempuhi saat2 ini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 7-4-2020 04:01 PM
Bodo abadi sebab sel otak rational non-existing dalam kepala besar otak kecik ko.

Tgk la RM dal ...

ko meroyan nak keluar rumah ko keluar jer..  jgn libatkan kami
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat colleague yang betul2 hanya duduk relaks kat umah padahal WFH. Gaji bayar penuh, tapi kerja hmmmm.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Badan rasa x selesa sbb x leh mancing n main badminton

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 7-4-2020 03:54 PM
62 out of 31million (belum + pati haram lagi)

Tu baru latest data. Kalau nak ikutkan, it was ...

kalau tade MCO lagi ramai kot mati ke camne
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 7-4-2020 03:59 PM
1. menjadi gemuk dengan serta merta

2. bila sekali2 keluar bawak kereta nk gi shopping, kepala jd ...

ahahahah..point yang seken tu lawak
kawan iols citer sejak dia wfh, lepas 2 minggu baru keluar nak beli barang terus rasa macam bebudak baru nak amek lesen..kekok nak pegang stereng
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:15 PM | Show all posts
noor2 replied at 7-4-2020 03:31 PM
Mesti fikir nk kejar duit je yg jual makanan sekarang ni....kebersihan dan tempoh bahan yg dimasak ...


sblum ni mmg masak sendiri. Nk jd citer kemarin tu terbeli...kna la pulak
menyesal...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 7-4-2020 04:11 PM
kalau tade MCO lagi ramai kot mati ke camne

Pakai scope panorama bukan narrow scope cam Yidin.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 7-4-2020 04:16 PM
Pakai scope panorama bukan narrow scope cam Yidin.

kalau jadi macam US, UK, Itali, Iran

iols tau s.korea pon tak biat lockdown tapi rakyat dia disiplin..kalau rakyat kita macam dorang ok kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:21 PM | Show all posts
sub5zero replied at 7-4-2020 01:48 PM
kedai harware ttup x blh repair paip daaa

kedai hardware dah boleh bukak...sejak semlm.tapi hari isnin dan khamis sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dapat jumpe isteri
Lupa isteri dah takde

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:25 PM | Show all posts
Lain semua tak ada masaalah hanya nak gi hair saloon rambut dah panjang dah lari style tak sabar nak jumpa hair stylist

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:25 PM | Show all posts
masalah aku ialah susah nak beli barang basah.satu lagi malas nak mengadap roadblock polis.bukan aku buat salah pun...cuma malas nak tgk muka abam polis.ahh satu lagi semua org jadi pekak badak..kfc...mekdi semua sama..bila aku nak original dia bagi spicy...bila nak spicy dia bagi original

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiap bulan selalu balik singapore nak pusing pastu chop..

La ni tunggu mco  jabis pastu gi chop atau extend stay...



Untuk adik sepupu le..


So serabut disitu.


Orang indo dan bangla senang je dpt pr, adik aku sekolah kt sini mcm2 lak alasan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerja dari rumah pun sibuk mcm kerja kat office. Anak2 bulus tak membantu langsung. Semua house chores i kena buat, diorng cuma tahu tgok, bising bila lapar, golek2 manja dekat keyboard bila dah kenyang. Stress!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:38 PM | Show all posts
Forfoxache replied at 7-4-2020 03:54 PM
62 out of 31million (belum + pati haram lagi)

Tu baru latest data. Kalau nak ikutkan, it was ...

So 62 deaths are not worth it? Their life takde value?

What about the ones yang di quarantine? Or yang tengah amik bantuan pernafasan? Or the frontliners?

Life mereka takde value?

You think semua org nak ke quarantine? My work tergendala. Our construction development kena halt and we have to give extended time period to all contractors , consultants, suppliers. Plus court pun tutup. Arbitration pun tak bukak. Hundred million worth of jobs are currently on hold.

But we still do it. We still work from home. We still abide. Why?

Life is precious.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:40 PM | Show all posts
Kalau rasa semua ni tak pemting. Tak payah bayar tax. Pegi keluar and do what ever the heck u want to do. Takde solution, so shut it.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list