Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10990
View
403
Reply

[Tempatan] Bincangkan masalah yang sedang anda hadapi ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2020 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 7-4-2020 03:31 PM
Mesti fikir nk kejar duit je yg jual makanan sekarang ni....kebersihan dan tempoh bahan yg dimasak ...

Ada 2 kali kmo beli guna online tp ni seller ygbmemang dah establish dan ada outlet kat sini. So, alhamdulillah. Hati2 membeli dgn seller2 yg timbul bak cendawan ni.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-4-2020 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 7-4-2020 03:50 PM
makcik aku stranded kat kampung mertua.  penat la dia kena masak hari2 sbb byk mulut nak mkn. klu rm ...

Menantu akak oun ada di sini dgn kami. Ada masa dia masak dgn anak akak. Ada masa akak masak dgn anak2. We take turns.. Sorang je hadap, penat le.. Nak masak utk 7 dewasa & 1 toddler.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 7-4-2020 08:58 PM
Anak bersar mana, fish? Harap dia ok je sepjg kena tinggal.

10 tahun,ok je beliau diteman mak cik secara online,n memang suh jiran sebelah jeling2 sikit di balik fencing wall sementara cuci2 kereta  garaj bagai
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
bloodyamuk replied at 7-4-2020 07:04 PM
semoga Allah taala permudahkan sis nak bersalin...

Amin ya Rabbal Alamin
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dizekni replied at 7-4-2020 02:44 PM
Rambut nak gunting je

tengok yang online pun suruh hantar kepala sendiri, susah jugak

Hahahahahhahah. Ade eh
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 7-4-2020 03:19 PM
Lebih kurang sama masalah kita. Jadi tergendala sbb asik masak haha.
Biasanya pg iols tak masak s ...

Suchi check pm jap
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 7-4-2020 10:04 PM
10 tahun,ok je beliau diteman mak cik secara online,n memang suh jiran sebelah jeling2 sikit di ba ...

Ok tu. Ada distraction utk dia dan jiran tetangga yg jeling2 time gini.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah aku masa pkp nih:
1-Susah nak tido.
2-Habit lama datang balik. Online shopping. Hari tu dah bertaubat. Tapi sekarang gian tu datang balik. Dlm 6 order 2 benda keperluan yg lagi 4 sebab rambang mata.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Letih tgk husband kerja from home. Kilangnya essential  utk semua. Kalau plant x jalan, glove, getah mask & PPE x boleh produce. Conference memanjang dgn macam2 team globally. Walau dia ada surat  dari MITI utk pergi office, tp x pergi sebab karang exceed total manpower kat kilang pulak. So, hadap la dgn cucu yang kekejap gi peluk cium Atoknya tu x kira masa. Dia kata mcm cartoon kerja kat rumah dgn cucu2 ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Wlpn aku bkn kaki masjid..tp tiap wktu jumaat rs smacam..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols nak balikkkk. Iols sendiri di sini.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2020 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
misc replied at 7-4-2020 11:03 PM
Masalah aku masa pkp nih:
1-Susah nak tido.
2-Habit lama datang balik. Online shopping. Hari tu da ...

Ko punya problem sama mcm aku
Tapi aku lagi teruk, bila tak boleh tido, aku tgk movie, then bila dh tgk movie, perut aku pn berbunyi.. Terpaksa aku telan snack. Disbbkn online shopping aku dah beli 2 helai baju raya siap tdg, even before this aku dh azam taknak beli baju raya thn ni.
Snack yg aku telan pagi buta tu pun aku beli online..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 12:13 AM | Show all posts
Masalah yang dihadapi:

1. Sinki problem. Takde plumber yg boleh dtg betulkan.
2. Online class tergendala coz students balik kampung. Kat kampung takde tenet.
3. Asyik makannnnnn je. Alhamdulillah Allah bagi rezeki yg cukup tapi perut ni dah ke depan sgt dah
4. Aku takleh gi mall nak beli facial products..brand yg aku guna tu takde kat Watson dsb.

Takdelah masalah apa pun actually. Just sedikit kesukaran je. Aku enjoy je sepankang PKP ni..belajar masak ngan mak, baking, layan tenet sampai lebam. Alhamdulillah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Syukur ddk umh makanan ada, fam sihat walafiat...kje wfh...

Rutin dh makin blh adjust...sian kt ank2 je la...main dlm umh,smpi main pelik2 mcm main bantal, main berenang..mcm2 la...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Maslah WFH.. hadap pc 1/2 jam..tidonya 2 jam.. sbb buat keje dlm bilik tido..  tak boleh blah doh.. nak hangkut pc kat depan toklaki tak kasi..

Masalah berat naik..

Masalah kena pk nak masak apa hari2.. baru suap makan breakfast dh bincang utk.lunch...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum pkp dah berkira2 nak beli coway atau cuckoo. Pastu tgh2 survey, TsMY announced MCO 18March

Even stok makanan cukup kat rumah,  kena juga 1-2 minggu sekali keluar beli air kat machine air tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku since PKP jd mlz lain mcm oi
Padahal aku mmg suka dok Rumah sebenarnya
Dia jd nk tido or main hp ja
Hidup aku mmg Lemah
Selalu kalau cuti aku suka mcm2
Tp PKP aku jd mlz
Mmg pelik hahha
So apa2 pn tido mmg bnyk hahha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 7-4-2020 03:55 PM
ni satu lagi bodoh x boleh diajar.
kilang2 masih operasi mcm biasa.  sbb tu masih byk bas kilan ...


Aku ade senarai kilang tu. Lebih 20 kilang beroperasi. Nak aku tepek ke?

Ke nak bagi 50% org kat Malaysia ni mati baru nak lockdown? Alangkan Indonesia merayu-rayu president diorang suruh lockdown, yg kat Malaysia ni komplen non stop!
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 12:52 AM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 7-4-2020 02:58 PM
Sama mcm yang kt atas ...singki bermasalah...suweee btoi....terpaksa membasuh ikan dalam bilik air : ...

Dicadangkan beli brg plumbing kat shoppe dn belajar tukar sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 01:24 AM | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 7-4-2020 11:38 PM
Takde masalah sgt.
Tak dapat nak balik tempat kerja je. So iols terpaksa patah balik rumah parents ...

Alhamdulillah... anak soleh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list