Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10398
View
403
Reply

[Tempatan] Bincangkan masalah yang sedang anda hadapi ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2020 06:07 PM | Show all posts
kedai designer bag semua tutup dan tak boleh nak delivery, tak boleh nak cari bag birkin or kelly in sakura pink or rose confetti.
*untuk photoshoot*

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2020 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols enjoyyy wfh...berjaya siapkan beberapa task yg kalo kat opis susah gak nak settle sbb asek turun site..mmg jenis suke terperap..macam2 buat..mengemas sana..mengemas sini..memasak..cuba2 resepi..

Masalah cam poremer lain ada cakap..cari brg basah..yg terdekat quite pricey and not as good yg beli kat pasar pagi..terpaksa laa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nk pggl org dtg potong rumput.. butir2 kemuncup dah tinggi.. melekat2 kt bulu kucing2 ku.. sian meow. Kita pun letih nk buangkan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:12 PM | Show all posts
Aku dah penat take over keje cikgu sekolah anak-anak aku yg 3 orang ni. Sekolah kebangsaan & sekolah agama. Keje pejabat pun kena buat. Keje rumah pun kena buat. Ingat aku kuli batak ke??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Semalam ujan ... baru tahu istana buruk ku bocor

Nak panggil tukang atap tak boleh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 7-4-2020 02:50 PM
dr segi zahir aku xde masalah apa pun.. makanan cukup, duit cukup, menjalani kehidupan dlm suasana p ...

Ko membaca buku ke..so ada la something kat situ. Call adik2 or parents ke. Kena borak2 gak wei kalau tak duk sorang mau jemm. Ada pets x? At least it will help
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Forfoxache replied at 7-4-2020 04:01 PM
Bodo abadi sebab sel otak rational non-existing dalam kepala besar otak kecik ko.

Tgk la RM dal ...

BERNAMA

Jumlah kes positif di dua flat Masjid India serius

KUALA LUMPUR: Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) perlu dikuatkuasakan di Selangor Mansion dan Malayan Mansion, Jalan Masjid India, di sini, berikutan jumlah positif COVID-19 yang dikesan semakin serius, selain faktor kesesakan di lokasi berkenaan.

Ini kerana, dua blok kediaman itu dihuni antara 20 hingga 30 pekerja warga Bangladesh, India dan Pakistan bagi setiap unit, sekali gus menyaksikan kepadatan penduduk yang tinggi di kawasan berkenaan.

Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa, berkata pihaknya akan menyelaraskan pelaksanaan PKPD di dua flat berkenaan selaras dengan prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan Kementerian Kesihatan (KKM).

"Berdasarkan arahan KKM, sesebuah lokasi harus dikategorikan sebagai zon merah, apabila mencatatkan jumlah 40 kes positif COVID-19 dan pada masa ini jumlah di dua flat ini sudah merekodkan 15 kes positif, tidak termasuk di Plaza One City yang tidak jauh dari sini. Jika dicampur keseluruhannya hampir 40 kes.

"Kami perlu mengatur gerak menerusi Jawatankuasa Keselamatan Kementerian Wilayah untuk menyelaraskan segala perkara berkaitan PKPD di sini," katanya selepas meninjau flat Selangor Mansion, hari ini.

Beliau berkata menerusi mesyuarat sama juga, Kementerian Wilayah Persekutuan akan memutuskan sama ada untuk melakukan proses memindahkan penghuni ke pusat kuarantin, berikutan kepadatannya membabitkan lebih 6,000 orang.

Kita akan meneliti segala maklumat dan sebarang cadangan daripada KKM sama ada proses saringan boleh dilakukan di sini atau perlu dilakukan di satu lokasi lain yang lebih teratur.

"Faktor lain turut diambil kira adalah sekiranya jumlah positif COVID-19 mencatat peningkatan ketara," katanya.

Annuar berkata, isu penting di kawasan Masjid India ialah bagi mengekang penyebaran dan penularan wabak COVID-19 terhadap orang ramai, petugas KKM, polis dan tentera yang mengawasi kawasan sekitar.

Lagi berita mengenai COVID-19


Katanya, kementerian itu bekerjasama dengan Kedutaan India, Pakistan dan Bangladesh bagi menyelaraskan rakyat mereka yang tinggal di flat Selangor Mansion dan Malayan Mansion, Jalan Masjid India

"Sudah tentu isu utama apabila kita melaksanakan PKPD adalah keperluan harian semua penduduk terbabit dan KWP akan meminta bantuan tiga kedutaan asing berkenaan membantu rakyat mereka.

"Ini termasuklah bantuan dari segi logistik dan keperluan harian seperti makanan dan minuman penduduk di sini kerana membabitkan rakyat mereka," katanya.

