Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1925
View
23
Reply

[Tempatan] PKP 5 ada ke tak? Bila nak tahu?

[Copy link]

Author: aina_shaira       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2020 08:42 AM | Show all posts |Read mode
hi guys,

PKP 5 bakal ada atau tak? Sebab takde pengemuman bila nak ketahui sama ada PKP
bakal disambung lagi ke tak?
Bukan senang nak adjust hidup. Ke memang PKP 5 takde? Kiranya PKP 4 ni yang terakhir.
Dekat kawasan aku semua orang dah mula keluar, orang pun mula menjual, kedai makan semua dah buka cuma bungkus sahaja.


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2020 09:15 AM | Show all posts
Ada kut..selagi sekolah x buka maknanya PKP masih ada lg..cuma makin longgar
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 09:43 AM | Show all posts
konfem sambung
cuma kelonggaran tu akan berperingkat
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan sekarang dah diwartakan sebagai pkp 5 ke sampai 12 hb... Pkpb termasuk dalam pkp 5
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 09:52 AM | Show all posts
ade seperti tiada dah skrg pn walaupon blom habes yg 4
so konsepnye lepas ni,  sape nk ikot, ikotlah.. kalo xsayang diri sndiri n family buatla ape nak buat
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 10:21 AM | Show all posts
Ada kemungkin pkpb akan bersambung sebab masih ada kawasan merah dan untuk elak pergerakan merentas negeri untuk elakan jangkitan ke kawasan hijau.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 11:07 AM | Show all posts
sekarang ini dah pkp5 = cmco (kecuali Sabah, Sarawak...baru pkp4.5.tiga suku)

pkp5 akan berjalan lama sehingga ada vaksin...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 11:08 AM | Show all posts
tak sambung dah kot
tapi tunggu la umum dulu
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 11:08 AM | Show all posts
kalau nk PKP lagi pi la merayau ..sebarkan virus
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 11:14 AM | Show all posts
kalo pkp sambung, rasa cam bercampur la feeling... aku ni cam rasa nak gi opis, sbb dah lama wfh ni, lemaunya sorg2 kat rumah

tp mcm x ready nak pegi opis lg dan adapt to new normal kat opis.. xde share pantry, then solat kena bwk sejadah sendiri.. sblm ni boleh share2.. harap semuanya aku boleh adapt slowly.. makan boleh bwk bekal dan mkn kat workstation..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Pada pendapat i, Pkpb bersambung, sekolah pulak akan dibuka untuk pelajar tingkatan 5 dan 6, selepas sektor ekonomi dah digerakkan, pengangkutan awam beroperasi, pejabat kerajaan pun dah dibuka. Semua akan kembali beroperasi cuma dengan beberapa arahan/sekatan/sop. Mungkin kelonggaran sekatan perjalanan antara negeri dilakukan berperingkat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 11:27 AM | Show all posts
anak2 tak skola mcm mana la agak nya...aku dh kne masuk keje besok lusa ni...rip keje skola dorg...weken je aku blh tgk...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
ptt nya gomen kuarkan arahan utk enforce concept wfh.... br kurang risiko...

tp gomen cuma cadangkan je...

nnt bila abis pkp, semuA pakat kuar keje... yg mana guna public transport.mmg kena hadap risiko 100%
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin pkpb jer lepas ni, semua bebas keluar. Sekolah, rumah ibadat, kelab2 mlm , spa etc tak boleh buka lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 11:55 AM | Show all posts
tak de dah kut...kalu ada pun mungkin jadi nama lain
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2020 12:29 PM | Show all posts
Tggu PM announce 8 atau 9hb nanti.
Masih dalam PKPB, tp lebih byk kelonggaran di beri
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tunggu esok..selalu umum Hari jumaat..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 01:33 AM | Show all posts
south korea dah umumkan buka sekolah mulai minggu depan..
aku harap kerajaan kita tengok dulu keberkesanan korea sebelum umumkan buka sekolah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-5-2020 12:59 PM | Show all posts
wirazam replied at 7-5-2020 01:20 AM
Tunggu esok..selalu umum Hari jumaat..

harini dah sabtu, tak pengumumuan pun even ura -ura nak buat pengumuman pun takde.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-5-2020 01:00 PM | Show all posts
pejabat pos pun dah boleh memperbaharui roadtax sekarang. rasanya PKP akan ditamatkanlah.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list