Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10065
View
272
Reply

[Tempatan] PKP fasa 3 yang terakhir? Atau bakal bersambung fasa ke-4?

[Copy link]

Author: aina_shaira    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2020 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi semua

Harini merupakan hari pertama PKP fasa 3 dilanjutkan. Berdasarkan kes baharu Covid-19 hari ni seramai 85 orang. Dah bawah 100 dari kes baharu sebelum ni. Jumlah kes baharu nampaknya menurun.  Pada pendapat korang, akan ada tak PKP fasa ke-4?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-4-2020 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
2 kluster baru dah muncul, orang dah berpusu2 kat luar, pending results belambak. akan bersambung sampai lepas raya harapnya tapi yg lebih ketat
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:15 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 15-4-2020 11:19 PM

why not? try to be mentally prepared sampai mei , try

sebab bila u all tanya ade ke , adakah adakah ni , ula saat ni  kena pikiaq lagu ni

well depa nak jawab susah sebab tengok kes kes dan pattern pada graf : adakah bilangan yg sembuh mengatasi yg kes kes bari dikesan atau kes aktif? adakah ini menunjukkan varibility / fluctiation ( turun naik tu stabilke ? tak abnyak ke lari dari hari ke hari )

dan R naught tu dah sampai less than 0.1  ke belum ni kena tengok

so, nak jawab macam ni , kita kena tengok penunjuk penunjuk statistik ini.

dan KKM depalagi kena buat advance statistical analyses and modellings

awat tak tanya strain virus mana yg serang kebanyak kes di Malaysia????
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm bakal ada pkp4..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols kat zon merah.. sah2 le sambung .. tmpt2 lain, iols tak pasti
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:21 PM | Show all posts
Kena menten bwh 100 tu tuk few days dan meyakinkan...

tapi ramalan nujum pak belalang, bakalan ada PKP 4..
but mentally kena prepare kot2 ada yg kena keje pulak PKP4...

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau takde
Aku takut ada cluster jalan TAR
Cluster Rumah terbuka
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya rasa akan ada fasa ke 4.

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
kompem la sampai jun baru habis
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:24 PM | Show all posts
Hari ni bawah 100, besok bawah 50, jumaat 0 kes.
Sabtu dah boleh keluar, isnin boleh la dah nak masuk opis
Lupa lak..Ahad tu nak pergi gunting rambut
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambung la...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
biar la sambung smpai 5-6 pn
nak pegi mane2 pon dh xsedap hati skrg
tah ke sebelum kite g tu org yg ade covid pnah smpai situ n pegang2 barang dkt situ
pastu mengenangkan nk raya ni lg buat susah hati
kalau pn kita xg rumah org, tp kalau sedara mara ckp nk dtg raye cmne
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi xde vaksin... Xtau la... Dpt bpn pun berpusu2 org keluar. Ngeri tengok yg selamba xjaga jarak
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Confirm ler sambung lagi sampai PKP 4. Baru hari ni je bawah 100, esok, lusa dan seterusnye belum tentu lagi, nak kena tengok dulu seminggu dua ni. Dengan adanye pertambahan sektor yg dah resume bisnes nanti, takut ada kluster baru je. South Korea ambik masa 2 bulan utk dapat result bawah 50, diorang buat mass testing
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolonglah sambung...
Iols xnk jd mangsa cluster raya
Klu iols xnk balik raya kang kena buang keluarga plak
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
damian_lee replied at 15-4-2020 11:21 PM
Kalau takde
Aku takut ada cluster jalan TAR
Cluster Rumah terbuka

betul. Sebaiknya di sambung saja PKP ni smp abis raya
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
delia3003 replied at 15-4-2020 11:28 PM
Confirm ler sambung lagi sampai PKP 4. Baru hari ni je bawah 100, esok, lusa dan seterusnye belum te ...

yg blk dr oversea pun blm cukup 14 hari. kena pkp lg sebulan baru blh tau
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 15-4-2020 11:15 PM
why not? try to be mentally prepared sampai mei , try

sebab bila u all tanya ade ke , adakah ada ...

Concorde tutup sampai mei
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:44 PM | Show all posts
AKu dapat info kita semua akan raya dalam keadaan PKP.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2020 11:45 PM | Show all posts
Ini kerana  banyak lagi yang dijangkiti sebenarnya xbuat report pun.

Macam mana tu??

Kalau kita dibiar kembali menjalani rutin hidup seperti biasa ,apakah  keadaan sudah benar-benar pulih?????????


corona ni apa kejadah sebenarnya ????? Kenapa begitu  rumit .

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list