Annuar berkata penyelarasan ini termasuklah penyampaian mesej dalam bahasa asing dan arahan dari Kementerian Kesihatan.

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
haznor replied at 7-4-2020 06:12 PM
Aku dah penat take over keje cikgu sekolah anak-anak aku yg 3 orang ni. Sekolah kebangsaan & sekolah ...

I feel you. Keje skolah online, boleh tahan gak anak aku ade meeting zoom. Aku punya wfh pun takde online meeting, lagi aku nak masak, anak umo 4 tahun pun ada homework gak. Dengan parents lain tiap masa hantar gambar anak deme buat keje skolah la..rakam la..sebagai seorang ibu i rasa tercabar tskk tskkk
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pening jek. Duk umah kan. Takde keluar ambik angin. Dah le intermidiate. Betapa aku suka rumah lamaku yang luas and banyak cahaya matahari leh masuk. Tingkap bapak godang eh dongan banyaknye tingkap lagi. Tapi seharusnya aku bersyukur ada tempat berlindung. And I quite enjoy being a fulltime housewife.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
1. I need to get a job fast...my last day of work with last co 18/3. Got a few calls for interview but have to wait after mco...
2. Aircond kat hall leaking...aircond kat master bedroom habis gas gamaknyaa sebab dah tak sejuk
3. Washing machine water inlet sensor rosak....so masukkan air manually which selalu lupa and melimpah...macam pakai semi auto plak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
petrol murah...tp tak leh jln2 or window shopping sbb pkp

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnye satu je aku rase. Duit.. No work no money.. Betapa beruntungnye aku rase org yg tak keje tapi gaji jalan.. Seronok dapat cuti duk umah. Cukup bulan gaji masuk.. Tapi masih banyak lagi yg tak boleh keje tapi gaji tak jalan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
appt hospital anak semua tertangguh...lepas reda baru spital suh call utk set appt lain. anak dah stress hw bertimbun2 yg ppki lagi yg arus perdana lg. ibu dia ni pun dah naik stress nak kene ligan anak buat hw.

paip sinki tersumbat nasib la semlm hardware dah buka...settle mslh paip. kalo tak stress nak masak. kedai mkanan kucinflg pun dah buke. blh la anak bulus iols mkn wet food fav depa.

harini plak baru perasan semut gembur buat lubang gap antara jubin kat living hall kene fikir nak ttp lubang tu plak. kalo sikit takpe...ni almost sume gap jubin ada. time ni la semut pom nak kuor

lain2 takde mslh sbb iols takde hal dok dlm umah menikmati ketenangan smbil minum2 makan2 ngan fmly.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 7-4-2020 05:36 PM
Masalah aku:

Sejak abg aku balik, dia kena kuaratin kat rumah

Bolehh.. Kalo ko xkissh virus tuh berjangkit kat ko nti.... Muahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak rase ade masalah pun. Keje macam biase.. Cuma terpaksa postpone appointment patient..Tak berani tanggung risiko jika diorang dijangkiti. Memang klinik pun inform utk minimumkn kedatangan patient. Cuma rase bersalah juga kadang2 sebab kerja mostly luar klinik. Bila takde kerja rasa macam serba salah sebab duduk klinik je.. Huhuhu.. Tu pun kengkadang tlg frontliners.. Kpi banyak lagi tak capai..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 7-4-2020 02:23 PM
kna food poisoning 2 hari lps, smpai skrg mulut pahit & xder selera mkn

GWS...stay hydrated ye...banyak minum air...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
kuihbakar replied at 7-4-2020 02:31 PM
1. Paip pecah. Tak boleh nak baiki

2. Appointment hospital postpone

semoga Allah taala permudahkan sis nak bersalin...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
PKP takde masalah apa, orang cari iols kirim masalah diorang...

kehkeh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:16 PM | Show all posts
masalah takut je...
both of us banker...
at least aku keje alternate days...
laki aku hari2 kena keje...
until ada kes kat building opis dia baru dpt cuti sbb nak sanitize..
at first weolls still naik lrt...
tapi lama2 kes makin naik decided bwk kete....
lagipun lrt stesen dah semakin sunyi...tatuttt....
tmbh aku ada respiratory issue..
aku mkn garlic..neem bitreen....
bila aku baca pesakit covid ni sat terlentang sat meniarap...
aku blh rasa siksa tu..sbb aku asthmatic...
ada masa mmg x leh tdo sbb breathing difficulty

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols kebosanan sbb terperuk sorang kat rumah walaupun wfh dan selalu jugak video call dgn my sisters. Sepupu iols yg tinggal sekali ni, keje bhgn essentials, so memang kena pergi ofis. Kitorang kat rumah pun social distancing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list