Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2001
View
30
Reply

ALL ABOUT THE BODY SHOP

[Copy link]

Author: aina_shaira       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-5-2020 12:02 AM | Show all posts |Read mode
hi semua,

sejak thread mengenai THE BODY SHOP dah tutup kerana dah 100 pages.
jadi saya buka thread baru mengenai ALL ABOUT THE BODY SHOP.
apa produk BODY SHOP yang korang suka, yang sesuai dengan korang, yang korang recommended
untuk orang lain cuba atau sebaliknya.

personally untuk sekarang ni, saya memang dah lama dah tak pakai BODY SHOP sejak 5 tahun yang lalu.
5 tahun yang lepas, memang saya sental badan dengan scrub body shop almost 3 years, perfume vanilla
dia EDT edition (saya tak suka bau tapi saya pakai juga since during that time saya limited knowledge pasal
minyak wangi, pakai apa yang ada, yang mudah didapati)-almost 3 years juga, mungkin sebab harga murah juga.
strawberry shower pun pakai juga- 3tahun pakai juga- not recommended sebab ia hanya shower so better beli yang murah.
body butter shea-best sangat pakai cuma tak rajin nak sapu-sapu. skincare bodyshop tak pernah beli.

setakat ni yang ingat. ini cerita 5 tahun lepas. anda pula bagaimana pengalaman dengan body shop?


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-5-2020 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
iols mula2 dulu guna DOL tu tapi takde perubahan lepastu tukar pg DOY.. best sangat serum + toner pores pun kurang.. 2 tahun dh guna.. cuma bubble cleanser DOY tu cepat sangat habis kalau guna

Vit C cream besttt sangat!
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Vanila.. Bau wangi...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Barang2 banyak discontinue. Harga makin mahal

Rindu bau oceanus

Sekarang beli yves rocher kalau ada sale. Murah skit dari body shop.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 1-5-2020 12:17 AM
Barang2 banyak discontinue. Harga makin mahal

Rindu bau oceanus

Oceanus bau zaman study dulu2.. OMG terimbau kenangan betul... now dah tak pakai toiletries bodyshop, sbb suka drugstore brands yg betul2 bg effect...

I still pakai glove bodyscrub dia, hair brush dia... even my son pun suka shower puff dia.. high quality la benda2 dia tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2020 01:00 AM | Show all posts
royaldanish replied at 1-5-2020 12:07 AM
iols mula2 dulu guna DOL tu tapi takde perubahan lepastu tukar pg DOY.. best sangat serum + toner po ...

serum drops of youth antara produk best seller kan? memang berkesan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru jah tengahari tadi godek2 website TBS nak beli skincare. Tapi add to cart jah x beli pun lagi haha tiba2 malam ni muncul tered ini

Dulu i pakai tea tree tu padahal muka xde masalah pun. Last2 muka jadi kering then i stop. Sekarang rasa nak try pakai balik tapi xtau nak pakai yang mana. Ingat nak g store senang sikit boleh consult dgn SA tapi mco lah pulak kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2020 01:16 AM | Show all posts
gummiebear replied at 1-5-2020 01:12 AM
Baru jah tengahari tadi godek2 website TBS nak beli skincare. Tapi add to cart jah x beli pun lagi h ...

rugi tak grab, FREE DELIVERY uols
sekarang dah tamat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka pakai body butter dia. Personal fave almond milk & honey. Kadang2 tukar dengan british rose. Pakai untuk masuk tidur. Sweeetttt sangat bau
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 1-5-2020 01:16 AM
rugi tak grab, FREE DELIVERY uols
sekarang dah tamat.

Haah kan sale dah habis. Takpelah kang main beli jah takut tak sesuai, rugiii

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
I paling suka suka suka moonflower. orang kalau bau tau tu i. haha. lama dah discontinue. bau palinh sedap
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_misz1883 replied at 1-5-2020 01:48 AM
I paling suka suka suka moonflower. orang kalau bau tau tu i. haha. lama dah discontinue. bau palinh ...

Bau masam2 manis kan. Sempat beli sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
nefnefnef replied at 1-5-2020 01:18 AM
Iols suka pakai body butter dia. Personal fave almond milk & honey. Kadang2 tukar dengan british ros ...

Teringat dulu beli women's weekly dapat free body butter.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
gummiebear replied at 1-5-2020 01:12 AM
Baru jah tengahari tadi godek2 website TBS nak beli skincare. Tapi add to cart jah x beli pun lagi h ...

Iols dulu kulit berminyak tapi jenis combination. SA suggest guna seaweed range.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbnrnya i tak suka perfume bau ros..tp hari tu ms beli shampoo kat TBS, SA tu bg try lotion british rose..sampai ke malam bau tu ada lg..esk nya i beli perfume dia ..wangi sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Suka perfume calit dia yg dl2..suka bau musk dan vanilla. Then, morrocan rose edition: perfume, shower gel and lotion sbg hadiah utk diri sendiri, rsnya beli ms nk raya tahun 09.

X boleh pakai tea tree oil dia, jd lg teruk jerawat aku. Love-hate relationship dgn mascara dia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 1-5-2020 01:53 AM
Iols dulu kulit berminyak tapi jenis combination. SA suggest guna seaweed range.

Iols pulak kulit normal. Rasa macam nak try yang carrot or vitamin E
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 02:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Btw, iols suka perfume black musk. Rasa misteri2 gitu bila pakai sweet yummy vanilla i loikee

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 08:12 AM | Show all posts
akk suka vanila..sedap jer baunya.hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2020 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 30-4-2020 05:00 PM
serum drops of youth antara produk best seller kan? memang berkesan ke?

Mula2 pakai serum je berkesan tapi ambik masa lepas tu iols beli toner DOY nampak sangat dh perubah bila combine dua2 ni.. utk moisturiser cream je iols guan Vit C tu best je pakai  
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list