Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10397
View
403
Reply

[Tempatan] Bincangkan masalah yang sedang anda hadapi ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2020 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 7-4-2020 04:05 PM
Anak aku nk amik upsr tahun ni.
Kesian tgk cikgu2 pass homework buat kat rumah.
Silibus tk abis lg ...

Yang ni memang ada kemungkinan

umur 8 tahun masih darjah 1

umur 13 tahun masih darjah 6

itu jauh lebih baik dibanding tak sekolah terus sebab meninggal jadi mangsa covid
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2020 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
BomBoLoniS replied at 7-4-2020 01:59 PM
Tak dapat g klinik.. Appointment dah 2x postpone sepanjang PKP ni..

Me too..appoint 2 , 1 dgn Dr pakar, lame tggu..2 memogram..lg 1 x sempat buat..skrg nk ambik ubat cuak redzone termasuk ppum, so kena order ubat hantar ke rumah.xde motivasi nk buat appoint & order ubat.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 7-4-2020 04:38 PM
So 62 deaths are not worth it? Their life takde value?

What about the ones yang di quarantine?  ...

Apa ko bebel ni minah?

Bila masa aku cakap their deaths are not worth it? Ko ni ada compression problem ke? Aku cakap handling of issue is exaggerated nothing to do with confirm cases or death due to it. Ko dah lama air tak kluar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 04:54 PM | Show all posts
Forfoxache replied at 7-4-2020 04:50 PM
Apa ko bebel ni minah?

Bila masa aku cakap their deaths are not worth it? Ko ni ada compression ...

Nope. U yang tak faham. U nak kata the gov is shitty in doing the lock down. U tak fhm why and cant come with a concrete solution pun
Only tahu bagi complains shj. And bila org bagi pandangan or rebuttals, your counter claim is sexual justifications. And that is sexist.

So if u rasa the gov is shitty enough in giving proposals or help , then by all means tak perlu bayar tax.


Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:01 PM | Show all posts
Amigurumi replied at 7-4-2020 04:31 PM
Kerja dari rumah pun sibuk mcm kerja kat office. Anak2 bulus tak membantu langsung. Semua house chor ...

best nya ada anak bulus.. lately perasaan nk ada si bulus membuak2 sebab kind of lonely sorg2 terkurung kat rumah


Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols enjoy je sebab memang jenis tak suka keluar rumah saja2. Hari2 masak utk parents, adik, anak..seronok..

Cuma satu je, x dpt jumpa laki. Heols kerja negeri lain dan frontliner, tak cuti musim pkp ni huhuhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 7-4-2020 04:54 PM
Nope. U yang tak faham. U nak kata the gov is shitty in doing the lock down. U tak fhm why and can ...

Shitty? This terminology does not represent my thoughts on the matter! Dont put word into my mouth minah!

I said exaggerate by doing a total lockdown of the entire country. First phase which was 2 weeks was acceptable then the 2nd phase add another 2 weeks can be entertained provided they have a working plan not to disrupt the economy. What they are doing now in Kajang for instant is commendable. But this was just recently bear in mind. Prolonging the lockdown furthermore by not targeting specific high risk areas and instead repeating the process like before is just incompetency in their part of handling the pandemic.

Sorry I touched a nerve down below.

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Hospital cal postponed appointment to next 2.5 bln

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Xdpt balik jmp ank..... Sblm ni weekly basis jmp anka.... Now xtaulah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 7-4-2020 02:23 PM
kna food poisoning 2 hari lps, smpai skrg mulut pahit & xder selera mkn

Get well soon... Minum air hundred plus.  Rajib kumur air garam
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
bulalof replied at 7-4-2020 02:58 PM
i miss seeing my son. i really miss that.

Samalah kitaaaaa... Huwaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bvsf06 at 7-4-2020 05:25 PM

1. Suka baca forum, tapi sangat tak best bila time kritikal macam ni melambak2 thread yg instigate hatred towards government of the day, racism, merendah2kan effort frontliners, forumer/society yg selfish yg ingat the world revolves around them. Kecewa sbb moderator or admin could do something as part of their sovial responsibility, sebab at this moment we should unite, and ketepikan political and individual agenda. Now, i just avoid thread2 yg dibuka oleh certain forumer supaya tak semak kepala.

2. Komputer rosak. Kejap ok kejap xok. Nak betulkan kedai tak bukak. Terpaksa share pc dengan suami, menyebabkan susah nak work from home.

3. Tak berani nak keluar langsung. Pernah one time keluar beli groceries, langsung jadi panic/berdebar2  for few days. Taubat tak nak keluar sampai PKP habis. Apa2, beli online je.

4. Tertangguh appointment klinik gigi. Gigi pon dah start goyang2, harap bertahan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 7-4-2020 03:33 PM
Masalah utama is having a lazy hypocritical idiot as a PM. He is 100% to be blamed when the economy  ...

Habis ko nk tunggu kematian 90% br nk kuarintin kah
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 7-4-2020 05:24 PM
Habis ko nk tunggu kematian 90% br nk kuarintin kah

What a stupid presumption. Not worth my time to reply. Pergi main jauh2, shuh..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 7-4-2020 05:28 PM
What a stupid presumption. Not worth my time to reply. Pergi main jauh2, shuh..

Hbs tuh kematian 60+++ tak bermakna bg ko?  Sb tuh aku tny, ko nk tunggu 90% kematian br nk kuarantin ker?
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah aku:

Sejak abg aku balik, dia kena kuaratin kat rumah
Dah masuk hari ke 8 ni
Dia asik mengarah aku buat itu ini,
Aku ni dah macam hamba abdi dia buat nya
Air pun suruh aku amik
Remote aircon/tv pun suruh aku
Tutup lampu bilik dia pun terjerit2 panggil aku
Nak makan maggie pun suruh aku masak.

Mlm nnti dia tido, aku nak tekap muka dia dgn bantal
Oraite tak idea aku Admin

Comments

Jangan. itu kan abang anda  Post time 9-4-2020 10:41 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:48 PM | Show all posts
Edited by gekkou at 7-4-2020 05:51 PM

bosan duduk rumah sorang-sorang
nak makan dah bosan tengok menu grabfood, dah makan dan foodpanda
lagi pun area rumah tak banyak pilihan makanan untuk service provider di atas

order delivery dengan peniaga-peniaga yang berjualan dari rumah
semuanya ada minimum order
nak order barang basah pun
ada minimum order
jenuh sungguh nak habiskan
bila mana makan sorang-sorang aja
ada sampai dah tak elok sayur dan buahnak keluar ke kedai adalah satu benda paling malas untuk dibuat
last keluar adalah pada 17/3

rindu nak pergi opis
makan tengahari cukup kenyang sampai esoknya
lebih jimat

kerja berjalan seperti biasa
almost hari2 ada conference call and task list kena settlekan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 7-4-2020 05:36 PM
Masalah aku:

Sejak abg aku balik, dia kena kuaratin kat rumah

manjanya abg uols dgn uolss...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
nak gi buat sport massage
ni bukan urut2 biasa ya......ni urutan by fisioterapis....sbb iols punya urat belikat x seleaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:05 PM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 7-4-2020 05:21 PM
Get well soon... Minum air hundred plus.  Rajib kumur air garam

terima kasih. Tgk esok p beli 100 plus. Yg kumur air garam tu duk buat tp sejak kena 2 hari lps terus stop.
bdn x larat. moga covid 19 cepat2 berakhir la. so semua activity kita kembali mcm biasa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list