Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10991
View
403
Reply

[Tempatan] Bincangkan masalah yang sedang anda hadapi ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

[Copy link]

Author: admin6    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2020 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin lama makin sedih n seram.. Sebab mula2 bff kn kurantin tkt covid.. Alhamdulillah negatif dan balik.. Semalam pulak member sekolah yg keje berunifom bgtau keadaan dia org.. Kesian nye.. Harap2 dia n team dia terhindar virus ni.. Member siap pesan lg.. Ko jgn gataiii2 nak merayap.. Duduk rumah je.. Kita org ni berhujan2 tinggalkan anak kat family.. Sedihnye.. Cpt la covid berakhir kesian la kat semua yg terlibat di bahagian depan aka frontliner

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2020 02:32 AM | Show all posts
harizs replied at 7-4-2020 06:25 PM
BERNAMA

Jumlah kes positif di dua flat Masjid India serius

time memula dengar nama flat tu kemain pikir mesti mewah.ye la selangor mansion dan malayan mansion.kemain nama dia

masalah i, anak tak sekolah, timing tido dia lari2.so i tak boleh menulis untuk kerja i.asal duduk depan laptop jek sure dia dtg nak duduk atas peha la, gesel2 badan dengan i la. time dia tido i pun dah ngantok, bila la nak menulis

harap2 pkp ni cepat2 la habis.i nak me time

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 7-4-2020 02:44 PM
bateri kete kong hahaha
takut keluar rumah sebab u dont know kan the virus is in the community


Sama lh
Xsuka lbh2 ltk yg sedih2 ni
Mmg lh situasi skrg agk menyukarkan bg sesetgh org
Mostly family yg affected
And of course frontliner

Tp klip2 gitu bg lg down ada lh
We need something yg lift up ur spirit
Bg something yg menenangkan

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
little_sis replied at 7-4-2020 02:50 PM
dr segi zahir aku xde masalah apa pun.. makanan cukup, duit cukup, menjalani kehidupan dlm suasana p ...

Kol lh family
Vc ke

Xpun bersenam

Nyanyi ke

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 02:48 AM From the mobile phone | Show all posts
uuulelele replied at 8-4-2020 12:52 AM
Dicadangkan beli brg plumbing kat shoppe dn belajar tukar sendiri

Dah beli tapi hemm I mengaku salah sbb ritu xnak belajo cara2 buka paip bawah tu...  takpela ...terpaksa basuh ikan dalam bilik air gak.... Bukan xnak buat tapi takut jadi tikus baiki labu jerrr ...huwaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 02:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Cyempaka replied at 7-4-2020 02:57 PM
Belum dapat gaji.  Guna duit simpanan je skang.  Bujang pule..  Duduk sorang. Bantuan pun xlayak.  K ...

Uol blh contact @little_sis
Sama2 bujang, in common
Share lh ape2 yg patut
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 02:53 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 7-4-2020 03:01 PM
lebih kepada tak produktif lah sebab kejap2 rasa nak tido...

tapi yang bestnya pasal MCO ni, iols ...

Kannn
Klu iols
Bangun je nk mkn sambil tgk tv
Sejam 2 pastu dh rs nk sambung tdo balik

Mlm pyh nk lelap sbb bnyk tdo siang

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
jas7512 replied at 7-4-2020 03:01 PM
Try telefon yg terdekat..guna video call...for sanity purposes. I pun duk srg2 kat umah..terkontan ...

@Cyempaka pun blh join jas dgn little
Haa, korg dh blh buat grup wasap

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 02:55 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 7-4-2020 03:03 PM
yang mana nakgunting rambut tu buat sendiri kat rumah..iols gunting sendiri yah

Laki ke gegirl ni
Buat mcmn tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 7-4-2020 03:19 PM
Lebih kurang sama masalah kita. Jadi tergendala sbb asik masak haha.
Biasanya pg iols tak masak s ...

Eh...mkn luar?
Xpsl2 ke lokap 1 family
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:01 AM From the mobile phone | Show all posts
ellez replied at 7-4-2020 03:46 PM
Hmmm..redho jela..
Hihi
Masalah agak mengada2 so xperlu dinyatakan.

Biarlah
Msg2 nk share jgk
Tgk...ramai jgk bujang duk sorg2
Yg mmg sgt patuh pkp
Mental kena kuat especially dorg ni
Nk plk Klu sambung smpi ke raya
Kesian woo

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 7-4-2020 04:05 PM
Freelance photographer je so tak menentu la kan tp mmg wat kije kat umah sbb iols lebih kepada i ...

Menariknya
Uols ada website x
Nk tgk hasil dgn bts

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:12 AM From the mobile phone | Show all posts
nuryakmal replied at 7-4-2020 04:38 PM
So 62 deaths are not worth it? Their life takde value?

What about the ones yang di quarantine?  ...

Pelepap kena

Hisy org gitu xde plk nk kena covid
Bkn lh I doa tp jenis xsedor diri tau nk kritikkk je kje
Klu die positif, napas pun dh semput br dia ada akai kot

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Madel replied at 7-4-2020 05:36 PM
Masalah aku:

Sejak abg aku balik, dia kena kuaratin kat rumah

Jgn lh tekap die dgn bantal
Kang mampus xpsl2 keluar thread psl kau

Ko maki je die mcm diva aa dgn anju tu

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Ssh nk kuar beli brg sebab dok dgn anak kecik kt umh..kalau nk kuar kena sorg je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:23 AM From the mobile phone | Show all posts
fishcracker replied at 7-4-2020 03:02 PM
Tiap kali nak restock barang kena tinggal anak sorang2,jadi memang beli untuk 2minggu

Seriuslaa kan huhuu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:27 AM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 7-4-2020 04:25 PM
masalah aku ialah susah nak beli barang basah.satu lagi malas nak mengadap roadblock polis.bukan aku ...

Br kena semalam beli texas guna grab..byk benda salah letak..mtk spicy bg ori..mtk coleslaw bagi mash potato aduhhh
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:32 AM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 7-4-2020 06:28 PM
I feel you. Keje skolah online, boleh tahan gak anak aku ade meeting zoom. Aku punya wfh pun takde ...

Sek anak dh 2 hr x ada arahan homework baru..baru tenamg rasa hati leh buat kerja kita dgn nyaman..itupn ada beberapa ibu2 memeka tanya cikgu hrni xde keje ke .hrp hrni ada keje bla3.. Wei ko bg jela anak tu buat latihan dlm buku kerja tu..xdenya cikgu nk marah aih..anyway mmg sebelum ni anak xde buku kerja lain kt rumah kot..mcm2 game online kot ikut kurikulum skg
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:34 AM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl replied at 8-4-2020 02:48 AM
Dah beli tapi hemm I mengaku salah sbb ritu xnak belajo cara2 buka paip bawah tu...  takpela ...te ...

Sinki tersumbat ke...

Ada perangkap kan kat paip bawah sinki tu..boleh buka dan bersihkan ..letak baldi dulu sebelum buka..dulu masa subjek kemahiran hidup saya ada belajar..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2020 03:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalah tak dapat dating je la.. nak video call dengan boyfriend saya rasa malu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list