Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10384
View
403
Reply

[Tempatan] Bincangkan masalah yang sedang anda hadapi ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2020 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dapat shopping dengan famili macam rombongan cik kiah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2020 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mak kat kg sorg2..xdpt nk blk amik dia pon xdpt dtg sini..harap spupu n sedara yg msh kat sana tlg tgk2 kan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:29 PM | Show all posts
org berseni plg rilex kowt. Menjahit , buat kraft , melukis, cipta lagu etc ... melekakan. Ai nk acah2 berseni jugak ,tp tada bahan kat rumah. Watercolor pun tinggal 2-3 kaler. Nak tanam pokok , pokok tada. Nak beli .. tak vley keluar rumah plak. Tp ... dpt keluar pun kedai tutup jugak


Tatau la PKP ni menjimatkan vlanja or idok. If beli online , kena byr upah. Order kat my dad , haru jugak. Suh beli jagung , heols beli yg organic = sebiji rm4.80.  2 biji = dekat rm10 . Biasa ai beli 2 ketul = rm 2 ja Coklat pun nyaris salah beli , seb baik heols tipon n ckp harga coklat tu rm19. Aik? patutnya rm 7 ja. Rupanya amik yg lain.

Pastu sakit kepala gaklah coz rumah jenis bumbung rendah. Panas berkirap. Overall oklah.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 7-4-2020 07:47 PM

1) last day 17 hb sangat bz gile, jam 6 kemas2 Dan backup pc ke ext hddk, brg peribadi semua masuk kereta, ambil gambar office sekitar, berfikir adakah ai akan kembali bekerja di sini slps mco?
2)bos bayar gaji penuh sehingga 31hb, dan start 1/4/20 bos tgh diskas pengurangan gaji kerana wfh 3-5 jam kerja sehari dan ada staf tiada wfh.
3) mco ini memberi kelegaan sbb waktu bekerja biasa tidur 4-5 jam sehari. Tak sempat movie TV riadah dll. Ini peluang berehat Minda Dan fizikal walaupun sebulan x cukup

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:40 PM | Show all posts
Masalah lepas ni...dah sebulan duduk umah...macam mana nak keluar gi kerja balik ? dah sedap menepek kat umah....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
misssakura replied at 7-4-2020 09:52 AM
manjanya abg uols dgn uolss...

Biasa la adik beradik sis
Ada hari2 boleh manja2, boleh pau2 duit
Ada hari2 bertumbuk juga
Tapi tiap2 kali kalau abang ada kat rumah, mmg iols kena buli je la
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 7-4-2020 02:15 PM
1. Takleh jumpa suami.

2. Bebudak tak buat keja.

Eh bukan hakak dh cerai je sy bca post hakak kt tred dulu2
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Xleh suh org tgok mslh tngki atas!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Missing my husband.
Dia balik KL sblm PKP.
Esoknye umum PKP.
Sedih. Huwaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 7-4-2020 03:45 PM
kedai buku ...
kedai DIY ...
kedai Supersave ....

Aku nk bli earphone pong dokleh sbb mr diy tutop.last2 suh abng kndung aku beli
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:06 PM | Show all posts
masa PKP ni takde masalah. heaven jer duduk rumah.
tapi aku kesian dengan orang makan gaji harian.

yang aku risau adalah ramification after worldwide lockdown.









Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde masalah sangat sebab before pkp pun memamg kami lakibini kerja dari rumah. So sama je pkp or not. Cuma i tension anak x nak balik rumah sebab suka sangat dok umah atok nenek. Geram betul. Kita risau neneknye penat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
gekkou replied at 7-4-2020 05:48 PM
bosan duduk rumah sorang-sorang
nak makan dah bosan tengok menu grabfood, dah makan dan foodpanda
...

Kesiannya iols doakan uols semua yg terpaksa berseorangan lalui PKP diberi kekuatan dan ketabahan.
Simpati dengar yg terpaksa berjauhan ngn anak/suami dan ibubapa.
Yg bujang dok sorang2 mesti terseksa nak plak yg umah xde dapur bagai.
Smlm ade baca komen kt fb mamat bujang tu beli brg basah dan minta jiran dia masak huhu sbb dia kata jiran dia masak mmg sedap.
Nk order hat cod ni kalau nasib baik dpt yg sedap ade gak yg komplen dapat lauk lama bagai.
Sian plak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 7-4-2020 07:53 PM
Biasa la adik beradik sis
Ada hari2 boleh manja2, boleh pau2 duit
Ada hari2 bertumbuk juga:lau ...

mesti adek kesayangan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini tak serupa masalah bagi orang lain. Sudah lama tak spending spree (jalan2 shopping)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Masalah nak decide nak masak apa aje hari2.. Itu aje la. Disebaliknya akak bersyukur sebab makanan di daerah akak ni masih banyak bekalannya. Sayur2 ayam2 fresh amsih dpt beli mcm biasa. Cuma harga ada slighly naik dari sebelum PKp baru ni. Anak2 pun masih dpt makan mcm biasa . So, no problem so far..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 7-4-2020 02:44 PM
bateri kete kong hahaha
takut keluar rumah sebab u dont know kan the virus is in the community


Utk elakkan battery kereta kong, suami akak alternatively bawa kereta lain2 setiap 3@4 hari sekali utk beli barang. Ada 3 kereta tp setakat ni Alhamdulillah. Semua battery masih ok.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 7-4-2020 02:09 PM
Mesin basuh x boleh spin sebaik saja PKP diumumkan..semoga kedai barang letrik beroperasi semula  ...

Panggil la org repair
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 7-4-2020 02:09 PM
Mesin basuh x boleh spin sebaik saja PKP diumumkan..semoga kedai barang letrik beroperasi semula  ...

Panggil la org repair
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 7-4-2020 03:02 PM
Tiap kali nak restock barang kena tinggal anak sorang2,jadi memang beli untuk 2minggu

Anak bersar mana, fish? Harap dia ok je sepjg kena tinggal.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list